sos do pizzy - 4336 przepisów (strona:196/290)

Warkocz drożdżowy z nadzieniem mięsnym i jarmużem 198

Z tej porcji wyjdą dwie rolady lub jedna duża. Idealne jako dodatek do zupy krem lub jako danie na kolację. Jeśli podacie na kolację to idealnie

Kuchnia Pokoleń
Zapiekane muszle makaronowe z farszem. 229

Składniki: 250g makaronu w kształcie dużych muszli, 380g piersi z kurczaka, 300g pieczarek, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 200g świeżego szpinaku (może być również mrożony), 1

W kuchni u Moniki
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 293

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym masłem rozmarynowym 202

Pierogi piemonckie nie są zwykłymi pierogami. Są to pierogi z żółtkiem, które rozpływa się na talerzu po rozcięciu pieroga tworząc wraz z farszem niesamowicie aksamitny sos do pieroga. We Włoszech nazywa się je agnolotti piemontesi . Delikatny farsz z ricotty i szpinaku z palonym masłem z dodatkiem rozmarynu o orzechowym posmaku łączy się z kremowym żółtkiem tworząc na talerzu coś, czego(...)Rozmaryn można zastąpić szałwią. Poniżej oprócz zdjęć przedstawiam Wam króciutki film, jak pięknie wylewa się żółtko z prawidłowo ugotowanego pieroga piemonckiego. document.createElement('video'); http://pociagdokuchni.pl/wp-content/uploads/2015/07/20150726_182816.mp4   Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Ośmiorniczki baby w czerwonym winie Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką... Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Makaron z grzybami i chrupką szynką babci Basi 347

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję

Pysznosci Babci Basi
Zapiekany gulasz z serowymi ziemniakami 238

Gulasz: 400 g mięsa wieprzowego lub wołowego, 1 cebula, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 1 żółta papryka, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku, 1/2 szklanki czerwonego

Świat Domowej Kuchni
Szpinak – właściwości lecznicze 303

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem 329

Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem to wyjątkowo proste danie. Jeśli go nie znacie, to koniecznie spróbujcie, bo być może będzie to Wasz ulubiony makaron

Poezja smaku
Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą 312

zwolenników kuchni meksykańskiej. Lubię eksperymentować i łączyć różne smaki, dlatego też w mojej quesadilli pojawia się szpinak i mozzarella. Wierzcie mi, że całość smakuje rewelacyjnie. Polecam podawać z pikantnym sosem. Czym jest quesadilla? To nic innego jak złożone tortille z nadzieniem, w skład którego wchodzi m.in. ser. Jest on niezbędny w celu sklejenia tortilli. Poza tym w jej składzie pojawiają(...)patelni drugą stroną. Po przypieczeniu drugiej strony ponownie obrócić patelnie zrzucając quesadillę na rękę i kładąc na desce do serwowania lub dużym talerzu. Gotową quesadillę pokroić w trójkąty jak pizzę. W ten sam sposób jak powyżej przygotować kolejne dwie sztuki quesadilli

Passions hobbies life
#Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc 232

jestem głodna to mam ochotę kogoś pobić, zabranie obiadu do pracy chroni Was przed kłótniami z najbliższymi, gdy wracacie głodni z pracy i ewidentnie jesteście nie w sosie. ;) 4. Menu dopasujcie do możliwości kulinarnych Jeśli potrawy będzie przyrządzać więcej niż jedna osoba, to warto się zastanowić, co, kto robi lepiej - co lepiej smakuje w wykonaniu żony, a co w wykonaniu(...)warzywne etc. 8. Nie marnujcie jedzenia! Nie cierpię marnować jedzenia, więc gdy tworzę jadłospis, to staram się planować konkretne dni z daniami, które wykorzystują podobne produkty. Gdy np. piekę pizzę z pieczarkami i ananasem, to następnego dnia robię naleśniki wytrawne zapiekane z pieczarkami i słodkie z ananasem na deser. Planujcie menu tak, by niczego nie wyrzucać i marnować! Pomyślcie, które

Cooking Monster
“Słoiki na słodko i na słono” jako pomysł na klub obiadowy w pracy 237

gdzie zamieniając 1 lub 2 składniki uzyskamy zupełnie inny efekt. Ważne jest tylko, żeby gotować składniki al dente, bo będą kilka godzin kisić się w słoiku i żeby ewentualne sosy były na dnie słoika, tak żeby nie moczyć w nich sałaty czy bardziej delikatnych składników. Jaki obiady chciałabym zabrać ze sobą do biura? Dobrze wygląda słoik po kreolsku z ryżem(...)Chivoret są dość uniwersalne. Dlatego wystarczy zaopatrzyć się w książkę z pomysłami na lunche i umówić się na wspólne gotowanie z domownikami czy współpracownikami. Już nigdy nie zamówicie więcej pizzy! Słoiki na słodko i na słono Autorzy: Alexia Janny Chivoret i Pierre Chivoret (zdjęcia) Wydawnictwo: Buchmann Data premiery: 2016 Ilość stron: Okładka: miękka

Ugotowane pozamiatane
Pastrami Hash, czyli bałagan na patelni 181

dość obszerny post z informacjami, co to za mięso, skąd się wzięło i gdzie można kupić najlepsze. I tym razem nie poleciałam w słynne kanapki z pastrami, ani żadną pizzę, tylko zrobiłam bałagan, którym ojedliśmy się jak bąki, tak, niech zostaną bąki :) Następnym razem pobałaganię z kurczakiem, a dziś zdradzę Wam moją osobistą fantazję w temacie Pastrami Hash. Składniki: kilka(...)patelnię z piekarnika, postawiłam na blacie, posypałam szczypiorkiem i pomidorami.  Teraz tylko zostało rozłożyć jedzonko na talerze. Cały ten bałagan jedliśmy z sałatą z rzodkiewką i ogórkiem w sosie w stylu tza tzyki. SMACZNEGO  życzy  BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Monte del Fra z Veneto 156

której rosną winogrona nadaje mu przyjemną mineralność. Wino będzie dobrym uzupełnieniem risotto, past, pieczonych i grillowanych ryby, białych mięs oraz co podkreślała Pani Marika jej ulubione połączenie to pizza Margerita.  Bardolino DOC 2012 ( 35 zł.) Corvina 65%, 30% Rondinella, 5% Sangiovese . W nosie wyczuwamy bogactwo aromatów owocowych (wiśni , czereśni, truskawek, malin) oraz przypraw goździków, pieprzu, cynamonu. W smaku przyjemnie(...)cynamonu oraz suszonych owoców i miodu. W ustach wyczuwamy słodycz oraz taniny, które są bardzo ładnie zaokrąglone i ciepłe. Wino dobrze zrównoważone i eleganckie. Idealnie pasujące do ragu (sos boloński i neapolitański) . Wspaniałe na obecną porę roku do mięs pieczonych, gulaszów, mięs duszonych i innych tłustych „zimowych” potraw. Według Mariki idealne również do potraw z koniny. Bardzo dobre wino

królestwo garów
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week! 164

pójść do restauracji, zdecydowałby się na tę, która specjalizuje się w kuchni polskiej lub regionalnej? Myślę, że większość z Was  wybrała by  modny  ramen , nieustannie popularną pizzę, czy  hipsterskiego  burgera rodem z food trucka. Ba! Sam pewnie wytypowałbym jakąkolwiek opcję z powyższych, a rodzimą  „ polszczyznę ”  zostawiłbym pewnie co najwyżej jako opcję(...)sera ze Ślubowa i kiszonymi warzywami ( Malarska 25 słynie ze swoich fermentacji). Dla mnie niezwykle intrygujące połączenie! Do tego na talerzu otrzymujemy kawałki grillowanej cukinii zamiast frytek ze świetnym sosem z wędzoną papryką (taki polski  BBQ ). To naprawdę fajny fast  slow food w polskim wydaniu! Danie główne w Menu A: Bułka z palonym sianem / sezonowana szarpana kaczka / remulada

Food Square
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 163

dania wyszukane pod względem składników, ale niesamowicie smaczne. Proste, smaczne dania Przed rokiem w Niedzielnym Kucharzu zrobiliśmy sobie tydzień włoski , składający się z przepisów bardzo prostych. Jest tam pizza diavola , włoski klasyk, jest najprostsze i najsmaczniejsze spaghetti aglio e oglio, jest risotto risi e bisi, czyli z groszku, jest bakłażan pod parmezanem , danie bardzo łatwe, a nieprawdopodobnie pysze. I wreszcie(...)Włosi dodają do rosołu warzywa, szpinak, a przede wszytkim pyszne pulpeciki zagniecione z parmezanem. Pycha. Piątek: Zapiekanka manicotti Delicje z faszerowanych masą serowo-szpinakową rurek z makaronu, zapieczonych w sosie pomidorowym. Danie naprawę warte grzechu. Przepisy na kolejne dania będziemy dodawać codziennie rano, zaraz po tym, jak uda nam się je spisać:) Postaramy się też dodać listę zakupową, czyli spis

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania