Ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO.

Ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO.

Ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO.

     Ciasto filo to była dla mnie zawsze czarna magia. Kojarzyło mi się z egzotyką, z wczasami w Grecji i czymś niesamowicie trudnym do zrobienia. Do momentu gdy się dowiedziałam, że robiłam już ciasto filo i to nie raz, nie wiedząc o tym. A mianowicie chodzi mi o oryginalny, austriacki strudel z jabłkami, który jest robiony właśnie z ciasta przeciąganego. Od tej pory nie kupuję już gotowego ciasta, robię je sama. Polecam! Składniki na ciasto przeciągane, czyli ciasto FILO podane składniki są ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.