sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:238/794)

Bakłażan z mięsem po bałkańsku 246

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek

Kolizje Smaków
Śledzie po kaszubsku. 229

Niesamowicie pyszne śledzie! Przynajmniej dla mnie i dla mojej rodzinki. Mięciutkie kawałki ryby w towarzystwie cebuli, sosu pomidorowego i rodzynek wyjątkowo nam posmakowały. Są proste w przygotowaniu i zawsze się udają ;) Przepis podpatrzyłam u  Krysi  i na kilku innych blogach, nieco je zmodyfikowałam do naszych potrzeb i wyszło pysznie. Polecam!!! Składniki na Śledzie po kaszubsku(...)dodajemy cukier, ocet, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, przykrywamy pokrywką i dusimy kolejne 5 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy gorczycę, odsączone rodzynki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.       Śledzie kroimy w 4 centymetrowe kawałki. W misce (najlepiej przeźroczystej) lub w słoiku układamy warstwę śledzi, przykrywamy porcją letniego sosu, później znowu śledzie

Rozpustne gotowanie
Sałatka z fasolki szparagowej i ogórków - na zimę. 1098

ogórków też w ogródku nie zabrakło, to powstał przepis na sałatkę z fasolki i ogórków w większości. Sałatka jest bardzo smaczna, lekko słodka ale i lekko pikantna z pomidorowym sosem, natomiast sam przepis poszedł w świat zanim jeszcze go spisałam, bo już znalazł swoich wielbicieli. Można zmodyfikować składniki np. dodać też paprykę czy pomidory i zrobić coś jeszcze bogatszego(...)litrów): 2 kg fasolki szparagowej 2 kg ogórków 0,5 kg cebuli białej 0,5 kg marchwi pół szklanki oleju 1 szklanka octu 10% 500 ml koncentratu pomidorowego  3 łyżki soli 1,5 szklanki cukru pół łyżeczki pieprzu łyżka słodkiej czerwonej papryki w proszku Wykonanie: Fasolkę obrać, umyć i gotować w posolonej wodzie przez 20 minut (musi być miękka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Czerwony sos do pizzy 169

pizzy przygotowany z pomidorów i ziół, który przygotowuję na kilka sposobów: ze świeżych pomidorów, szczególnie w sezonie z pomidorów z puszki, z pomidorów z puszki i koncentratu pomidorowego z passaty do sosu często dodaję łyżeczkę żurawiny i chrzanu do sosu dodaję kilka łyżek pasty z papryki i bakłażanów – ajwar dodaję dużo ziół, w tym zioła prowansalskie i cząber, czasem(...)wrzucam do sosu wędzoną paprykę, nadaje świetnie charakterystyczny smak Czerwony sos do pizzy SKŁADNIKI: puszka pomidorów krojonych 400g 1 łyżka koncentratu pomidorowego duży ząbek czosnku opcja: 1 szalotka 2 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, bazylia, lubczyk płaska łyżka cukru pudru PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oliwy, przesmażam na niej drobno posiekany czosnek oraz szalotkę. Po chwili wlewam pomidory

Zasmakuj Kuchni
Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 373

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym z sosem pomidorowym, to pomysł na pyszny i dość szybki w wykonaniu obiad. W smaku przypomina Spaghetti Bolognese. Takie danie, kiedy smaki się przegryzą, po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie wypróbujcie The post Fasolka szparagowa z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Paprykowe łódeczki z pudliszkowo-mięsnym nadzieniem w sosie bolońskim 199

propozycję obiadową na   paprykowe łódeczki   zapieczone   z pysznym i zdrowym nadzieniem które zawiera kaszę jaglaną, chude mięso mielone, warzywa a   całość duszona jest   w pomidorowym sosie bolońskim.   Ostrość zależy tylko od tego czy   doprawicie   ostrą czy słodką papryką, sos doskonale łączy się z delikatnym smakiem warzyw. Nie dość, że smaczne danie

Wanilia i Kardamon
Szegediner (gulasz segedyński) – test garnka próżniowego Vacuum Pot Happycall 160

dolać trochę bulionu więcej. Doprawić solą i pieprzem. Gotowy gulasz podawać z kleksem śmietany. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Gulasz z łopatki i fasoli w sosie pomidorowym → Placek po węgiersku → Leczo z kiełbasą i cukinią → Lane kluski z boczkiem i gotowaną kiszoną kapustą z kminkiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem

Oryginalny smak
Kurczak po myśliwsku w pomidorach 155

dodajemy oliwki i ewentualnie kapary. Uwaga: Kurczaka po myśliwsku w pomidorach można też zapiekać w piekarniku zamiast dusić na wolnym ogniu. W naczyniu żaroodpornym układamy kawałki kurczaka i zalewamy sosem pomidorowym z powyższego przepisu. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do około 180 - 190 stopni. Kawałki kurczaka można przed smażeniem zamarynować przez noc w winie. Po wyjęciu wystarczy osuszyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bezglutenowe, wegańskie placki z mąki z ciecierzycy 176

użycia tłuszczu) Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, po około 2-3 minutach odwrócić placki na drugą stronę i zostawić jeszcze minutę Ja podałam placki w towarzystwie sałatki oraz sosu pomidorowego na bazie jogurtu i passaty pomidorowej

HealthyCreations
Zupa gołąbkowa na kaszance 164

papryką. Na jej bazie powstała zupa, smaczna , syta i mega aromatyczna. Składniki 250-300 g młodej kapusty 3 pętka białej kaszanki z bazylią i papryką 1 cebula 1 słoik sosu pomidorowego z bazylią 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonej papryki 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki kaszy pęczak koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false

R'n'G Kitchen
SPAGHETTI Z OLIWKAMI I CHORIZO 213

bardzo często je robiłam, szczególnie na studiach 😀 Obecnie tradycyjne spaghetti przejadło mi się i szukam innych połączeń smakowych. Odkąd w Hiszpanii, kilka lat temu, poznałam kiełbasę chorizo podaną w sosie pomidorowym w postaci tapas, zakochałam się w niej ❤ Teraz jak już robię spaghetti to tylko z chorizo 😉   Składniki: 2 cebule 300 g kiełbasy chorizo 100 g oliwek czarnych(...)smażymy, a następnie wlewamy sok pomidorowy i dodajemy zioła prowansalskie oraz cukier. Dusimy ok. 8-10 min. Na końcu, gdy jest to konieczne, doprawić pieprzem i solą - ja nie dawałam - na ogół kiełbasa chorizo jest dość słona i ostra. Makaron gotujemy osobno według instrukcji na opakowaniu. Na talerz wykładamy ugotowany makaron, na niego sos i posypujemy parmezanem

Kuchnia MagdaLeny
Śledzik po meksykańsku 196

miód, wymieszać, zagotować i odstawić do wystudzenia.Śledzie pokroić na małe kawałki, paprykę i ogórki pokroić na dość drobne paseczki, a umyta natkę pietruszki posiekać i dodać do sosu pomidorowego. Dodać również kukurydzę z fasolą i wymieszać.Całość przełożyć do salaterki (miseczki), przykryć i odstawić do lodówki na 4-8 godzin

Mix smaku
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 768

Muszę przyznać, że najlepiej ostatnio smakuje mi makaron w aromatycznym sosie pomidorowym przygotowywany przez Małżonka. Podawany obowiązkowo z parmezanem i lampką czerwonego wina – w swojej prostocie i smaku – jest czystą kwintesencją kuchni włoskiej! Próbuję namówić Małżonka do zrobienia wpisu ale na razie jest zbyt pochłonięty sprawami technicznymi związanymi z blogiem Dlatego przedstawiam dzisiaj przepis na makaron z kurczakiem

UgotujmyTo.pl
Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym / Asian style carp cooked in tomato sauce 516

ryby. Doskonały pomysł na urozmaicenie tradycyjnego świątecznego stołu, tym bardziej że danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  Polecam!Scroll down for recipe in EnglishOrientalny karp duszony w sosie pomidorowym(4 porcje)Składniki:1 karp oczyszczony i podzielony na dzwonka400 g puszka krojonych pomidorów400 g puszka mleka kokosowego1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę1 cebula, pokrojona w kostkę2 ząbki czosnku

karmelowy
Najlepsza pizza 173

Składniki : 0,5 kg mąki 7 g drożdży instant lub 15 g świeżych łyżeczka cukru łyżeczka soli 2 łyżki oleju lub oliwy kubek ciepłej wody ok.300 ml ulubione dodatki: sos pomidorowy, cebula, czosnek, żółty ser, pieczarki, papryka, salami itp. przyprawy do pizzy: oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn Pizza jest ciastem drożdżowym więc robimy zaczyn z drożdży.  Do miski wlewamy ciepłą(...)olejem. Na środek nakładamy przecier pomidorowy z odrobiną soli. Placki posypujemy ziołami. Ja używam majeranku, bazylii lub oregano. Nakładamy farsz. Moje dzieciaki uwielbiają kukurydzę, szynkę, czerwona paprykę. Dla starszych dodaję cebulę i oliwki. Pieczarki przed dodaniem raczej trzeba przesmażýć choć niektórzy lubią surowe. Całość posypujemy startym żółtym serem. Jeśli nie używamy sera żółtego czy sosu to farsz warzywny musimy skropić

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania