Można to mięso upiec w piekarniku lub jak ja w garnku do wolnego gotowania. Mięso z takiego garnka gotuje się bardzo wolno nawet do 4-5
Kuchnia PokoleńSchabowy...ciut inaczej...lekko pikantny..a to za sprawą dodatku sosu Salsa Mexicana .. schab, karkówka lub polędwica sos Salsa Mexicana jajka vegeta bułka tarta Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem, posmarować z obu stron sosem salsa mexicana.Jajka roztrzepać razem z vegetą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano
Moje domowe kucharzeniepeklowej pieprz ziarnisty pół szkl wina białego ziele angielskie 1 l wody na posypkę 1 łyżka grzybków suszonych utłuczonych na proszek 1 łyżeczka oregano przyprawa do karkówki 1 łyżeczka gorczycy białej na sos sos który otrzymamy po upieczeniu pieczeni garść grzybów suszonych 1 cebula szczypta estragonu sól pieprz oregano szczypta suszonej chili 1 łyżeczka sosu sojowego-grzybowego 2 łyżki śmietany(...)smaku solą i pieprzem i chili, po czym sos zmiksować blenderem. Gotować jeszcze ok 10 min. Na koniec zagęścić mąką kukurydzianą wymieszaną ze śmietaną. Karkówkę pokroić w plastry i przed podaniem podgrzewać razem z sosem na patelni. Podałam do obiadu pieczone ziemniaczki i sałatę
Gotowanie jest łatweTakie mięsko można podawać na imprezach lub na obiad z dodatkiem ryżu lub makaronu. Możecie zrobić też z karkówki, ale musi być chuda. Łopatkę pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Na dno rozłożyć połowę(...)plastry mięsa, na to rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki. Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i proszek zupy cebulowej. Wlać śmietanę i wywar warzywny. Dokładnie wymieszać. Wylać wszystko na mięso i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej jednak na noc Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec 1 godzinę
Kuchnia Pokoleńkilka takich niezawodnych, rzekłabym nawet popisowych przepisów, które zawsze zachwycą, zawsze udadzą się i zawsze sprawdzą się. Do takich przepisów należy karkówka w keczupie. Karkówka według tego przepisu wychodzi bardzo delikatna, miękka, otulona słodko-kwaśnym sosem keczupowym. Przyrządzam ją głównie na różnorakie imprezy, nie bawię się wtedy w przyrządzanie kilku plastrów, ale kroję całą dużą karkówkę, wszyscy goście są zadowoleni(...)każdej strony. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Z pozostałych składników przygotować sos. Wymieszać wszystko w misce. W dużej brytfance układać na przemian obsmażone plastry karkówki i piórka cebuli. Zalać wszystko sosem, piec około 1,5 godziny w 180 stopniach, bez przykrycia. Smacznego
na moim stole...Marchewka jest bardzo zdrowym warzywem o czym chyba nie muszę pisać.Poza właściwościami zdrowotnymi jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw,gdyż wspaniale urozmaica ich walory smakowe.Przykładem jest karkówka w sosie pomidorowym,która jest dosyć pikantna więc marchewka równoważy te smaki http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/09/karkowka-w-sosie-pomidorowym.html Nie mówiąc już o tym jak wspaniale wygląda na talerzu. Składniki: marchewka masło sól,cukier
Niespełnione zdolności kulinarnesię:) Kiełbaski:toruńska,biała,zawinięta w boczek,kaszanka i oczywiście moja ulubiona kiszka ziemniaczana:) Sałatka ze świeżych warzyw z bazylią i kozim serem Mój kochany sos majonezowy Karkówka marynowana przez 24 godziny. Rybka z mięsem mielonym przyprawiona Kotanyi W tym roku miałam przyjemność wypróbować przypraw i marynat grillowych firmy Kotanyi.Przyznam jedzenie smakowało super,tylko trzeba korzystać
Wielki apetytmięsem i sosem. Nie dokładnie takimi, chodzi mi wyłącznie o pewien rodzaj dania. Więc, gdy któregoś dnia zapragnęłam, żeby było ciepło i rodzinnie i bezpiecznie, zrobiłam właśnie mięso z sosem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date(...)przygotowaniu, stosunkowo tanie (zwłaszcza teraz, gdy cena wieprzowiny spada) i sycące. Spokojnie można również przygotować więcej porcji i przygotować obiad na dwa czy trzy dni lub część zamrozić ;) KARKÓWKA W ZŁOCISTYM SOSIE CEBULOWO-TYMIANKOWYM Składniki: - 500 gram karkówki wieprzowej - 3-4 cebule - 4 ząbki czosnku - woda - mąka - olej - tymianek - papryka słodka i ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso kroimy na średniej
Życie zamknięte w smakuśmietany kremówki szczypta gałki muszkatołowej szczypta papryki ostrej papryka słodka sól pieprz Karkówkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w plastry o grubości 1 cm. Każdy plasterek karkówki lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. W rondlu rozgrzać 2 łyżki masła i obsmażyć kotlety na lekko rumiany kolor z dwóch stron. Podlać mięso 1/4 szklanki(...)żaroodpornego, następnie podsmażone pieczarki i na wierzch wlać sos. Wszystko zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zrobi się lekko rumiany. sznycle z karkówki zapiekane w sosie
O kuchni z uczuciemKarkówkę przyrządzamy na różne sposoby: grillowana,pieczona, smażona, duszona. Mój przepis to ostatni sposób. Lekko podsmażana, a później duszona we własnym sosie. Bardzo dobre danie obiadowe. Kto lubi smak karkówki na pewno nie pożałuje. SKŁADNIKI: 1 kg karkówki 1 cebula tymianek(...)przyprawa do karkówki 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki mąki olej do smażenia 1 szklanka wody WYKONANIE: Karkówkę kroimy w plastry. Robimy marynatę z oliwy, ziół , sosu sojowego i przyprawy do karkówki, wlewamy do miski. Plastry wkładamy do marynaty .Wszystko razem dokładnie obtaczamy. Tak przyprawione mięso zostawiamy na dobę w zimnym miejscu. Kolejnego dnia. każdy kawałek lekko obtaczamy
W kuchennym oknie EwyDziś zaserwowałem Haneczce coś w azjatyckim klimacie. Prosto, smacznie, czyli jak przystało na rumcajsową kuchnię. Składniki: 500g karkówki wieprzowej 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu chilli 1 średnia cebula Przygotowanie: Karkówkę kroimy w cienkie paski. Wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy i chilli. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Cebule kroimy w kostkę
Gotuj z Rumcajsemrazu zaznaczę że karkówkę prużyłam ponad 2 h łącznie, ale chodziło o efekt, mięso się rozpływało, sos się zredukował i zrobił się gęsty. A przy okazji mąż po powrocie z pracy miał od razu ciepły obiadek, bo już nie było sensu zdejmować patelni z palnika i za 30 min na nowo podgrzewać. Podajemy z ziemniakami lub innymi kluskami typu kopytka(...)koniec doprawić solą i pieprzem do smaku). Patelnie przekładamy na najmniejszy palnik i na małym ogniu dusimy ok 1,5 h .Od czasu do czasu mieszamy sos i przekładamy karkówkę na drugą stronę. Po tym czasie dodajemy mrożone grzyby i wszystko dusimy jeszcze około 1 h, oczywiście karkówkę co 30 min przewracamy lub jak nam się o tym przypomni
Piekielna Kuchnia Patismaczna. Składniki: 4 plastry karkówki Marynata: 150 ml. Śmietany 18 % 2 łyżki musztardy łagodnej 2 łyżki sosu słodkie chili Fanex 1 łyżka miodu 2 łyżki przyprawy do karkówki Sól do smaku Dodatkowo: Sos barbecue Fanex Sposób przygotowania: Składniki marynaty przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Plastry karkówki lekko rozbijamy i przekładamy do miski z marynatą, wstawiamy do lodówki
Bajeczna Kuchniaobiadem :D Składniki: ok. 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do karkówki lub np. przyprawy grillowej sól pieprz Sos do sałaty: ¼ szklanki oleju 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny szczypta pieprzu Cayenne pieprz czarny sól Dodatkowo(...)przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), aby mięso się przegryzło. Następnie wkładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego i pod przykryciem pieczemy w 180 stopniach ok. 1-1,5 godziny. W międzyczasie możemy przygotować sos do sałaty. Do oleju dodajemy cukier, pieprz czarny i cayenne, sok z cytryny i sól. Całość dokładnie mieszamy (najlepiej
MyCookBook.pl