sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:393/794)

Sos pomidorowy - doskonały dodatek do dań mięsnych. 139

Sos pomidorowy-doskonały do dań mięsnych Składniki :   2 szklanki wody 1 kostka rosołowa 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 4 ziarenka ziela angielskiego 8 ziarenek czarnego pieprzu 1-2 listki laurowe    sól    pieprz mielony Sposób wykonania :   Gotujemy 1,5 szklanki wody i do gotującej

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekany bakłażan z nadzieniem 310

Jeśli chodzi o bakłażan to najczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Fasolka po bretońsku 238

Jest to danie idealne na zimowy obiad. Rozgrzewający, aromatyczny posiłek i gdyby nie czas gotowania fasoli byłby częściej na naszym stole.  Chociaż jest na to

NA MOIM TALERZU
Sałatka śledziowa po meksykańsku [PRZEPIS] 215

Gdyby ktoś kazał nam wybrać ulubioną sałatkę ze śledziem, to chyba nie bylibyśmy w stanie wybrać jednej najlepszej. Uwielbiamy łączyć śledzia z przeróżnymi warzywami, a czasem

Jakugotujesz.pl
Pizza mięsna uczta 281

miski przekładamy pozostałe składniki ciasta: mąkę, olej, resztę letniej wody, bazylię i sól, dodajemy wyrośnięty rozczyn i zagniatamy ciasto.4. Z ciasta formułujemy placek (wałkiem lub ręcznie), smarujemy koncentratem pomidorowym lub sosem do pizzy, posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy kolejno składniki: najpierw cebulę, potem boczek, kiełbasę i kurczaka, na to ogórki kiszone. Pizzę posypujemy tartym żółtym serem i przyprawą do pizzy.5

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z wędzonej makreli 190

razie potrzeby. Formować nieduże krokiety obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety z obu stron (na średnim ogniu), aż ładnie  się zrumienią. Podawać z sosem jogurtowo pomidorowym. Smacznego

Stare Gary
Kotleciki jaglane z chrupiącą marchewką 190

solą , pieprzem i odrobiną chili.Dokładnie mieszamy.Formujemy okrągłe kotleciki.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ( obracamy bardzo delikatnie! ).Odsączamy na papierowym ręczniku.Podajemy same lub z gorącym sosem np. pomidorowym

Ostra na Słodko
Pulpeciki z soczewicy 137

niej pulpeciki! Delikatne , soczyste … a dzięki temu , że po zrobieniu były również smażone zyskały chrupiącą złocistą skórkę. Świetnie smakują solo , ale możemy je podać również z ulubionym sosem – np. pomidorowym. SKŁADNIKI:– soczewica czerwona – 1,5 szklanki– kukurydza – 50 g– jajko – 1 szt– mąka – 1 łyżka– bułka tarta

Ostra na Słodko
KOTLETY Z SOCZEWICY 190

Soczewicę uwielbiam!Nie ważne czy zielona czy czerwona … czy w sałatce … czy w zupie …. – każdą z przyjemnością zajadam!Dziś mam dla Was

Ostra na Słodko
Spaghetti 143

cebulę, wyciskarką rozdrabniamy czosnek i razem smażymy chwilkę, by się nie spaliło, bo czosnek stanie się gorzki. Dodajemy pokrojone w kostkę mielone, podsmażamy króciutko, a następnie wlewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy sos solą, pieprzem, mieloną papryką oraz suszonymi ziołami: bazylią, oregano jeśli ktoś lubi także ziołami prowansalskimi. Patelnię przykryć i dusić pod przykryciem dosłownie parę minut. W tym samym czasie możemy

upichcic
Gnocchi z masłem szałwiowym 211

też dodać do nich ser, a mąkę pszenną zastąpić gryczaną (dla bezglutenowców). Gnocchi z powodzeniem mogą służyć jako smaczny dodatek lub samodzielne danie. Doskonale komponują się z różnymi sosami np pomidorowym, pesto, serowym czy grzybowym. Ja zapraszam dziś na gnocchi ziemniaczane podane z masełkiem szałwiowym. Klasyka i prostota kuchni włoskiej. Na eksperymenty przyjdzie jeszcze czas.Składniki:1 kg ziemniaków100g mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Gołąbki wegetariańskie 400

środek liścia nakładamy porcję nadzienia (ilość zależna od wielkości liścia) i zawijamy w zgrabne gołąbki :-) . Gołąbki układamy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Podlewamy odrobiną bulionu lub dowolnym sosem (najlepiej pomidorowym lub szpinakowym) i zapiekamy przez 20 min, w 190 st. C. Filed under: Dania wegetariańskie

kuchcikownia
Spaghetti a'la caprese 303

Lycopersicon esculentum jest owocem. W sierpniu pomidory są najsmaczniejsze, dlatego warto spożywać ich teraz jak najwięcej. Na zimę możecie zamknąć ich letni smak w słoiczkach: przygotowując teraz przecier pomidorowy, ketchup, sos pomidorowo-paprykowy. Pomidory są bogate w likopen - przeciwutleniacz, który chroni nasz organizm przed wolnymi rodnikami przyspieszającymi procesy starzenia oraz wywołującymi zmiany nowotworowe. Dziś letnie pomidory proponuję wykorzystać

W kuchni Katie
Gnocchi, czyli Włoskie Kopytka 167

plastikową kartą. Ciasto podsypujemy stale mąką. Uformowane gniocchi wrzucamy partiami do gotującej się wody. Gdy kopytka wypłyną, po ok. 2 minutach odcedzamy do lodowatej wody, lub do sosu np pomidorowego lub wrzucamy na rozgrzane masło jako dodatek do np gulaszu. Jeżeli jednak mamy zamiar je zjeść póżniej, to po odcedzeniu z lodowatej wody warto jest naoliwić dłonie i "przeczesać" kopytka

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania