chętnie korzystam z takich opcji w restauracjach, które tak właśnie komponują swoją kartę. Zamawiamy: sycący zestaw dla 2 osób, w którego skład wchodzą: panir makhani (ser indyjski w kremowym sosie pomidorowym), pakora (panierowane w mące z ciecierzycy smażone warzywa) i alu parahta (placek indyjski nadziewany ziemniakami) (49 zł) pożywny zestaw dla 1 osoby, w którego skład wchodzi kofta (pulpeciki
Kulinarne przygody Gatitysumie 1380g) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli woda do wypłukania butelek dodatki tj kukurydza, ser żółty, kolendra do [...] Artykuł PULLED PORK W SOSIE POMIDOROWYM Z FASOLĄ pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comKochani sezon na szparagi jeszcze trwa, wiec szkoda byłoby z niego nie skorzystać! Oto przepis na trochę inną pizzę niż zazwyczaj. Zamiast sosu pomidorowego, jej bazą jest beszamel . Powiem Wam szczerze, ta wersja skradła moje serce! Pizza bianca ze szparagami 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos beszamel z TEGO PRZEPISU
PatiGotujeOstatnio w moim domu często gości makaron 😊 Bardzo lubię dania z makaronem bo nie dość, że są smaczne, to jeszcze szybkie w wykonaniu. Dziś jest to spaghetti z tuńczykiem. Sos pomidorowy z dodatkiem tuńczyka. Przepis jak na spaghetti bolognese, tylko mięso mielone wymieniłam na tuńczyka 😉 Danie dla amatorów ryb... Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju ( po 180 g) 2 cebule(...)Dodajemy tuńczyka z puszki. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy pomidory z puszki oraz sok pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem, odrobiną soli, papryką słodką oraz papryką chili. Trzymamy na ogniu około 10 min. Makaron gotujemy w osobnym garnku według instrukcji na opakowaniu. Makaron nakładamy na talerz, następnie wykładamy sos i posypujemy parmezanem
Kuchnia MagdaLenybardzo czasochłonne danie opłacało się. Wyszło bardzo smacznie ;-) Jest to jedna z moich ulubionych zapiekanek. I jestem pewna, że będzie smakować każdemu. Wielbiciele mięsa mogą przygotować wersję z sosem pomidorowym i mięsem mielonym. Zapraszam!!! Składniki na ok. 20 rurek : Farsz: 0,5 kg szpinaku ( mrożonego ), 3 ząbki czosnku, garść żółtego sera startego na grubych oczkach, sól, pieprz
Passion of CookingKrólik delikatny , miękki ,pyszny , w kremowym SOSIE pomidorowym na bazie miodu , musztardy ,pomidorów i ziół. Królik tuszka Bulion do podlania mięsa Marynata : **************************" 2 łyżki musztardy delikatnej najlepiej miodowej sól i pieprz 2 ząbki czosnku 1 cebula posiekana drobno Sos : ****************************** 1 puszka pomidorów krojonych 1 duża łyżka miodu sól morska i pieprz zioła tymianek , bazylia ,oregano ********************************************** Królika
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijest aż tak kolosalna! Mięso jest mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach, nie tak jak pierś, która po dłuższej obróbce termicznej staje się twarda i wiórowata. Z dodatkiem boczku, pomidorowego sosu i białej fasoli tworzy mieszankę idealną! Polecam z całego serca. :) Kurczak po myśliwsku: 250 g boczku wędzonego parzonego lub surowego w plastrach 500 g udek z kurczaka(...)skóry i kości 3 małe cebule 1 ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej 3/4 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 liście laurowe pół łyżeczki soli himalajskiej pół łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 1 puszka białej fasoli pieprz do smaku Boczek kroimy w mniejsze kawałki, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przecieramy
Cooking MonsterFaszerowana cukinia to idealna propozycja na kolację. Bardzo zdrowy i dietetyczny posiłek. Poniżej jest lista składników i bardzo prosty przepis. Składniki 1 duża cukinia 8-10
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Część rybna:350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsieMarynata:2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka curry w proszku2 łyżeczki miodu2 łyżeczki tartego imbiru6 łyżki oliwy extra verginesól i świeżo zmielony czarny pieprzCzęść warzywa:2 łyżki masła lub masła klarowanego2 łyżki oliwy + 2 łyżki oliwy extra vergine2 łyżeczki świeżo startego imbiru (lub 1/2 łyżeczki imbiru(...)chili - opcjonalnie1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego z kartonu (np. Valfrutta)Dla wszystkich, którzy lubią potrawy rybne, ale nieco znudziły się im dania tradycyjne - mam ciekawą, innowacyjną propozycję - tymbaliki rybne z warzywami. Są to filety pieczone w piekarniku, w doskonałej marynacie z dodatkiem imbiru i curry, przykryte duszonymi warzywami w sosie pomidorowym.Zaczynamy od przygotowania wartstwy rybnej. Rybę mrożoną
Świat Domowej KuchniCaponata czyli włoski odpowiednik francuskiego ratatouille …naprawdę? Uwielbiam pieczone warzywa w sosie zwłaszcza z dodatkiem bakłażana. Przyrządzając caponata pierwszy raz oczywiście użyłam bakłażana, który lubię i ja i małżonek. To danie przygotowałam wyłącznie dla nas, bo nasze dzieci nie przepadają za oberżyną. Oczywiście małżonek stwierdził, że to danie nazywa się wabiczka i było często przyrządzane przez jego mamę(...)Iranie. Caponata, ratatouille i wabiczka…Jak widzicie jedno danie ma wiele nazw. Być może różni je sposób podania ale idea dania jest taka sama. Mnóstwo warzyw w gęstym pomidorowym sosie. Do caponata najlepiej użyć świeżych pomidorów kiściowych. Są mięsiste i aromatyczne. Użyłam całe pomidory ale sparzone i obrane ze skórki. Poza tym warto zaopatrzyć się w kapary i żurawinowy
codojedzeniacytryny, żurawinę, cukier i całość chwilę smażyć. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia. 4. Śledzie układać w dużej salaterce naprzemiennie z sosem pomidorowym, wierzch posypać posiekanymi orzechami lub dla leniwych można wszystko wymieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. #pudliszki Ten smak nie jest kwestią przypadku – uzyskujemy
Szalona Kuchnia Ewelinysię zdarza – pod warunkiem, że mają dobry skład. Te z Pataks są świetne, bo nie zawierają sztucznych dodatków i smakują naprawdę dobrze. Tym razem wykorzystałam pomidorowy sos Tandorii tej firmy w nieco mniej konwencjonalny sposób Read More Artykuł Dorsz z ryżem w sosie tandoori pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoondziś ich smak się nie zmienia, ona robi to po mistrzowsku. Rok temu publikowałem Wam mój przepis na gołąbki w wersji wegetariańskie, faszerowane kaszą jaglaną i pieczarkami w pomidorowym sosie. Dziś kolejna inspiracja na letnie danie. Gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą jaglaną i boczkiem. Czas przygotowania: 2 h Składniki na ok. 16 szt. Koszt przygotowania
kulinarnyJajuż czas. Można przerabiać pomidory. Do tej pory jakoś ich unikałam, zimą korzystałam z puszek. Rok temu zostałam obdarowana trzema skrzynkami pięknych pomidorów, zrobiłam ljutenicę (pyszna!) i sos pomidorowy. No i wpadłam. W tym roku kupiłam mięsiste pomidory Lima i przerabiam. Przepis jest prosty, pomidorów nie trzeba obierać, wystarczy dobrze je zmiksować. Do gotowania używam bardzo wysokiego garnka
Stare Garywinny. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek - gdy będzie bardziej płynna znaczy że jest nagrzana - wrzuć drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Przesmaż aż się ładnie zeszklą. Na końcu dodaj sos pomidorowy, przypraw cukrem i innymi przyprawami według uznania. Duś 10 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Oliwki pokrój w talarki, tak by powstały kształtne kółeczka. Dodaj
Zasmakuj Kuchni