rumiano *** *** Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy oaz dwie kuli ziela angielskiego. Dusimy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez godzinę co jakiś czas obracając roladki *** *** Po tym czasie do sosu dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę *** *** 1 łyżkę mąki mieszamy z 1/4 szklanki zimnej wody i wlewamy do gotującego się sosu. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę
Blog z Apetytempyszną surówkę z młodej kapusty. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: około 500 g młodej kapusty 1 duże jabłko winne (około 300 g) 3 marchewki (około 300 g) na sos: około 5 łyżek oliwy, oleju lnianego lub oleju do sałatek około 2 łyżek soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego kminku ½ łyżeczki cukru, miodu lub ksylitolu sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link(...)tarce o średnich oczkach. Umyte jabłko ścieram razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Do oliwy dodaję sok z cytryny, kminek, cukier, doprawiam solą pieprzem i dokładnie mieszam. Sosem polewam surówkę i dokładnie mieszam, surówkę odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Surówka z młodej kapusty jest gotowa. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujepieczarek kilka świeżych, zielonych szparagów 1 gruby plaster cukinii 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku 1 łyżka sosu teriyaki 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 łyżeczka białego, podprażonego sezamu Przygotowanie: Czosnek obieramy, kroimy na plasterki. Pieczarki myjemy, osuszamy. Kroimy w kostkę, a cukinię(...)Dodajemy pieczarki, czosnek, cukinię i szparagi. Podsmażamy, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku. Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedzamy, mieszamy z sosem teriyaki. Podajemy w miseczce, na wierzchu układamy warzywa, posypujemy sezamem
Moja smaczna kuchniaMłoda kapusta duszona z cebulą i kawałkami indyka w sosie śmietanowym. Pyszne danie jednogarnkowe, w którym króluje przede wszystkim młoda kapusta i koperek. Pyszne, polecam! 1 udziec z indyka 1 główka kapusty 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 1 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 2-3 szklanki wody 200 g śmietanki 30% 50 g masła(...)godziny pod przykryciem. Gdyby woda się wygotowała należy ją uzupełnić. Kapustę posiekać i wrzucić do garnka razem z przyprawami. Dusić jeszcze 20 min. W tym czasie przygotować sos. Na patelni podsmażyć masło z mąką i stale mieszając dolewać śmietankę. Zagotować i wlać do duszonego mięsa z kapustą. Gulasz doprawić pieprzem, ewentualnie solą i dodać posiekany koperek. Podawać gorący z ziemniakami
https:KKuchniaMniamBrukselka w serowym sosie to kolejne danie, w którym brukselka smakuje wyjątkowo. Dodatek boczku, cebuli i sera gruyère sprawia, że … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Brukselka</span> w serowym sosie pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerFaszerowane bakłażany to wspaniała propozycja na rodzinny obiad. Dużo warzyw, mięsa mielonego z indyka i przypraw a wszystko to w aromatycznym pomidorowym sosie. To moje danie dla kilku osób na ciepło. Bakłażany przed upieczeniem możecie posypać żółtym serem, parmezanem, serem kozim lub mozarellą. Każda wersja będzie pyszna! Bakłażany podaję z sałatką z rukoli, mixem sałat lub posiekaną sałatą pekińską(...)pomidorkami i oliwkami z sosem winegret. Upieczone bakłażany można na talerzu udekorować rukolą lub posiekaną natką. Smacznego Bakłażany faszerowane indykiem SKŁADNIKI: 4 bakłażany 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść kukurydzy z puszki 1 pomidor 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub 1/2 szklanki passaty opcja: 1 posiekana chili
Zasmakuj Kuchnibardzo zbliżoną kolorystykę. Mimo wszystko przepis przydaje się na awaryjne sytuacje;) 300 g ryżu 1 kapusta pekińska 500-600 g mielonego mięsa drobiowego 2 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki sosu sojowego 1-2 łyżeczki bazylii szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól, pieprz ketchup olej Kapustę szatkujemy. Przekładamy na sito i przelewamy wrzącą wodą. Na dużej patelni rozgrzewamy(...)łyżki oleju, wrzucamy mięso. Smażymy, doprawiając pod koniec gałką muszkatołową, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sosem sojowym, bazylią oraz solą i pieprzem. Łączymy z kapustą pekińską. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu. Na nim rozprowadzamy mięso z kapustą. Polewamy niewielką ilością ketchupu. Przykrywamy pozostałym ryżem. Na wierzch dajemy wiórki masła. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
Smaki Na Talerzumięso będzie miękkie, dodajemy jeszcze pomidory i paprykę, dusimy jeszcze kilka minut, warzywa mają być al dente i nie rozpadać się. Gulasz jagnięcy z podrobami podajemy w miskach w sosie własnym np. z kromką chleba do maczania sosu. Smacznego! The post Gulasz z jagnięciny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętakie małe coś co jest pyszne i pod różne rodzaje alkoholu jest akuratne. My zaczęliśmy od pierożków Gyoza z krewetkami, 5 sztuk na talerzyku podane posypane sezamem z sosem sojowym – pyszne ! Naprawdę ! Gyu Tataki & Tuna Tataki Potem była Gyu Tataki czyli obsmażana polędwica wołowa, dressing miso-wasabi, piklowana rzodkiew daikon i szczypiorek. Przepyszne połączenie. Moje serce podbił(...)gdzie zapytałam .. ej.. naprawdę? Brokuły z grilla, gdzie w karcie jest tyle pyszności ? I jakie było moje zdziwienie gdy brokuły trafiły na nasz stół. Brokuły grillowane polane sosem yuzu kosho mayo . Rany jaki to był obłęd smakowy ! Genialne pachnące grillem, grillowane są w specjalnym grillu na japońskim węglu. Idźcie i jedzcie ! Koreańskie Żeberka Następnym daniem które zamówilismy były koreańskie
Kuchnia na wzgórzułyżki śmietany/jogurtu naturalnego sól, pieprz 80-100g żółtego sera Opcjonalnie: szczypiorek Umyte pomidory pokroić w plasterki, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotować sos. Majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem oraz z odrobiną soli i pieprzem. Następnie na talerzu lub w misce/salaterce ułożyć dwie warstwy pomidorów - każdą z nich oprószając solą z pieprzem. Na wierzchu rozsmarować(...)sos. Całość obficie posypać startym serem oraz opcjonalnie posiekanym szczypiorkiem. (Ja użyłam niewielkiej ilości suszonego.) Sałatkę podawać najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu, ponieważ solone pomidory puszczają soki i później nie będą wyglądać zbyt apetycznie
Di gotujezasadzie na bazie 2 składników. Wykorzystuję do niego mięso z kurczaka oraz śmietankę 30%. Dodatkiem są właśnie kwiaty szczypiorku. Inne przepisy z wykorzystaniem makaronu: Sałatka z kurczakiem Spaghetti z sosem pieczarkowym Szakszuka z makaronem Kanapka drwala Makaron z kurczakiem i pesto Makaron z kurczakiem - składniki: podwójna pierś z kurczaka 500 ml śmietanki 30% sól, pieprz kwiaty szczypiorku lub szczypiorek(...)zalewamy śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy do uzyskania odpowiedniej gęstości, co jakiś czas mieszając. Makaron spaghetti gotujemy wg wskazówek producenta i po ugotowaniu od razu mieszamy z sosem i podajemy. Wioleta Gargula
MamaOskarkajasnego sezamu 1/4 łyżeczki soli Farsz 4 łyżeczki koncentratu grzybów leśnych Devaldano 400 g. pieczarek 1 cebula 2 gałązki rozmarynu 5 suszonych ziaren jałowca 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 50 g. sera typu parmezan sól, pieprz Oraz 1 białko 1 łyżka mleka 1 łyżka sezamu lub/i maku Sezam upraż na suchej patelni, aż zacznie mocno pachnieć. Wystudź(...)zmiel w młynku. Na patelnię wlej olej, usmaż drobniutko posiekaną cebulę. Dodaj starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Mieszaj i duś aż płyn z pieczarek prawie cały odparuje. Dodaj sos sojowy, dobrze rozgniecione w moździerzu owoce jałowca, drobniutko posiekane listki rozmarynu oraz koncentrat grzybowy. Dobrze wymieszaj i smaż na małym ogniu około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wystudź
Delicious Placenasze kury są tylko dla naszej dwójki Reszta rodzinki także nie gardzi zdrowym jajem , a krokiety .. cóż te kochają wszyscy . Młodszy je z ketchupem , babcia z majonezem , starszy z sosem samuraj , a ja z sosem tatarskim . Mój kochany M. zjada tak po prostu z topionym masłem Ilu ludzi tyle wariantów , a jak Wy je zjecie ? : ) składniki na 4 osoby
Ogrodnik w podróży