Dziś klasyczny czerwony sos do pizzy przygotowany z pomidorów i ziół, który przygotowuję na kilka sposobów: ze świeżych pomidorów, szczególnie w sezonie z pomidorów z puszki, z pomidorów z puszki i koncentratu pomidorowego z passaty do sosu często dodaję łyżeczkę żurawiny i chrzanu do sosu dodaję kilka łyżek pasty z papryki i bakłażanów – ajwar dodaję dużo ziół, w tym zioła prowansalskie i cząber, czasem wrzucam do sosu wędzoną paprykę, nadaje świetnie charakterystyczny smak Czerwony sos do pizzy SKŁADNI... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...