Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie

Kurki w śmietanie

Sos kurkowy pyszny, delikatny,  aromatyczny   idealny do makaronu,  ziemniaków  czy klusek śląskich.  Świetnie smakuje również z przeróżnymi mięsami.  Jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia, kto nie próbował to zapraszam. Składniki: 300 g kurek 1 cebula 200 ml śmietany 30% masło do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Kurki dokładnie oczyścić, większe przekroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni na maśle zeszklić cebulę. Dodać grzyby, całość dusić przez 10... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.