sos karkówka - 500 przepisów (strona:15/34)

Szaszłyki z karkówki 161

pokroić w talarki. Warzywa posolić i popieprzyć (z obu stron!). Na patyki szaszłykowe nadziewać naprzemiennie warzywa i mięso z karkówki. Najlepiej, aby szaszłyki rozpoczynały się i kończyły na papryce. Przygotowane szaszłyki smażyć na dobrze rozgrzanym grillu. Podawać z ulubionym sosem

Ugotować
KOTLECIKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 339

samą karkówką człowiek żyje ... :))  A dowodem na to niech będą te pyszne, bezmięsne kotleciki, które podane z domowymi kopytkami i pikantnym sosem pomidorowym  stanowiły pyszny obiad. Składniki: 2 kapusty pekińskie 1/2 czerwonej papryki 250g pieczarek 3 cebule 1 jajko pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta olej Wykonanie:  Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce

Walijskie Pichcenie
Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami - przepis 182

Sezon grillowy w pełni. Do kiełbaski czy karkówki z grilla dobrze jest zjeść jakieś warzywka. Najlepiej w formie sałatki. Ja najbardziej lubię sałatki (jak sama nazwa wskazuje) zrobione z sałaty. A moją ulubioną jest sałata masłowa. Jest ona wprawdzie najmniej odporną sałatą i szybko trzeba ja zużyć, ale moim zdaniem najsmaczniejszą. Proponuję taką oto świeżą, pyszną sałatkę: Sałatka do grilla(...)ciemnieje) Kroimy drobno cebulkę, pomidora i ogórka w kosteczkę, a oliwki na pół i wrzucamy na sałatę Majonez i śmietanę mieszamy z musztardą, pokrojonym koperkiem i przyprawami Sałatę polewamy sosem przed samym podaniem Sałatka do grilla z zieloną sałatą i oliwkami Bon appetit :) Podziel się tym przepisem ze znajomymi

Pyza i Surówka
grillowane szaszłyki 167

składniki: 400-500 g mięsa wieprzowego np. szynki, karkówki 300 g surowego wędzonego boczku 2 duże czerwone papryki 3 cebule 150 g oleju 4 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy delikatesowej 2 łyżki ziół prowansalskich 1 łyżka octu jabłkowego sól, pieprz patyczki do szaszłyków wykonanie marynaty do mięsa: Do szklanej miski wlewamy olej, dodajemy musztardę, zioła prowansalskie, ocet jabłkowy oraz przeciśnięty(...)kawałki 3-4 cm. Na patyki do szaszłyków nakłuwamy kolejno: mięso-cebula-boczek-papryka-mięso- papryka boczek cebula-mięso. Tak przygotowane szaszłyki wkładamy na grilla. Gotowe podajemy z ulubionym sosem

Domowy Smak Jedzenia
Placek ziemniaczany z gulaszem 149

dzisiaj można sobie pozwolić na takie sycące i smaczne danie. Placek możecie podać również z sosem pieczarkowym , a przepis znajdziesz tutaj  , a jeśli macie ochotę na placki ziemniaczane z marchewką i serem to przepis znajdziecie tutaj Gulasz 500 g  karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy(...)małym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę. Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty. Placki 1 kg  ziemniaków 2 jajka 1 cebula 3 łyżki mąki sól pieprz gałka muszkatołowa olej do smażenia Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać jajka

O kuchni z uczuciem
Makaron w sosie grzybowym 231

Aromatyczna propozycja na obiad Składniki 200 g makaronu om nom nom 250 g karkówki 200 g odgotowanych grzybów leśnych 1 garść grzybów suszonych 3/4 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz … Czytaj dalej Makaron w sosie grzybowym

czarrna od kuchni
Szwedzkie klopsiki w sosie 265

Szwedzkie klopsiki: 250 g mielonego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 250 g mielonego mięsa wołowego (najlepiej udźca) 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 1 mała cebula lub pół dużej 1 rozmącone jajko 1 łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól, świeżo mielony pieprz Sos do klopsików: 1 szklanka esencjonalnego bulionu wołowego 1 czubata(...)szklanki mleka 1 łyżka masła szczypta mielonej gałki muszkatołowej sól, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mielonego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 250 g mielonego mięsa wołowego (najlepiej udźca) 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 1 mała cebula lub pół dużej 1 rozmącone jajko 1 łyżka gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka cukru trzcinowego

Poezja smaku
Pomysł na grilla: marokańskie kefty z sosem miętowym 219

Dzień dobry, Choć pogoda nas nie rozpieszcza, wraz z początkiem maja rozpoczął się sezon grillowy. Kiełbasy i karkówki nieśmiało poszły w ruch w akompaniamencie musztardy i piwa. Choć lubię tradycyjne grillowe smaki, postanowiłam w tym roku odkryć jego inne oblicze i przy okazji podrzucić Wam kilka pomysłów na blogu. Liczę, że aura jednak się poprawi i trochę jeszcze(...)kebaby, klopsiki i inne cuda, które pewnie jedliście w czasie Waszych urlopów. Z wakacji w Chorwacji pamiętam np. meso sa žara (mięso z grilla)- ražnjiei i Ćevapčići podawane z sosem ajwar, a z Grecji gyros i souvlaki. Jednak mieszkańcy krajów śródziemnomorskich są mistrzami grillowania nie tylko potraw z mięsa, ale również cudownych świeżutkich ryb i owoców morza, np. dorady, krewetek

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowanie z Dobrą Kiełbasą – Kofty 319

prostu pyszne. Pachną kminem rzymskim, świeżą kolendrą, kurkumą. Kofta w otoczeniu warzyw i dwóch zrobionych przez nas sosów, zawinięta w tortillę własnej roboty to cudowne połączenie. Coś innego, coś nowego na grillu. Polecamy spróbować. Zwłaszcza jeśli chwilowo przejadły się nam kiełbasy, kaszanki, karkówki i grillowane warzywa. Dodatek świeżych ziół nadaje daniu „lekkości”. Kofty są sycące, ale człowiek(...)niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego (2×70 g) 2 łyżeczki tabasco 2 łyżeczki sosu worcestershire 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 łyżeczki cukru 1/2 chilli sól pieprz

OstryKęs
Pieczona wołowina 177

kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej  . W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki papryki ostrej sól Cebulę pokroić

O kuchni z uczuciem
Karkówka z grilla 227

karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki.  Grilluję karkówkę z każdej ze stron pilnując, aby się zbyt mocno nie przypiekła. Podaj ę z sałatką z pomidorów, cebuli i sałaty oraz z sosem pomidorowym

Kuchnia co dnia
Wiosenne gołąbki 298

ketchupu przecierowego. W swoim przepisie wykorzystałam rewelacyjny ketchup przecierowy firmy Ogródek Dziadunia - klik .  Wykonanie: Kapustę należy sparzyć, następnie odciąć z liści twardą część głąba, liście odstawić do wystygnięcia. Karkówkę należy umyć, następnie zmielić. Można również poprosić o to w sklepie, jeśli nie macie maszynki. Nie kupujcie nigdy gotowego mięsa mielonego!  Ryż należy ugotować według przepisu na opakowaniu, rozłożyć(...)wszystkich składników.  Całość zalać przegotowaną, gorącą wodą i przykryć liśćmi.  Gotować około 1 godziny.  Po tym czasie dodać ketchup, następnie gotować jeszcze 1/2 do 1 godziny. Sos można zaciągnąć śmietaną (ja wolę ten naturalny). Gołąbki można jeść same lub z młodymi ziemniakami. Smacznego

Garniec Magalie
Podsumowanie 2015 roku 198

roku: Miejsce 1: Sałatka z zupek chińskich Miejsce 2: Sałatka gyros z ogórków i cukinii Miejsce 3: Karkówka kebabowa 4. Sałatka z jajkiem, ogórkiem i kukurydzą 5. Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 6. Śmietankowo-kokosowe ciasto z porzeczkami 7. Sos słodko-ostry do słoików 8. Bułki z pieczarkami i serem 9. Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą

My simple kitchen
Gołąbki z młodej kapusty 122

razem nie szaleliśmy...po prostu zrobiliśmy klasykę (naszą). Kwintesencja smaku podkreślona sosem pomidorowym, jak za dawnych lat. Przywołujących na pamięć najszczęśliwsze, beztroskie chwile. Pomimo wieku obraz nie rozmywa się, wręcz przeciwnie, wyostrza.    Składniki 1 średniej wielkości młoda kapusta 200 g ryżu 500 g mielonej karkówki 1 duża cebula 4 łyżki oleju 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz(...)farsz. Zawijamy gołąbki. Brytfankę wyściełamy uszkodzonymi liśćmi, na nich układamy gołąbki i zalewamy bulionem. Całość zakrywamy uszkodzonymi liśćmi i pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U nas pomidorowy z przepisu Mamy. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Jak obrać i ugotować szparagi 156

pokazać trochę inne rozwiązania niż klasyczne szparagi w boczku czy zupy. Będzie klasyka w postaci sosu holenderskiego, ale też podkręcona. Dla wielbicieli grillowania – obtoczcie szparagi w oliwie, posólcie i oprószcie pieprzem i grillujcie, sprawdzi się jako dodatek do kiełbasy czy innej karkówki. Zaczyna się sezon – jedzmy szparagi! Post Jak obrać i ugotować szparagi pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Pieczona karkówka 207

miód. Posól i popieprz mięso. Rozgrzej masło na patelni i zrumień mięso po obu stronach. Umieść karkówkę w małej brytfance i posmaruj pomadą. Nastaw piekarnik na 150ºC. Wbij termometr w mięso i piecz mięso dopóki nie osiągnie 70-75ºC. Polewaj mięso sosem z pieczonego mięsa. Wyjmij mięso z piekarnika przykryj folią i odczekaj 15 minut aby mięso zachowało soczystość

codojedzenia

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję