miski. Cebulę kroimy w małą kostkę, marchewkę obieramy i szatkujemy. Następnie wszystko dodajemy do kapusty. Całość solimy i odstawiamy na ok. 15-20 minut. W tym czasie możemy przygotować sos do surówki. Do rondelka dodajemy ocet winny, cukier oraz oliwę. Całość musimy zagotować i odstawiamy do ostudzenia. Po ok. 20 min. odsączamy z kapusty powstały płyn. Następnie dodajemy do tego(...)poszatkowany koperek oraz sos. Całość mieszamy i gotowe. Artykuł Surówka z kapusty pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSezon szparagowy otwieram Carbonarą we wiosennej odsłonie z zielonymi szparagami i koperkiem. Klasyczna włoska carbonara to makaron z rumianym boczkiem, kremowym sosem na bazie jajek (bez śmietany!) z dodatkiem sera, parmezanu lub grana padano. Oczywiście przepisów na tę potrawę jest wiele i każdy ją robi na swój sposób. Jeśli lubicie i robicie ze śmietaną, zróbcie według własnych upodobań. Dodajcie jednak(...)startego sera, mieszamy widelcem. Makaron przekładamy bezpośrednio z garnka z wodą na patelnię z boczkiem i szparagami, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Dodajemy jajka, mieszamy, do momentu aż powstanie kremowy sos, który oblepi makaron. Wykładamy na talerze i posypujemy resztą sera
Smakowity Blog Kulinarnydanie wyjątkowe. Składniki: marynata: 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 100 g koncentratu pomidorowego z czosnkiem PUDLISZKI, 3 łyżeczki sosu sojowego ciemnego, ponadto: 1 duża pierś z kurczaka, 3 łyżki oleju rzepakowego, 250 g ryżu do risotto, 3 cebule dymki ze szczypiorkiem, ½ łyżeczki cukru, ok. 1 l bulionu drobiowego(...)puszka fasoli pinto, 2 pęczki zielonej pietruszki, sól do smaku, ser twardy np. grana padano, parmezan, 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej (długodojrzewająca, surowa, wędzona na zimno). Przygotowanie: marynata: Sos sojowy mieszamy z koncentratem pomidorowym, pieprzem czarnym, ziołowym oraz czosnkiem. Filet z kurczaka oczyszczamy, myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy w drobną kostkę i mieszamy w marynacie. Odstawiamy
Moniki Smakołykimust have i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej! Nawet do spaghetti lubię dorzucić świeżą rukolę, czy nawet ogórka kiszonego. Co na obiad? Obiady domowe przepisy: Kopytka w sosie z kiełbasą Kluski śląskie z farszem Kotlety z wątróbki Schabowe dziadka Krzyśka Młoda kapusta zasmażana Marchewka duszona z dodatkiem groszku, podawana na gęsto to dla mnie prawdziwy smaczek. W zasadzie(...)wody z tejże marchewki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę i mieszamy robiąc zasmażkę. Do zasmażki wlewamy wodę z marchewki i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanego sosu dodajemy ugotowaną marchewkę, odsączony z zalewy groszek, a także pieprz i sól. Wszystko razem mieszamy i gorący dodatek do obiadu mamy gotowy! Marchewka z groszkiem wspaniale komponuje się z ziemniakami
MamaOskarkażółty zetrzyj na małych oczkach tarki. Majonez i śmietanę (lub jogurt) wymieszaj z przeciśniętym przez praskę / posiekanym czosnkiem i solą. W salaterce ułóż kolejno: kapustę pekińską, paprykę, połowę sosu majonezowego, jajka, rzodkiewkę, połowę sosu majonezowego, ser żółty
Via GustoSchab w sosie śmietanowo-porowym, jest świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Często zdarza się, że z zamrażalnika wyciągamy schab pokrojony już w plastry i oprócz przygotowania kotletów nie mamy żadnego innego pomysłu na jego wykorzystanie. Continue reading Schab w sosie at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plmałą zawartość tłuszczu jest lekkostrawne i łatwo przyswajalne. Polecane jest również dla alergików. Indyk jest bardzo wdzięcznym mięsem, ponieważ przygotowuje się go szybko. Podobnie jak kurczaka. Indyk w sosie, który dziś Wam proponuję, dusi się 25 minut. Tak więc same plusy :) Zdrowe, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 500-600 g. fileta z indyka 1,5 szklanki bulionu 1 cebula(...)przekroić na ćwiartki. Podsmażyć na osobnej patelni, następnie dodać do mięsa. Przykryć patelnię i dusić mięso około 25 minut. W trakcie duszenia, można jeszcze delikatnie podlać mięso wodą. Jeśli sos będzie za rzadki, można go zagęścić nie wielką ilością mąki
Agusiowe smakołykiprzygotowanie 2 porcji Dojrzałe mango Pół puszku mleczka kokosowego Pół czerwonej papryki Pół kostki tofu Pół czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku Czerwona pasta curry, kurkuma, imbir, chilli, curry, sos sojowy 100 g ryżu brązowego Cebulę i czosnek posiekać Mango obrać i pokroić w kostkę Paprykę i tofu pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, czosnek, łyżeczkę(...)tofu, dolać odrobinę wody i podsmażać około 5 minut Dodać mango wraz z sokiem, który wyciekł w czasie krojenia, dusić około 3 minuty Wlać mleczko kokosowe, doprawić curry i sosem sojowym Doprowadzić do zagotowania i w razie potrzeby jeszcze doprawić Podawać z ugotowanym ryżem
HealthyCreationsłyżka masła 3 liście karbowanej sałaty 2 kromki chleba tostowego 2 łyżki posiekanego szczypioru 1 mały pomidor sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi 2 łyżki sosu czosnkowego (domowy lub kupny) 1. Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Smażymy posolone szparagi przez 5-7 minut (do momentu aż zrobią się wiotkie). Ściągamy je z patelni(...)czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy do momentu aż się zetną. Z chleba tostowego robimy grzanki - na grillu elektrycznym lub w tosterze. 2. Na talerzu układamy liście sałaty. Polewamy je sosem czosnkowym. Na to wykładamy szparagi a na szparagi jajka sadzone. Posypujemy szczypiorkiem. Obok układamy grzanki i pokrojonego w plastry pomidora
Szefowa kuchniSałatka z brokułem i jajkiem to szybki sposób na pożywną kolację. Sos z łatwością można przygotować na bazie jogurtu roślinnego (koniecznie niesłodzonego, naturalnego). Doskonale sprawdza się tu jogurt kokosowy lub sojowy. Można tez wykorzystać śmietankę kokosową. średni brokuł 4 jajka 6 rzodkiewek 6 pomidorków koktajlowych pół ogórka pół papryki szczypiorek 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 0,5 łyżki jogurtu(...)posypujemy szczypiorkiem. Na wierzchu układamy pokrojone jajka. W miseczce mieszamy majonez, jogurt roślinny (niesłodzony) i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy. Tak powstałym sosem polewamy sałatkę. Gotowe
Dieta bez mlekagrillowej kiełbaski. A ty jakie znasz propozycje sałatek z ryżem, chętnie wypróbuję coś nowego?! Składniki: 100 gram ugotowanego ryżu puszka kukurydzy puszka tuńczyka w sosie własnym 200 gram jogurtu naturalnego lub grecki pół dużego kubka łyżka majonezu sól, pieprz, natka pietruszki lub inna zielenina Przygotowanie: Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ryż gotujemy(...)zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, pieprz i zieleninę. Cały sos mieszamy z sałatką, jeśli potrzeba ponownie doprawiamy
Życie zaczyna się w kuchniCebulę paprykę i ogórki kroimy w plasterki 4 W głębokim naczyniu układamy kawałki ryb, posypujemy cebulą, ogórkami, papryką i kukurydzą. Warstwy układamy do wyczerpania składników. Na koniec wylewamy cały sos i szczelnie przykrywamy. Naczynie wkładamy do lodówki żeby przeszło smakiem. Najlepiej smakują dopiero na drugi lub trzeci dzień, więc polecam zrobić na zapas . Po więcej przepisów zapraszam na uDolores.pl . Życzę
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySkładniki dla 4 osób: 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 1 opakowanie mix sałat ok 150 g 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony 1 pomidor 1/2 cebuli 1 pęczek kopru Sos: 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżka wody 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku ( drobno posiekanego) Przygotowanie: Do miski(...)Koper drobno siekam. Paprykę i pomidora myję i kroję w drobną kostkę. Cebulę obieram i drobno siekam. Ogorka myję i kroję w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do miski. Składniki sosu dokładnie łącze. Polewam wszytskie składniki sałatki znajdujące się w misce. Pozostawiam w lodówce ok 20 min przed podaniem jeszcze raz mieszam
Gotowanie Patkisuszonego oregano, szczypta chili w proszku DO PODANIA: bułki drożdżowe , frytki z batatów, rozgnieciona feta, dip paprykowy (1 łyżka majonezu wymieszana z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 1 łyżeczką sosu sriracha), guacamole WYKONANIE Wszystkie składniki kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w pojemniku malaksera. Dodajemy przyprawy i rozmiksowujemy na kleistą masę. Łyżką nabieramy porcje masy i w dłoniach formujemy(...)pieczenia i z obu stron natłuszczamy olejem. Smażymy na suchej patelni z nieprzywierającą powłoką, na umiarkowanym ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Podajemy z sosami lub/i warzywnymi dodatkami, np. surówką czy gotowanym kalafiorem lub brokułami. Najlepiej smakują w opieczonej bułce posmarowanej fetą i guacamole
cool and mintymięsa z rosołu (np. 2-3 ćwiartki z kurczaka) warzywa z rosołu (np. marchew, pietruszka, seler) świeża cebula 1 bułka (np. kajzerka) 2-3 jajka sos sojowy (lub sól i pieprz) Warzywa z rosołu przekrój na mniejsze części, mięso oddziel od kości, bułkę namocz w wodzie i odciśnij, cebulę przekrój na połówki lub ćwiartki – zmiel je w maszynce(...)mielenia lub rozdrobnij w malakserze. Do powstałej masy wbij jajka i dobrze dopraw sosem sojowym (lub solą i pieprzem) , by smak był wyrazisty. Następnie przełóż do wyłożonego papierem naczynia żaroodpornego lub formy keksowej. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Moje procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny
Kulinarny S.O.S.