duży filet z kurczaka 2 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz bułka Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo zmielony pieprz sok Hortex pomarańczowy 100% Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni z obu stron, ostudzić
Smakołyki Asipomarańczy. Ostry przez dodanie musztardy i pieprzu cayenne. Idealny do potraw z grilla! Polecam! Składniki: 1 szklanka ketchupu; 1/4 szklanki cukru trzcinowego; 1 łyżka soku pomarańczowego; 1 łyżka soku z cytryny; 1 łyżka sosu worcestershire; 1/2 łyżeczki musztardy; 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki suszonej cebuli w proszku (u mnie Prymat ). Szklanka
Gospodyni Miejskalodówce otwarte opakowanie sobrasady z pieprzem z Hiszpańskiego Smaku - mojego sklepu z hiszpańskimi łakociami i winami a ponieważ sobrasada jest świetna do różnych sosów, makaronów, świetnie rozpuszcza się dając fajny pomarańczowy kolor, paprykowy podwędzany smak, pomyślałam, że może wyjdzie coś ciekawego. I wyszło. Zupełnie nowe oblicze krewetek. Chłopakom smakowało. Mam nadzieję, że Wam też będzie. Składniki
Cytryna&Co.okrągło, w koło talerza przygotowałam taką sałatkę. Mozzarella, feta, pomidor...wszystko pasuje doskonale Składniki: 1 duży pomidor malinowy 30 dag pomidorków śliwkowych czerwonych i pomarańczowych 1 kulka mozzarelli kilka kostek fety sos: 1/3 szkl oliwy z oliwek ocet winny JAMAR ok łyżki- dwóch odrobina suszonej bazylii, oregano, słodkiej papryki Wykonanie: Pomidory malinowe kroimy w plastry, śliwkowe na połówki
Z Majeczką w kuchnismażyć, dusić, gotować i marynować. Przyrządzać z niej przetwory, zupy, zapiekanki, placki, a nawet słodkie wypieki. Dziś zapraszam Was na pyszne danie - w roli głównej piękna, pomarańczowa dynia. Delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie z dynią, aromatyzowane świeżym tymiankiem. Pyszne danie utrzymane w jesiennym klimacie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Składniki 3 filety z kurczaka 450 g dyni
Wędrówki po kuchniponownie włożyć do garnka i napełnić garnek wodą . Dodać tylko tyle wody, aby ledwo pokrywa jajka powinno być około 2 szklanek. Dodać resztę składników - sos sojowy, sól, herbatę, anyż, cynamon, skórkę pomarańczową, pieprz i cukier - jeśli używamy - i dobrze przemieszać.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez 2 do 3 godzin
Stare GaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Filet z indyka z nadzieniem z suszoną żurawiną, morelami, kandyzowaną skórką pomarańczową i migdałami. Podana z kuskusem oraz sosem z jabłek, pora i soku z pod pieczenia mięsa, który wymyśliłam na szybko. Wszystko się ze sobą świetnie komponuje i smakuje. Mięso wyszło soczyste
Marta Gotujedlatego jest stosowany w różnych kuchniach świata!" SKŁADNIKI: - 4szt młode marchewki - 1 mała cukinia - 1 cebula cukrowa - czosnek (2- 3 ząbki) - papryka czerwona, żółta, pomarańczowa - 6 łyżek oleju rzepakowego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu sojowego słodkiego - 1 łyżka marynaty tajskiej - chili przyprawa - 1 łyżka octu ryżowego 3% - 1 łyżka miodu WYKONANIE: - do rozgrzanego woka wlej olej, jak się
SMYKWKUCHNImasłową. Truskawki pokroić w ćwiartki. Camemberta pokroić na małe kawałki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Olej, sok pomarańczowy i miód wymieszać w słoiczku. Gotowym sosem polać sałatkę i podawać
Monia miesza i gotujeSos śliwkowy idealnie pasuje do pieczonej kaczki. Można go też podawać do pieczonych udek kurczaka. Jest lekko słodki i kwaskowy, pachnący śliwką i pomarańczą. Składniki: • 3/4 szklanki śliwek suszonych • 2/3 szklanki białego wina • 2/3 szklanki soku pomarańczowego • 1 łyżka cukru • 1/2 szklanki wody(...)cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Śliwki zalać winem i odstawić na godzinę. • Dodać cukier, wodę, sok pomarańczowy i gotować 15 minut na wolnym ogniu. • Zmiksować sos blenderem. • Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem
To co kochamnaleśniki jadł mój syn. Smakowały wszystkim, polecam wypróbować :-). Udanego dzionka :-) Przepis na naleśniki tutaj - klik + starta skóra z połowy pomarańczy Sos: 3 duże pomarańcze 50 g masła 40 g cukru trzcinowego 50-80 ml likieru pomarańczowego (ja nie dałam) 1. Smażymy naleśniki 2.Pomarańcze wyparzamy, skórkę ścieramy, wyciskamy sok. Z połowy jednej pomarańczy skórkę dodajemy do ciasta naleśnikowego(...)dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Chwilę smażymy. 5. Jeśli chcemy wersję z likierem pomarańczowym i podpalaniem to: zwiększamy płomień kuchenki, wlewamy na patelnię alkohol i jak zacznie parować podpalamy płyn na patelni. Musimy baaardzo uważać !!! Gdy alkohol się wypali, przekładamy naleśniki na talerz i polewamy sosem, który został na patelni :-) Smacznego
kruche babeczkiZnakomity krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych
Kraina Miodem Płynącapokroić w cienkie krążki ,przelać wrzątkiem. Boczek pokroić w drobną kostkę i wysmażyć na brązowe, chrupiące skwarki. Jajka podzielić na połowę lub ćwiartki. Sos. Czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę i dodać do octu wymieszanego z sokiem pomarańczowym .Doprawić solą, cukrem i mocno pieprzem .Wlać olej i dobrze wymieszać. Sałatę posypać skwarkami ,krążkami cebuli ,polać sosem i ułożyć jajko
Kulinarny karnet Christopheramango, melon, brzoskwinie. Kontrastu dodają ciemne jeżyny i truskawki. Sok, w którym macerują się owoce powstaje z połączenia przepysznego miąższu z marakui z sokiem pomarańczowym, świeżą miętą, odrobiną oliwy i octu balsamicznego. Polecam! Składniki sosu do sałatki: 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy z miąższem (można wycisnąć sok lub kupić świeży sok z miąższem) 1 łyżeczka octu(...)pomarańczowy, dodać ocet balsamiczny i oliwę oraz posiekane w paseczki listki mięty. Wszystko wymieszać. 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy extra vergine spora garść listków świeżej mięty (z 1/2 pęczka ważącego ok. 15 g) Brzoskwinie, obrane mango i obrany melon pokroić w kawałki. Wrzucić do miski z sosem. Dodać jeżyny
Moja Delicjamango, melon, brzoskwinie. Kontrastu dodają ciemne jeżyny i truskawki. Sok, w którym macerują się owoce powstaje z połączenia przepysznego miąższu z marakui z sokiem pomarańczowym, świeżą miętą, odrobiną oliwy i octu balsamicznego. Polecam! Składniki sosu do sałatki: 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy z miąższem (można wycisnąć sok lub kupić świeży sok z miąższem) 1 łyżeczka octu(...)pomarańczowy, dodać ocet balsamiczny i oliwę oraz posiekane w paseczki listki mięty. Wszystko wymieszać. 2 pomarszczone marakuje 50 ml świeżego soku z pomarańczy 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka oliwy extra vergine spora garść listków świeżej mięty (z 1/2 pęczka ważącego ok. 15 g) Brzoskwinie, obrane mango i obrany melon pokroić w kawałki. Wrzucić do miski z sosem. Dodać jeżyny
Moja Delicja