wykonanego z pysznej makreli i aromatycznego sosu. Zaś tych którzy kulinarną morską przygodę mają jeszcze przed sobą, szczerze zachęcam do wykonana ryby według tego przepisu. składniki dla trzech osób 2 świeże makrele 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku sok z połowy cytryny 1 łyżka masła(...)wnętrza każdej z nich wkładając pół łyżki masła. Teraz ryby pojedynczo zawijamy w aluminiową folie (dodajemy do nich cały pomidorowy sos) i wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Rybę pieczemy przez 30 minut, a następnie wyjmujemy z piekarnika, odwijamy z folii, dzielimy na części i wykładamy na talerze
Miód i pieprzgodziny .Po tym czasie rozwałkowuję ciasto w formie koła i daję na wierzch ulubione dodatki .Może być dowolny kształt . Sos na spód pizzy : 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym 1 łyżeczka oliwy z oliwek oregano sól ,pieprz 1/2 łyżeczki cukru Podane składniki umieścić w garnku i gotować na małym ogniu przez około 15 minut ,zmiksować na gładki sos . Dodatkowo : Kalafior
Ladylaura.godziny .Po tym czasie rozwałkowuję ciasto w formie koła i daję na wierzch ulubione dodatki .Może być dowolny kształt . Sos na spód pizzy : 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym 1 łyżeczka oliwy z oliwek oregano sól ,pieprz 1/2 łyżeczki cukru Podane składniki umieścić w garnku i gotować na małym ogniu przez około 15 minut ,zmiksować na gładki sos . Dodatkowo : szparagi
Ladylaura.pomidorowa, zmiksowana z warzywami. - 3,5 litra wody - 2 marchewki - 2 pietruszki - 1/4 selera - niewielki por - sól, pieprz, liście laurowe - ziele angielski - 2 uda kurczaka - 1 i 1/2 litra sosu pomidorowego, lub z 4 puszki z całymi pomidorami U da umyj, wrzuć do zimnej, osolonej wody, dodaj kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe i 5-6 ziaren ziela angielskiego. Obierz
Pasje Jolkiciepłej wody łyżka oliwy sól Sos bianco: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżka majonezu starty ząbek czosnku Pizza Tarantella: mozzarella tuńczyk pomidory cebula Pizza Mafioso: mozzarella szynka papryczka jalapeno sos pomidorowy bazylia Wszystkie składniki połączyłam ze sobą. Zagniecione ciasto rozwałkowałam na średnicę patelni. Następnie smażyłam na bardzo rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, z obu stron przez 5 min. Składniki sosu
bastalenapotrawy polega na długim, powolnym duszeniu, tak żeby papryki uwolniły całą słodycz i aromat. My zrobiliśmy peperonatę w nieco inny sposób: papryki najpierw upiekliśmy, a potem udusiliśmy z passatą pomidorową. Naszym zdaniem pieczenie wydobywa z papryk jeszcze więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy(...)smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj 3 posiekane ząbki czosnku. Smaż przez 2 minuty. Dodaj papryki i smaż na wolnym ogniu przez 15 minut. Krok 2 Wlej do papryk sos pomidorowy i dodaj bazylię, oregano, lub tymianek (całe gałązki;), gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. Dodaj 2 łyżki oliwy, posól i popierz. Dopraw do smaku octem balsamicznym lub winem
Niedzielny kucharzpotrawy polega na długim, powolnym duszeniu, tak żeby papryki uwolniły całą słodycz i aromat. My zrobiliśmy peperonatę w nieco inny sposób: papryki najpierw upiekliśmy, a potem udusiliśmy z passatą pomidorową. Naszym zdaniem pieczenie wydobywa z papryk jeszcze więcej słodyczy i aromatu. Poza tym pieczenie to jeden z naszych głównych patentów na gotowanie obiadów na cały tydzień. Kiedy w niedzielę przygotowujemy(...)smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj 3 posiekane ząbki czosnku. Smaż przez 2 minuty. Dodaj papryki i smaż na wolnym ogniu przez 15 minut. Krok 2 Wlej do papryk sos pomidorowy i dodaj bazylię, oregano, lub tymianek (całe gałązki;), gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. Dodaj 2 łyżki oliwy, posól i popierz. Dopraw do smaku octem balsamicznym lub winem
Niedzielny kucharzśrodę Czartek: Pizza pasta Danie jednogarnkowe i zapiekanka w jednym zrobione z dwóch rodzajów makaronu: z mąki żytniej i z mąki z ciecierzycy. Całość zapieczona w dużej ilości sosu pomidorowego. Element dekoracyjny, ale też ważny składnik wiążący zapiekankę, stanowi mozzarella, która upodabnia makaron do pizzy. Przepis już w czwartek Piątek: Strogonoff z boczniaków z makaronem żytnim Super szybki wegetariański
Niedzielny kucharzlekko zarumieni. Do zarumienionego mięsa dodajemy wino i je również odparowujemy. Ma po nim pozostać sam smak. Do suchej podstawy sosu dodajemy słoiczek ragu di verdure a cubetti, czyli sos pomidorowy z dużą ilością warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek producenta. 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu zostawiamy, resztę odcedzamy. Do gorącego makaronu
MamaOskarkadoprawmy sos mielonym anyżkiem. Podawać np z ryżem. A tutaj inne przepisy na dania z małymi kalmarami Kalmary faszerowane po włosku z grilla Greckie faszerowane ryżem W sosie pomidorowym, z makaronem składniki 600 g oczyszczonych małych kalmarów (ok 20 szt) farsz: 100 g świeżego szpinaku 200 g fety 2 - 3 ząbki czosnku sól, pieprz papryka w płatkach
Stare Garyobejrzeniu programu " Po prostu po Włosku ", nie mogłam się oprzeć żeby nie zrobić swoich pierożków. Tradycyjne włoskie tortellini podaje się z sosem pomidorowym zaś cappelletti podawane jest do bulionu i zup, a co najważniejsze ma inny kształt, moja wersja pysznego makaronu z Modeny. Pod naszym dachem pierożki zasmakowały z barszczem i maślanym sosem z oregano. Ciasto
Apetyczna babeczkabazylią. Można zrobić dwie mniejsze pizze albo jedną dużą. Ja zrobiłam jedną dużą a więc ciasto rozwałkowałam tak aby zmieściło się na blasze od piekarnika. Ciasto polałam sosem pomidorowym, którym pokryłam całą pizze (omijają brzegi). Na to ułożyłam kiełbasę, cebulę, pieczarki, paprykę i pomidorki. Pizze piekłam w piekarniku rozgrzanym do 200C przez około 15 min. Pod koniec pieczenia pizze
Amatorka kuchennamieszamy z ziołami oraz pieprzem. Ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Paprykę oraz oliwki kroimy na małe kawałki. Wyrośnięte ciasto kładziemy na stolnicy i rozwałkowujemy, a następnie smarujemy sosem pomidorowym. Układamy wszystkie dodatki, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy pizze roszponką. Smacznego
Fit-aminalubczyk, ostra papryka 2 ząbki czosnku rozgniecione płaska łyżka cukru pudru 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka kulek mozzarelli szklanka tartego żółtego sera 6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół 3 plastry salami kilka listków świeżej bazylii lub rukoli, oliwa czosnkowa do podania świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE SOSU: Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oliwy, podsmażam lekko czosnek (uwaga, by się nie przypalił(...)wyróbcie ciasto i ułóżcie na wysmarowanej oliwą blaszce z wyposażenia piekarnika, możecie rozwałkować. Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Grzanie góra plus dół bez termoobiegu. Na ciasto rozsmarowuje sos pomidorowy, tarty ser, układam kulki mozzarelli, pomidorki, salami. Posypuję świeżo zmielonym pieprzem. Pizzę piekę na środkowej półce piekarnika przez około 25 minut. Gotową dekoruję świeżymi listkami bazylii/rukoli, polewam oliwą czosnkową
Zasmakuj KuchniDeser: koktajl owocowy Kolacja: zupa z soczewicy Dzień piąty : Śniadanie: jajko zapiekane w awokado II Śniadanie: ostatni kawałek ciasta Obiad: makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym Deser: brak Kolacja: zupa z poprzedniego dnia Dzień szósty : Śniadanie: chleb z domową „nutellą” i mrożonymi owocami imitującymi dżem II Śniadanie: sałatka
Powiedz dietom nie