sosy - 72234 przepisów (strona:1632/4816)

Pałki kurze z super dodatkami, pychotka 111

pozostanie, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę do mięsa. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 35-40 minut, Danie można podać z makaronem i polać sosem. Lub jak ja z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. Sosem polać roladki. Danie super , polecam

Kuchnia Pokoleń
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 167

Kremowy, aromatyczny, pachnący grzybami sos zabielony śmietaną. Świetnie smakuje podany razem z kaszą, kopytami, kluskami śląskimi. Składniki: 800 g świeżych grzybów (maślaków, podgrzybków, zajączków), 2 małe cebule, 2 duże ząbki czosnku, szczypta tymianku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 300 ml bulionu warzywnego, 200 ml śmietany 30%, sól, pieprz, 2 łyżki masła Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy i myjemy, Kroimy(...)dusimy pod przykryciem około 35-40 minut co jakiś czas mieszając. Całość zaprawiamy śmietaną, dodajemy natkę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Gdy sos będzie zbyt rzadki, możemy zaprawić łyżeczką mąki rozrobionej w małej ilości wody, po czym zagotować całość

Lena Gotuje
Surówka do mięs z kapustą pekińską 254

także jest zdrowa , kolorowa i pyszna składniki : 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 zwykłej 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 świeży ogórek 1 średniej wielkości marchewka sos do sałatki : 1 łyżka gęstego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu 1 łyżeczka świeżego ,siekanego czosnku niedźwiedziego ( można zastąpić suszonym ) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny sól , pieprz do smaku(...)czosnek niedźwiedzi , wyciśnięty praską czosnek , cytrynę pieprz i sól do smaku . Mieszamy i przelewamy do surówki . Ponowie mieszamy , lekko ugniatając ,żeby zmiękczyć warzywa , do momentu aż wszystko pokryje się sosem . Gotowe , serwujemy w dowolny sposób . Nam najbardziej smakuje z pieczonym mięsem . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Surówka do mięs z kapustą pekińską pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsiki z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym 105

kilkoma kroplami przyprawy w płynie. Gotujemy przez kilka minut, do wyraźnego zgęstnienia. Pod koniec posypujemy resztą koperku (kilka większych gałązek koperku można zostawić do dekoracji). Klopsiki możemy przełożyć do sosu i podgrzewać razem, lub podać je osobno, polane sosem. Danie świetnie smakuje z ryżem i ostrą surówką. Inspiracja

Smaki Na Talerzu
Lekka sałatka z kurczakiem i grzankami 229

Szczególnie że jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: bagietki czosnkowe 2 piersi z kurczaka mix sałat (ew sałata, rukola itp) ogórek pomidor ziarna słonecznika sos czosnkowy papirus z Winiary (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Piersi z kurczaka smażymy na patelni w papirusie z Winiary. Następnie kroimy usmażone piersi na mniejsze kawałki np kostkę. Do miski wsypujemy(...)nasz mix sałat i dodajemy do niego pokrojonego ogórka oraz pomidora, a także ziarna słonecznika i naszą usmażoną i pokrojoną pierś z kurczaka. Całość zalewamy sosem czosnkowym i dokładnie wszystko mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje z grzankami z bagietki czosnkowej. Można ją dostać w biedronce albo już upieczoną albo gotową do upieczenia w piekarniku (obie są dobre ). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Pikantny koncentrat pomidorowy 111

Witajcie! Spieszę do Was z kilkoma ciekawymi przepisami póki jeszcze pomidory  dojrzewają na krzakach.  Czerwone mięsiste pomidory świetnie sprawdzą się do przygotowania wszelkiego rodzaju sosów, soków i przecierów. Wystarczy kilka minut zapiec w piekarniku,  zdjąć skórkę i zmiksować. Jest tak prosty do zrobienia, że każdy kto go zrobił chociaż raz, szykuje go już co roku! Świetny(...)pizzy, zupy pomidorowej i sosów. Sprawdzony i idealny sposób na zamknięcie pomidorów do słoików. Składniki: 10 kg dojrzałych pomidorów  3 łyżki soli 3 łyżki cukru 3 papryczki chili  Przygotowanie: Pomidory pieczemy w piekarniku w 200 stopniach C ok 20 minut, zostawiamy kilka minut do odparowania i wystygnięcia. Obieramy ze skóry oraz wydrążamy pestki. Przekładamy do garnka dodajemy sól

Życie zaczyna się w kuchni
Keto spaghetti z pulpecikami (Paleo, LowCarb) 152

Dlatego dzisiaj u mnie słynne spaghetti z pulpecikami mięsnymi, tylko w wersji zgodnej z dietą ketogeniczną . W praktyce jest to spaghetti z cukinii z pulpecikami z mięsa wołowego i sosem pomidorowym. Proste acz urzekające. No i jakie smaczne! Muszę przyznać, że okrąglutkie pulpeciki mają w sobie dużo więcej uroku niż nasze rodzime mielone. Albo to popkultura przeze mnie przemawia(...)takie nieśmiertelne trio, które nigdy się nie znudzi. Te smaki perfekcyjnie wręcz do siebie pasują. Czy to w postaci cukinii faszerowanej czy kotletów mielonych ze startą cukinią w sosie pomidorowym czy też właśnie w postaci dzisiejszej propozycji, czyli keto spaghetti z cukinii z pulpecikami. Do tego jeszcze kieliszek czerwonego wina i idealna kolacja gotowa… Mam nadzieję, że się zgodzicie

Modern Cave Girl
Placki pieczone z sosem 196

Składniki: 1 patison 1/2 cukinii 1/2 kg ziemniaków 3 łyżki mąki 3 jajka 1 cebula 1 średni batat jarzynka, pieprz, curry sos: 450 g fileta z indyka 3 małe papryki … Czytaj dalej Placki pieczone z sosem

czarrna od kuchni
Dietetyczny indyk z warzywami 178

Dietetyczny indyk z warzywami to danie, dla tych wszystkich osób które są aktualnie na diecie, albo po prostu mają ochotę na zdrowe odżywianie. Porcja takiego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Puszyste placki matcha z sosem jeżynowym 72

Następnie suche dodajemy do mokrych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa będzie zbyt sucha, należy dolać kefiru lub maślanki. Placki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Podajemy z sosem. Sos jeżynowy: ok. 200 g jeżyn 2-3 łyżki wody 1/2 łyżeczki agar-agar 2 łyżki ksylitolu, w zależności od słodyczy owoców i preferowanego smaku Owoce zasypujemy ksylitolem i podgrzewany

Kucharzyca
Makaron smażony z wołowiną. Pyszne azjatyckie jedzenie szybciej niż myślisz. PRZEPIS 110

ryżowego, około 150 gramów mięsa wołowego odpowiedniego do szybkiego smażenia (polędwica, rostbef, antrykot), 2 ząbki czosnku, centymetrowy kawałek świeżego imbiru, kilka suszonych grzybów mun, garść zielonego mrożonego groszku, ciemny sos sojowy, świeża papryczka chilli, olej, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej zmieszanej z połową szklanki ciepłej wody. Zrób tak: makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, dokładnie odcedź, odstaw. Czosnek i imbir drobno(...)mieszania), dodaj czosnek z imbirem, grzyby oraz groszek i smaż około 3 minut prawie cały czas mieszając (utrzymuj maksymalny ogień), dorzuć makaron, smaż kolejną minutę, po czym dopraw sosem sojowym, wymieszaj, wlej wodę z mąką, raz jeszcze wymieszaj i wyłącz ogień. Na koniec dodaj plasterki papryczki chilli i od razu podawaj. Artykuł Makaron smażony z wołowiną. Pyszne azjatyckie jedzenie szybciej

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania