sos pomarańczowy - 1203 przepisów (strona:28/81)

Dyniowy sernik z sosem toffi 160

zawaham się napisać, że to prawdziwy król jesiennych wypieków. Rozpływający się w ustach wilgotny sernik na spodzie z kakaowych ciasteczek oblany sosem toffi. Serowa masa z domieszką dyniowego puree oraz pomarańczowej skórki tworzą coś niebywale perfekcyjnego w smaku. Będzie to doskonały poczęstunek podczas rodzinnych spotkań, a amatorów znajdzie zarówno wśród małych, jak i dużych łasuchów. Pomysł na sernik zaczerpnęłam(...)dyni, waniliowy budyń oraz skórkę pomarańczową. Miksujemy krótko, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy (tylko do połączenia składników). Gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Pieczemy ok. 60-70 minut. Upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy go na kratce. Sos toffi: Cukier, miód i masło umieszczamy w garnuszku

MyCookBook.pl
Kakaowe muffiny z Tabasco i skórką pomarańczową 153

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 1,5 łyżki kakao 125ml oleju 125ml jogurtu naturalnego lub maślanki 1 jajko 1 łyżeczka sosu Tabasco  80-100g kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao i skórkę pomarańczową. Mieszamy. W osobnym naczyniu łączymy mokre składniki: olej, jogurt, Tabasco i jajko

Ze smakiem i z pasją
SUZETTE - PYSZNE NALEŚNIKI POMARAŃCZOWE 106

pogotować na małym ogniu aby karmel dokładnie rozpuścił się w soku. Na przygotowany sos poukładać naleśniki i smażyć do momentu całkowitego wchłonięcia sosu. Aby sos wchłonął się równomiernie naleśniki odwracać. Gotowe danie można polać likierem pomarańczowym 40% i podpalić. Podawać płonące wtedy jest bardziej efektownie. Ale równie dobrze smakują gdy tą czynność pominiemy

Kuchnia w opałach
Sałatka Cezar z sokiem Hortex 159

duży filet z kurczaka 2 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony pieprz bułka Sos: 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu łyżeczka musztardy ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny świeżo zmielony pieprz  sok Hortex pomarańczowy 100% Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na patelni z obu stron, ostudzić

Smakołyki Asi
Sos barbecue (sos BBQ) 237

pomarańczy. Ostry przez dodanie musztardy i pieprzu cayenne. Idealny do potraw z grilla! Polecam! Składniki: 1 szklanka ketchupu; 1/4 szklanki cukru trzcinowego; 1 łyżka soku pomarańczowego; 1 łyżka soku z cytryny; 1 łyżka sosu worcestershire; 1/2 łyżeczki musztardy; 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę; 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki suszonej cebuli w proszku (u mnie Prymat ). Szklanka

Gospodyni Miejska
WYŚMIENITE KREWETKI Z SOBRASADĄ 114

lodówce otwarte opakowanie sobrasady z pieprzem z Hiszpańskiego Smaku  - mojego sklepu z hiszpańskimi łakociami i winami a ponieważ sobrasada jest świetna do różnych sosów, makaronów, świetnie rozpuszcza się dając fajny pomarańczowy kolor, paprykowy podwędzany smak, pomyślałam, że może wyjdzie coś ciekawego. I wyszło. Zupełnie nowe oblicze krewetek. Chłopakom smakowało. Mam nadzieję, że Wam też będzie. Składniki

Cytryna&Co.
SAŁATKA Z POMIDORAMI 177

okrągło, w koło talerza przygotowałam taką sałatkę. Mozzarella, feta, pomidor...wszystko pasuje doskonale Składniki: 1 duży pomidor malinowy 30 dag pomidorków śliwkowych czerwonych i pomarańczowych 1 kulka mozzarelli kilka kostek fety sos: 1/3 szkl oliwy z oliwek ocet winny JAMAR  ok łyżki- dwóch odrobina suszonej bazylii, oregano, słodkiej papryki Wykonanie: Pomidory malinowe kroimy  w plastry, śliwkowe na połówki

Z Majeczką w kuchni
Jesienny gulasz z dyni 129

smażyć, dusić, gotować i marynować. Przyrządzać z niej przetwory, zupy, zapiekanki, placki, a nawet słodkie wypieki. Dziś zapraszam Was na pyszne danie - w roli głównej piękna, pomarańczowa dynia. Delikatne kawałki kurczaka w kremowym sosie z dynią, aromatyzowane świeżym tymiankiem. Pyszne danie utrzymane w jesiennym klimacie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Składniki 3 filety z kurczaka 450 g dyni

Wędrówki po kuchni
Jajka w herbacie - chińska przekąska uliczna 301

ponownie włożyć do garnka i napełnić garnek wodą . Dodać tylko tyle wody, aby ledwo pokrywa jajka  powinno być około  2 szklanek. Dodać resztę składników - sos sojowy, sól, herbatę, anyż, cynamon, skórkę pomarańczową, pieprz i cukier - jeśli używamy - i dobrze przemieszać.Doprowadzić mieszaninę  do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez 2 do 3 godzin

Stare Gary
Rolada z indyka z żurawiną i morelami 178

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Filet z indyka z nadzieniem z suszoną żurawiną, morelami, kandyzowaną skórką pomarańczową i migdałami. Podana z kuskusem oraz sosem z jabłek, pora i soku z pod pieczenia mięsa, który wymyśliłam na szybko. Wszystko się ze sobą świetnie komponuje i smakuje. Mięso wyszło soczyste

Marta Gotuje
WARZYWA SŁODKO- KWAŚNE NA OLEJU RZEPAKOWYM Z WOKA NA CHIŃSKI SPOSÓB! 202

dlatego jest stosowany w różnych kuchniach świata!" SKŁADNIKI: - 4szt młode marchewki - 1 mała cukinia - 1 cebula cukrowa - czosnek (2- 3 ząbki) - papryka czerwona, żółta, pomarańczowa - 6 łyżek oleju rzepakowego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu sojowego słodkiego - 1 łyżka marynaty tajskiej - chili przyprawa - 1 łyżka octu ryżowego 3% - 1 łyżka miodu WYKONANIE: - do rozgrzanego woka wlej olej, jak się

SMYKWKUCHNI
Sałatka z truskawkami i camembertem 250

masłową. Truskawki pokroić w ćwiartki. Camemberta pokroić na małe kawałki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Olej, sok pomarańczowy i miód wymieszać w słoiczku. Gotowym sosem polać sałatkę i podawać

Monia miesza i gotuje
Sos śliwkowy 217

Sos śliwkowy idealnie pasuje do  pieczonej kaczki. Można go też podawać do pieczonych udek kurczaka. Jest lekko słodki i kwaskowy, pachnący śliwką i pomarańczą. Składniki: • 3/4 szklanki śliwek suszonych • 2/3 szklanki białego wina • 2/3 szklanki soku pomarańczowego • 1 łyżka cukru • 1/2 szklanki wody(...)cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Śliwki zalać winem i odstawić na godzinę. • Dodać cukier, wodę, sok pomarańczowy i gotować 15 minut na wolnym ogniu. • Zmiksować sos blenderem. • Dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem

To co kocham
Francuskie naleśniki Crepes Suzette 163

naleśniki jadł mój syn. Smakowały wszystkim, polecam wypróbować :-). Udanego dzionka :-) Przepis na naleśniki tutaj - klik  + starta skóra z połowy pomarańczy Sos: 3 duże pomarańcze  50 g masła 40 g cukru trzcinowego 50-80 ml likieru pomarańczowego (ja nie dałam) 1. Smażymy naleśniki 2.Pomarańcze wyparzamy, skórkę ścieramy, wyciskamy sok. Z połowy jednej pomarańczy skórkę dodajemy do ciasta naleśnikowego(...)dodajemy otartą skórkę z pomarańczy. Chwilę smażymy. 5. Jeśli chcemy wersję z likierem pomarańczowym i podpalaniem to: zwiększamy płomień kuchenki, wlewamy na patelnię alkohol i jak zacznie parować podpalamy płyn na patelni. Musimy baaardzo uważać !!! Gdy alkohol się wypali, przekładamy naleśniki na talerz i polewamy sosem, który został na patelni :-) Smacznego

kruche babeczki
Orange curd, czyli pomarańczowy krem 121

Znakomity krem pomarańczowy, o aksamitnej i kremowej konsystencji i boskim smaku. Krem ma szerokie zastosowanie, oczywiście pozostając w sferze deserów: do wypełnienia tart, mazurków czy drobnych

Kraina Miodem Płynąca