sos karkówka - 500 przepisów (strona:5/34)

Karkówka nadziewana zapiekana na jabłuszkach 128

specjał robię przynajmniej raz na miesiąc, jednak jeszcze wam go nie pokazywałam,jakoś nie było okazji. Mięso jest przepyszne o lekko słodko kwaskowym smaku. Składniki: karkówka 1.1/2 kg żurawina do mięs i sosów 1 słoiczek Develey jabłka 2 duże kwaskowe sól i pieprz biały do smaku Przygotowanie: Karkówkę w jednym kawałku myje i osuszam ręcznikiem papierowym.Nacieram mięsu solą(...)kroje w ćwiarteczki, wkładam do naczynia żaroodpornego, na jabłka kładę karkówkę i do pieca.Karkówkę piekę w 200 stopniach koło 1.1/2 godziny. Co jakiś czas wyjmuje karkówkę i podlewam ją sosem który wytworzy się podczas pieczenia.Karkówka wychodzi soczysta i pyszna

Różowa kuchnia
Karkówka zapiekana z warzywami / Pork neck baked with vegetables 188

rozpieścić, szczególni po ciężkim dniu. Dlatego proponuję dziś niezwykle łatwy sposób na przygotowanie tego mięsa, jest to jedno z tych dań, które robią się same w piekarniku. Soczysta karkówka, zapiekana w sosie pomidorowym z cukinią, bakłażanem, papryką i grzybami pod warstwą sera, pyszna! Podałam z nieziemskim puree z batatów i mascarpone , polecam gorąco. Scroll down for recipe in English Karkówka(...)pieczarek pokrojonych w plastry 250 g ulubionego sosu pomidorowego lub keczupu (ja dałam sos marinara ) 150 g startej na tarce mozzarelli (lub innego ulubionego sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Przygotuj sporej wielkości naczynie do zapiekania (tak by plastry karkówki zmieściły się w 1 warstwie). Bakłażany i cukinię posól, włóż do durszlaka i umieść w zlewie

karmelowy
Karkówka pieczona miodowa 292

wystarczy karkówkę zamarynować, wstawić na noc do lodówki, a następnego dnia upiec, to wystarczy aby mieć pyszną, aromatyczną karkówkę. Karkówka pieczona miodowa . Składniki: 2,5 kg karkówki 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy 2 pokruszone ziarna ziela angielskiego(...)wodą, karkówka powinna być z zewnatrz lekko zrumieniona, mięso zostawiamy jeszcze w piekarniku na 15 minut po upieczeniu. Wyjmujemy upieczone mięso z piekarnika, karkówkę kroimy w plastry, serwujemy np. z lekką sałatką z rukoli z sosem winegret / vinegrette lub innymi ulubionymi dodatkami lub studzimy i wykorzystujemy jako wędlinę na kanapki. Smacznego!     The post Karkówka pieczona miodowa appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowana karkówka i cukinia marynowana w czosnku i ziołach 173

mogła na tarasie o dpalić grilla bez obawy o wyziębienie :P Oprócz kiełbasek , kaszanki w sreberku, czy ziemniakach pieczonych bar dzo smakowitą opcją jest karkówka oraz cukinia. I dealnie komponują się smakiem z sosem   CZOSNKOWYM Ser decznie zapraszam. Skła d niki: kg karkówki duża cukinia 1/3 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku po pół łyżeczki: ziół prowansalskich, bazylii, oregano, papryki(...)miseczce umieszczamy oliwę i pozostałe zioła. Obieramy czosnek i wyciskamy go praskę d o oliwy i po dlewamy sokiem z cytryny i mio dem , wszystko dokła dnie mieszamy. Karkówkę myjemy, porcjujemy i z d wóch stron ją bijemy (ja robię to w woreczku foliowym). Cukinię myjemy i kroimy w niegrube plastry razem ze skórką. Mięso oraz cukinię dokła dnie obtaczamy

ChilliJemy
Karkówka w ostrej marynacie 151

mięsa Marynata: 3 łyżki przyprawy do karkówki 1,5 łyżki Vegety z czosnkiem 1 łyżeczka chilli 2 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju 50 ml wody 3 łyżki sosu musztardowo - koperkowego Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 1cm plastry. Z każdej strony przyprawiamy przyprawą do mięsa. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy. W głębokiej misce warstwami przekładamy mięso

VioletoweKucharzenie
Zapiekane gyros z sałatką. 426

oliwa z oliwek,  masło klarowane 2 woreczki ryżu parboiled  składniki na sałatkę: sałata lodowa kilka pomidorków koktajlowych lub malinowych 2-3 ogórki zielone(gruntowe) cebula czerwona sos czosnkowy WYKONANIE: karkówkę nakłuć, pociąć na cm plastry, zamarynować w oliwie z oliwy z przyprawami i odstawić na 2-3 godz.( im dłużej tym lepiej), naczynie żaroodporne posmarować masłem, ryż ugotować(...)rozsypać na dno naczynia, karkówkę upiec z rożna w piekarniku (nadziewamy na szpikulec, a jeśli piec nie jest w niego wyposażony, to na stojak do rożna), plastry przekładać cebulą, mięso ścinać  warstwami i zostawić na blaszce na której ustawiony jest stojak z mięsem(aby zostało gorące), w razie potrzeby położyć na nie wiórki masła,  gotowe mięso rozłożyć

Kuchnia Beaty
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3309

pierzynką. Czasami robię dodatkowo w plastrach mięsa tzw. kieszonki, które nadziewam różnymi dodatkami. Ale zawsze karkówka przykryta jest „pierzynką” z plastrów sera i mieszanki sosu z majonezu i ketchupu. Tym razem karkówka ma kieszonki, do której włożone zostały pokrojone pieczarki i cebula. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka nr 1 z czerwoną kapustą 150

której  ta części wieprzowinki by nie smakowała. Zapraszam... Stopień trudności - prosta, przy pieczeniu karkówki trzeba ją co 20-30 min podlać wodą Skala smaku - 10/10 sos, który się wytworzył po upieczeniu karkówki jest również pyszny wystarczy zaklepać go łyżką mąki. Idealny do klusek śląskich. Składniki: Spory kawałek karkówki- tutaj w zależności od indywidualnych potrzeb do marynaty: 1/2szkl. oleju(...)szkl. soku z cytryny 1/2 szkl. sosu sojowego 3 łyżki miodu 2 łyżeczki wegety 5 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki 1 łyżka majeranku Z podanych składników zrobić zalewę. Karkówkę pokroić w plastry i zalać marynatą. Odstawić minimum na całą noc a najlepiej na 2 dni- pod przykryciem w lodówce. Nstępnie wyjąć i obsmażyć na suchej patelni tylko do lekkiego zrumienienia

Kubki smaku
Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem 133

kostkę, boczek w cienkie paseczki. Na każdym kawałku wołowiny kładziemy boczek, cebulę oraz ogórki. Do faszerowania zrazów zużyjemy połowę przygotowanej cebuli. Tą, która pozostanie, dodajemy w późniejszym etapie do sosu. Mięso zawijamy, formując zrazy i obwiązujemy białą nitką. Na patelni rozgrzewamy olej. Zrazy obsmażamy z każdej strony na ciemno - brązowy kolor. Najlepiej jest obsmażać zrazy w dwóch turach. Będzie(...)oraz sól i pieprz do smaku. Pieprzu dajemy dość dużo.  Patelnię przykrywamy. Mięso dusimy do miękkości. Moje zrazy były miękkie po 100 minutach. Czas duszenia zależy od karkówki. Podczas duszenia sos próbujemy kilka razy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso jest miękkie, odlewamy do kubeczka trochę sosu - około 1/4 szklanki. Czekamy, aż odlany sos ostygnie

Smak mojego domu
Karkówka z grilla + film 178

plenerze. Podana z ulubioną sałatką i bagietką smakuje wyjątkowo smacznie, będzie prawdziwym rarytasem dla miłośników dań z rusztu.  składniki na 3 porcje 6 plastrów karkówki 1/2 szklanki oleju 5 łyżek sosu sojowego 4 ząbki czosnku szczypta słodkiej papryki szczypta ostrej papryki szczypta curry czarny pieprz przepis Plastry karkówki delikatnie rozbijamy pięścią. Do miski wlewamy olej oraz sos sojowy, dodajemy

Smakowite Dania
Karkówka w keczupie 213

delikatnie z każdej strony, układamy w żaroodpornym naczyniu i odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby przeszło solą. Cebulę drobno siekamy i wraz z majerankiem dodajemy do keczupu, mieszamy. Karkówkę zalewamy przygotowanym sosem. Dusimy w piekarniku pod przykryciem do miękkości około 1,5 godziny w temperaturze 170st

Gotowanie moimi oczami
Soczysta karkówka z patelni 224

chwil . Naprawdę nie potrzeba dużo czasu by przygotować tak pyszną karkówkę.  Wystarczy tylko chcieć 2-3 plastry karkówki hyzop bazylia sól pieprz ziołowy staropolski oliwa sos sojowy tłuszcz do smażenia (smalec) Karkówkę obsypać ziołami, mogą to być ziółka z ogródka, ja użyłam hyzop i bazylię. Następnie posypać solą i pieprzem ziołowym staropolskim, skropić oliwą i sosem sojowym. Odstawić

Gotowanie jest łatwe
Zupa z karkówki wieprzowej 199

razem zupa lekko orientalna na bazie karkówki wieprzowej. Pożywna i smaczna. Składniki 400 g karkówki wieprzowej 2 duże marchewki mały seler duża cebula por (biała część) 1 l bulionu drobiowego 1 łyżka masła czosnkowego 1 łyżka przyprawy do potraw chińskich 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz makaron (ulubiony(...)ryż garść liści selera naciowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew i seler obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy w piórka ,karkówkę (obtaczamy w łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku

R'n'G Kitchen
Karkówka w coli i ketchupie 224

potrawie świątecznej. Taką karkówkę robię co jakiś czas, gdy nie mam czasu na wymyślny obiad. Mięso jest miękkie, soczyste i rewelacyjnie łączy się z lekko słodkawym sosem. Lubicie takie smaki? Polecam! 800g karkówki (max 1,5 kg) 3 cebule przyprawy (wg uznania, u mnie sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i słodka papryka) olej Sos: 1 szklanka coli 1 szklanka ketchupu(...)zeszklić na odrobinie oleju i przełożyć do naczynia, w którym będzie pieczone mięso. Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek obficie natrzeć przyprawami (w tym solą i pieprzem), a następnie przesmażyć na patelni (z obu stron). Mięso ułożyć na cebuli. Składniki sosu zmiksować i polać po mięsie. Piec (bez przykrycia, w rozgrzanym piekarniku) około

Di gotuje
Karkówka marynowana w cebuli 383

kluskami śląskimi. W obu wersjach smakuje niesamowicie, co potwierdza mój T. pytający mnie co chwilę: czy jeśli kupię karkówkę, to zrobisz ją w tym białym sosie?Tak więc, żeby zadowolić T. karkówka wylądowała na stole i w urodzinki Skarbka i w pierwsze święto Bożego Narodzenia :)Składniki:1 kg karkówki wieprzowejsólpieprz2 ząbki czosnkumajeranek2 cebuleolejmąkakilka ziaren jałowca (opcjonalnie)Mięso nacieramy przyprawami (jałowiec

chwile dla mnie

Proponowane wyszukiwania