sosy - 72234 przepisów (strona:1630/4816)

Strogonow po chłopsku 899

pożywny gulasz wołowy z dodatkiem papryki, kiszonych ogórków i pieczarek. Moja dzisiejsza wersja tej potrawy jest trochę zmieniona, zamiast pieczarek dodałam suszone grzyby, a pod koniec gotowania zagęściłam powstały sos koncentratem pomidorowym oraz słodką śmietanką, dzięki czemu danie stało się niezwykle aromatyczne i treściwe, takie bardziej „chłopskie”     Składniki: ok. 0,5 kg wołowiny 2-3 łyżki(...)potrawy dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy jeszcze około 30 minut do momentu, aż mięso całkowicie zmięknie *** *** Następnie w kubeczku mieszamy koncentrat pomidorowy ze śmietanką oraz kilkoma łyżkami gorącego sosu z patelni. Całość dodajemy do potrawy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Pod koniec danie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Potrawę możemy podać ze świeżym pieczywem, z kluskami

Blog z Apetytem
Fasolka, jajko na twardo, tost – prawdziwe brytyjskie śniadanie 125

herbatą. Tak przygotowane śniadanie idealnie sprawdzi się w chłodne dni… doda nam energii na cały nadchodzący dzień. Tutaj pójdziemy troszkę na łatwiznę i skorzystamy z gotowej fasolki w sosie pomidorowym dostępnej w wielu marketach. Będzie szybciej, ale tak czy tak doprawiamy jej smak. Zobacz również: Klasyczne pancakes z syropem klonowym Składniki fasolka w sosie pomidorowym (w puszce

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym 87

talerz. Wszystkie składniki dressingu wymieszać ze sobą. Doprawić solą, pieprzem i polać sałatkę. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami, miętą i sosem jogurtowo – szafranowym → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim → Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami sosem z gorgonzoli → Sałatka z ziemniakami

Oryginalny smak
Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym 121

Klopsiki z białej kiełbasy w sosie żurkowym to propozycja na szybki obiad. Wystarczy kiełbasę obrać z osłonki, uformować kulki, wrzucić do sosu i gotowe. Biała kiełbasa jest już smacznie doprawiona, dlatego wystarczy tylko kupić ze sprawdzonego źródła. Przy okazji wykorzystałam zakwas jaki pozostał mi po przygotowaniu żurku. Danie zdrowe i dietetyczne, ponieważ nie obsmażałam wcześniej klopsików posmakuje całej rodzinie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos Czosnkowy (do pizzy, zapiekanek, placków ziemniaczanych, frytek itd. ) 113

Taki sos czosnkowy będzie pasował do wielu dań, szybko się go przygotowuje i łatwo przechowuje :) Składniki: 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego lub ewentualnie kwaśnej śmietany 1 średni ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę szczypta soli, cukru i pieprzu białego dodatkowo możemy dodać: 1/5 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki słodkiej papryki 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i smakujemy(...)ewentualnie jeszcze doprawiamy pod swój smak. Sos możemy przechowywać szczelnie zakryty do 3 dni w lodówce

Gotowanie...to proste !
Sos farmerski 124

National Geographic program pt. "Fabryki smaku". Nie będę się rozpisywać o czym jest, wiem że czytają mnie mądre głowy :). I w jednym z odcinków pokazywali właśnie produkcję sosu farmerskiego. No od razu wiedziałam, że ten sos wyląduje u mnie na blogu. Poszperałam trochę na amerykańskich stronach, pokombinowałam i jest. Jest świetny. Póki co wykorzystałam go do zrobienia surówki. Wyszło

Kardamonovy
Duszony schab z pieczarkami 465

Okazał się strzałem w dziesiątkę! Mięsko po kilkudziesięciu minutach duszenia da się pokroić drewnianą łyżką. Jest tak kruche, że wprost rozpływa się w ustach. A z pieczarkami łączy je sos, czyli kropka nad „i”. Delikatny, aksamitny i subtelny w smaku. Połączenie w sam raz na obiad dla całej rodziny. Składniki 0,8 kg schabu bez kości cebula 5-6 dużych(...)dodajemy jeszcze odrobinę tłuszczu i wrzucamy cebulę, pieczarki i czosnek. Smażymy wszystko razem przez chwilę, a następnie podlewamy szklanką wody. Całość dusimy przez 2-3 minuty. Do gotującego się sosu dodajemy podsmażone mięso, dolewamy drugą szklankę wody, dodajemy liść laurowy, rozmaryn oraz pieprz ziarnisty i dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie mięso powinno być

Analiza Smaku
Sos chrzanowy z brzoskwiniami 97

spodziewałam się tak fajnego efektu. Szukałam przepisu na jakiś ciekawy sos do mięs i w jednej z książek kucharskich o polskiej kuchni znalazłam to cudo. Przepis trochę zmieniłam, w oryginale była śmietana i bodajże pomarańcze. Zbliża się koniec roku, może ktoś z Was zrobi ten sos na domówkę. Polecam baardzo. Składniki: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Kardamonovy
Pałki kurze nadziewane szparagami i serem camembert 117

przykryte do 1/3 wysokości. Następnie wlać śmietanę i gotować jeszcze 5 minut. Na koniec wrzucić łebki szparag i gotować jeszcze 3 minuty. Obsypać danie pozostałym koperkiem i gotowe. gdyby sos był za rzadki zagęścić go łyżeczką mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wlać to wszystko do gotującego się sosu o chwilkę gotować wymieszać. Danie pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z bobem 100

mnie na blogu: Sałatka ryżowa z bobem Tortilla z bobem Pasta z bobu na kanapki Pesto z bobu Fasolka szparagowa na obiad Sałatka z fasolką szparagową Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym Spaghetti z bobem - składniki: 8 plastrów wędzonego surowego boczku 3 ząbki czosnku 2 szklanki ugotowanego i obranego bobu 250 ml śmietanki 36%, może być również 30% 60 g twardego(...)sera, u mnie oscypek natka pietruszki sól, pieprz 1 opakowanie makaronu spaghetti, u mnie makaron spaghetti Makarony Babuni Spaghetti z bobem - przygotowanie: Sos ten jest bardzo szybki w przygotowaniu o ile mamy wcześniej przygotowany bób. Latem zatem na świeżo gotujemy i obieramy, a zimą korzystamy z mrożonki. Na patelnię wrzucamy pokrojone drobno plastry boczku i je zarumieniamy. Zrumieniony bekon zdejmujemy

MamaOskarka
Amerykański burger z sadzonym jajem 112

bułki do burgerów 400 g zmielonej wołowiny (po 200 g na burgera) Kilka plastrów sera cheddar 2 duże jajka Sałata lodowa 1 duży pomidor, pokrojony w cienkie plastry Sos barbecue Kilka plastrów boczku Sól, pieprz Majonez Opis przygotowania: Zaczynamy od przygotowania boczku. Na rozgrzanej patelni smażymy bekon z każdej strony, aż się zarumieni i będzie chrupiący. Następnie mięso wołowe przyprawiamy(...)Kolejno układamy sałatę, plastry pomidora oraz mięso mielone z roztopionym serem. Następnie na to kładziemy plastry bekonu i następnie jajo sadzone. Następnie na samym końcu górną część bułki smarujemy sosem barbecue, po czym zamykamy naszego burgera. Artykuł Amerykański burger z sadzonym jajem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sos z suszonych wędzonych śliwek i cebuli 87

jakoś chyba z rok temu miałam przyjemność spróbować czegoś podobnego. Pamiętam, że od razu zapytałam niewiastę, która zrobiła ten sos, z czego jest. Dostałam szybką odpowiedź, że z suszonych wędzonych śliwek, musztardy, cebuli i majeranku. Pokombinowałam dzisiaj w kuchni i oto jest. Ten sos, pasta, czy jak to tam sobie nazwiecie, idealnie pasuje np. do wędlin, dziś spróbowałam

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania