Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszny gulasz z piersi z kurczaka w sosie śmietanowym i wyśmienitą kaszą jęczmienną Młynów Stoisław. Wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki : 3 piersi z kurczaka 1 duża cebula(...)następnie dodajemy piersi z kurczaka i obsmażamy na rumiano. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu około 15 minut, następnie dodajemy śmietankę i dusimy do momentu zredukowania sosu ( ma się lekko zagęścić. Na końcu przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, pieprzem lub szczyptą chili. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Kaszę podajemy z sosem mięsny
Sama słodycz i szczypta chiliPrzedstawiam Wam dzisiaj danie na które skusi się zarówno amator nowości jak również miłośnik potraw mięsnych. Będzie to smaczna potrawka z kurczakiem oliwkami i porem w sosie śmietanowym. Danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, sycące i bardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami . składniki na 3 porcje 60 dag piersi z kurczaka garść czarnych oliwek(...)wrzucamy oliwki oraz pora, całość mieszamy, oprószamy mąką i wszystko rumienimy do momentu aż por będzie miękki. Wlewamy śmietanę, doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje. Patelnię zdejmujemy z ognia do sosu wsypujemy starty żółty ser i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos nakładamy na kurczaka. Naczynie z mięsem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C
Smakowite DaniaMuszę przyznać, że nie byłam fankom krewetek, ale moje córki je uwielbiają i za ich namową skusiłam się je przygotować. Zrobiłam je w możliwie najprostszy sposób, bo w sosie śmietanowym z dodatkiem serka Brie i podałam z makaronem tagliatelle. Całość w efekcie bardzo mi zasmakowała i na pewno jeszcze nie raz przyrządzę krewetki na obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać wino. Smażyć na wolnym ogniu do odparowania połowy płynu. Następnie wlać śmietankę i pokruszony serek. Smażyć do momentu rozpuszczenia się serka i zgęstnienia sosu. Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać krewetki i wymieszać z makaronem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcikapustą i grzybami Tartaletki z kapustą i grzybami Paszteciki serowe z kapustą i grzybami Krokiety z kapustą i grzybami Karp w panierce Karp smażony w głębokim tłuszczu Dorsz w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami Dorsz zapiekany ze szpinakiem, serem feta i orzechami Dorsz a płatkach migdałowych Curry rybne Łosoś pod ziołowo-porową pierzynką Łosoś zapiekany w maśle czosnkowo-ziołowym Śledź(...)szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik z powidłami i kremem kokosowym Keto piernik świąteczny Pierniczki LCHF Pierniczki niskowęglowodanowe Makowiec zawijany
Ola la LCHFSos koperkowo śmietanowy przyrządziłam specjalnie do pieczonej ryby, lecz również można go podawać do wielu innych potraw. Podpatrzyłam na innych blogach jakie on mniej więcej ma składniki i przystąpiłam do jego sporządzenia. Wyszedł bardzo smaczny. Składniki: 600ml wody, 1 i 1/2 kostki rosołowej drobiowej lub: 600ml domowego bulionu(...)Gotową zawiesinę powoli dodawać do bulionu, cały czas mieszając. Gdy się zagotuje zdjąć z ognia i dodać posiekany koperek . Sosu wychodzi niepełny garnek 1.5L. Ryba z sosem koperkowo śmietanowym: Smacznego
W kuchni u Monikiwieprzowiną w każdej postaci. Postanowiłam trochę odczarować tę wątróbkę i wykonać ją w całkiem innej wersji, niż ta znana wszystkim z cebulką lub cebulką i jabłkiem. Podałam ją w śmietanowym sosie pieczarkowym, a do tego ugotowałam ryż i to był super pomysł! W daniu tym wątróbka jest prawie niewyczuwalna, a cała potrawa stała się bardziej wykwintna. Myślę, że jest
Kuchnia MagdaLenyplanach gości, albo chcecie przygotować bardziej wykwintny obiad? Przy tym nie chcecie spędzić połowy dnia w kuchni? Zatem ten przepis jest dla Was! Makaron z boczniakami i łososiem w sosie śmietanowym z serkiem mascarpone. Smaki tak pięknie się łączą, że trudno jest powstrzymać się przed zjedzeniem całości prosto z patelni. Całość przygotowania zajmie nie dłużej niż 30 minut. Zapraszam! SKŁADNIKI(...)łososia i pół kubka śmietany, dokładnie mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy serek mascarpone, mieszamy i wyłączamy ogień. Dodajemy ugotowany makaron na patelnię i mieszamy, aby pokrył się równomiernie sosem. Podajemy posypane świeżym pieprzem i tymiankiem. Smacznego
Kuchnia w bieguzaledwie 20 minut. Cukinia w formie makaronu zachwyci każdego, zarówno Waszych znajomych, jak i domowników Oczywiście możecie przygotować taki makaron z każdym rodzajem sosu, ja natomiast zrobiłam ją w sosie śmietanowym z dodatkiem ostrego sera cheddar oraz czosnku i ozdobiłam kaparami. Do przygotowania makaronu potrzebujecie specjalnego nożyka lub spiralizera – zdjęcie mojego znajdziecie na końcu wpisu. To danie udowadnia(...)zimną wodą. 2 Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy czosnek i zalewamy śmietanką. Następnie dodajemy ser i czekamy, aż się rozpuści i sos zgęstnieje. 3 Dodajemy do sosu cukinię i dokładnie mieszamy na patelni, aby pokryła się sosem. 4 Makaron podajemy posypany serem, kaparami i pieprzem. Według mnie boczek jest na tyle słony
