sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:398/794)

Tort naleśnikowy 138

zgęstnieje. 6. Tortownicę wysmarować masłem. 7. Układać na przemian: naleśnik posmarowany sosem beszamel, połowa farszu szpinakowego, naleśnik posmarowany sosem beszamel, połowa farszu z pieczarek, naleśnik posmarowany sosem beszamel, połowa farszu pomidorowego. Ostatni naleśnik posmarować sosem beszamel i posypać startym żółtym serem. 8. Piec w temperaturze 180 o C przez około 40 minut. 9. Upieczony tort posypać posiekaną natką pietruszki

Mama Gotuje
Gołąbki z sałaty rzymskiej 115

Jak byłam mała i leżałam w łóżku z gorączka, babcia często robiła mi gołąbki. Mięso, marchewka i ryż, owinięte były lekko chrupiącą sałatą. Zawsze po babcinych

wegetalerze
Zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego 277

ostra papryka opcjonalnie: ser do zapeiczenia (na wierzch) Ziemniaki obrać, umyć i pokroic w cienkie plastry. Podgotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Z mięsa, warzyw i koncentratu pomidorowego przygotować sos. Poledwicę umyć i zmiksować za pomocą blendera. Razem z posiekaną cebulą podsmażyć na rozgrzanej patelni (najlepiej bez tłuszczu). Przyprawić cząbrem, tymiankiem oraz papryką. Dodać warzywa, koncentrat i reztę

Szybko Tanio Smacznie
Smażona polenta (Polenta fritta) 198

zioła, które sprawią, że będzie smaczniejsza. Sprawdza się również jako składnik sałatek. Może być alternatywą dla frytek, usmażona na małej ilości oliwy lub grillowana i podana z ulubionym sosem np. pomidorowym lub serowym . Z moją polentą poszłam na łatwiznę i przygotowałam ją z gotowej podgotowanej mąki kukurydzianej, której zrobienie zajmuje około 3 minut Używając zwykłej mąki kukurydzianej, polentę należy gotować

Oryginalny smak
Gołąbki w sosie pomidorowym - duszone na patelni 221

SKŁADNIKI 1 kapusta 200 g ryżu 200 miesa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego listek laurowy serki w plasterkach olej z oliwy czosnek papryczka chili sól,cebula

zielonacukinka
Zapiekanka z brukselką, z OpenCard w Starym Lwowie 130

jajka, śmietanę, zioła, sól, pieprz i równomiernie polej sosem zapiekankę. Posyp startym żółtym serem. Zapiekaj do momentu, aż ser lekko zbrązowieje (zazwyczaj trwa to 40 minut). Podawaj z sosem, np. pomidorowym. W starym Lwowie faktycznie niskie ceny, ale za to równie niska jakość, a przynajmniej jedzenia, które zamówiłam (gołąbki z ziemniakami i czebureki - o wiele za tłusto). Nie podobała

Qlinarnie i Qlinarnie
Pulpety z pieczarką w sosie 176

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kolejna odsłona pulpetów. Tym razem w połączeniu z pieczarką. Są bardziej soczyste i równie pyszne jak moja poprzednia wersja pulpetów w sosie paprykowo - pomidorowym. Składniki: 80 dag łopatki 2 duże cebule 8 dużych pieczarek 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej sól, pieprz natka pietruszki 1 łyżka smalcu Dodatkowo: 1 cebula 10 pieczarek

tojestpyszne.blogspot.com
Makaron z tuńczykiem 111

świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę i od razu wrzucamy odsączonego tuńczyka z puszki oraz passatę pomidorową. Mieszamy sos, przyprawiamy i łączymy z ugotowanym makaronem. Każdą porcję posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki i koperku. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Kolety z kaszy jaglanej 308

Doskonałe kotlety są dietetyczne. Warto podać na postny piątek  z sosem np. pomidorowym lub z którąś z naszych surówek. Składniki: pół szklanki surowej kaszy jaglanej  6 jajek ugotowanych na twardo  1 jajko  1 średnia cebula  5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki  pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku

kgwjanczewo
Gołąbki z włoskiej kapusty. 157

się dały nasze gołąbki zawinąć. Na patelnię wlewamy olej,rozgrzewamy go i smażymy gołąbki z obu stron,tak aby się lekko zarumieniły. Gotowe gołąbki możemy polać sosem pieczarkowym,pomidorowym lub innym. Możemy je udekorować zmieloną czerwoną papryką i pokrojoną drobno zieloną natką pietruszki. Kapusta włoska jest lepsza od zwykłej ponieważ jest miększa i szybciej się nam ugotuje

Przepisy i porady kulinarne
Sos pomidorowy - doskonały dodatek do dań mięsnych. 122

Sos pomidorowy-doskonały do dań mięsnych Składniki :   2 szklanki wody 1 kostka rosołowa 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 4 ziarenka ziela angielskiego 8 ziarenek czarnego pieprzu 1-2 listki laurowe    sól    pieprz mielony Sposób wykonania :   Gotujemy 1,5 szklanki wody i do gotującej

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekany bakłażan z nadzieniem 287

Jeśli chodzi o bakłażan to najczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Tanie Gotowanie: Spaghetti z pieczoną dynią i pomidorami 210

kolejne 3 zł co daje nam łącznie 9 zł za obiad dla 4 osób. To na prawdę świetne i łatwe w przygotowaniu danie, które pokochasz. Makaron spaghetti z sosem dyniowo - pomidorowym Składniki: 500 g dyni dowolnego rodzaju, puszka pomidorów krojonych, 2 ząbki czosnku, makaron spaghetti, 1 łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki natki pietruszki, 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, pieprz i sól

Pełna Lodówka
Fasolka po bretońsku 223

Jest to danie idealne na zimowy obiad. Rozgrzewający, aromatyczny posiłek i gdyby nie czas gotowania fasoli byłby częściej na naszym stole.  Chociaż jest na to

NA MOIM TALERZU