Przepis na : obiad
Składniki: 1 kg karkówki 4 łyżki przyprawy do gyrosa 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 0,5 l przecieru pomidorowego (przepis tutaj ) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka mleczka kokosowego gałązka świeżego oregano lub łyżka suszonego około 4 łyżek oleju Sposób wykonania: Karkówkę kroimy na plastry o grubości 1 cm. Rozbijamy i posypujemy przyprawą do gyrosa. Polewamy 1 łyżką oleju, mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. W garnku rozgrzewamy pozostałą część oleju i obsmażamy kawałki mięsa z ob... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...