Kuchnia Bazyliizmęczona i głodna z pracy, nie mam ochoty na przygotowywanie skomplikowanego obiadu. Sięgam wtedy po łatwe i sprawdzone przepisy dla leniuchów:) Jednym z nich są duszone udka kurczaka w sosie śmietanowym z gorgonzolą i szpinakiem, które zawsze wychodzą smaczne. Do tego ziemniaczki z sałatką i mamy obiad jak marzenie:) Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak ze szpinakiem(...)podlewaj wodą lub bulionem. Po tym czasie dodaj ser, szpinak i śmietankę i gotuj, często mieszając, przez kolejne 20 minut lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Dopraw sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową i podawaj. Smacznego! English version Gorgonzola and spinach chicken (4 servings) Ingredients: 4 chicken legs 1 onion, diced 200 g of spinach leaves, washed
karmelowyPolędwiczki wieprzowe to mięso delikatne, miękkie, niewymagające długiego pieczenia. Można je przygotowywać podobnie jak kotlety schabowe w panierce usmażone na tłuszczu. Ja dzisiaj przygotowałam to mięso w pysznym sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych śliwek. Danie to robi się szybko i smakuje wyśmienicie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 polędwica wieprzowa (około 400 g) 12 śliwek suszonych 1 cebula(...)Dusić około 5 minut do zredukowania płynu. Wyjąć śliwki, dodać 1/2 szklanki wody i mięso, chwilę poddusić, około 5 minut. Całość zalać śmietanką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Całość doprawić solą, pieprzem, papryką i włożyć z powrotem śliwki. 6. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciPomysł na wykorzystanie suszonych grzybów- polędwiczki wieprzowe duszone w sosie śmietanowym wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej i suszonych grzybów. Prosto i smacznie. Danie najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Składniki na 2-3 porcje: 1 polędwica wieprzowa (wagowo około 0,5 kg) 2 garście suszonych grzybów 1 mała cebula sól, pieprz 2 płaskie łyżeczki musztardy sarepskiej 1/2 opakowania śmietany(...)strony. Podczas smażenia mięso posolić. Na sam koniec dodać podsmażoną cebulkę wraz z grzybami i wlać śmietanę wymieszaną z musztardą sarepską. Całość wymieszać i dusić kilka minut pod przykryciem. Sos powinien lekko się zagęścić. Gotowe danie od razu podawać, np. z ziemniakami, ryżem. Etapy przygotowywania dania
UgotowaćDziś wreszcie miałam trochę czasu dla siebie. Młody też był w domu. Pogadaliśmy więc, poopowiadaliśmy sobie różne sprawy, a potem zrobiłam dla nas szybki obiad – makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym. Zjedliśmy tę pastę ze smakiem. Była świetna, a towarzystwo Młodego, spokój w domu i mruczenie kotów – tworzyło dodatkowo bezcenny nastrój. Polecam do wypróbowania w jesienne popołudnia… i nastrój(...)grzybów włożyć podsmażonego kurczaka i boczek, chwilę smażyć razem. 10. Na patelnię wlać śmietanę, dodać natkę, doprawić, zagotować. 11. Makaron odcedzić. Zostawić w garnku. 12. Do gorącego makaronu dolewać sos, od razu mieszając. 13. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego
W mojej kuchniTaki sos miodowo-piwny, to bardzo fajna alternatywa dla sosów śmietanowych lub pomidorowych, w których najczęściej do tej pory zanurzaliśmy kurczaka. Nie dość, że bardzo smaczny, to jeszcze wyjątkowo szybki. Ale czy na pewno miodowo-piwny? Może raczej musztardowo-miodowy z piwem? Albo piwno-musztardowy na miodzie? ;) Tak to jest kiedy przez cały tydzień robi się dania z piwem. Można(...)Nudziarstwo, ale wysuszone piersi to nie jest to. Składniki: 500 g piersi kurczaka 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 3 szalotki 3 łyżki musztardy pełnoziarnistej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 125 ml piwa (miodowego lub ciemnego) sól zielona pietruszka Wykonanie: Piersi z kurczaka zamarynować na 1/2 godziny w oliwie i soku cytrynowym z dodatkiem szczypty soli
zadanie-gotowaniePolędwiczki w sosie whiskey Dziś w menu bardzo smaczny, a jednocześnie szybki i łatwy w wykonaniu obiad – polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym z dodatkiem alkoholu. Jeśli chodzi o procenty, to nie ma obawy, podczas gotowania wszystko wyparowuje i pozostaje jedynie wspaniały smak. Myślę, że whiskey i śmietanka rewelacyjnie się uzupełniają i razem tworzą niepowtarzalną kompozycję smakową. Polecam spróbować(...)strony dolewamy whiskey i gotujemy przez około minutę *** *** Następnie dolewamy wodę, zagotowujemy i całość dusimy przez około 5 minut *** *** Do szklanki wlewamy śmietankę, dodajemy mąkę, oraz dwie łyżki gorącego sosu z patelni, mieszamy i wlewamy do mięsa. Całość gotujemy przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje. Danie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posypujemy
Blog z Apetytem