sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:347/429)

Udziec barani w sosie śmietanowym z wolnowaru 144

wolnowaru na noc, rano wyjąć i ostudzić - łatwiej będzie się kroić w plastry. Z sosu,  po przetarciu lepiej usunąć tłuszcz. Jeżeli nie macie specjalnego separatora do tłuszczu, sos trzeba odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce i dopiero po usunięciu warstwy tłuszczu, wykończyć. składniki ok 1700 g baraniego udźca, bez kości 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu(...)śmietany 2 łyżki mąki - opcjonalnie 2 łyżki masła przygotowanie Udziec umyć i osuszyć. Czosnek utrzeć na miazgę z solą - najlepiej w moździerzu.  Mięso posmarować ze wszystkich stron pastą czosnkową, wnętrze (od strony wyciętej kości) posypać igiełkami rozmarynu, zrolować i zawiązać sznurkiem aby nie rozpadło się w trakcie pieczenia. Ułożyć w naczyniu. Polać oliwą, przykryć naczynie folią, wstawić na parę

Stare Gary
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym 66

ulubiony ser * opcjonalnie kawałek sera czosnkowego typu brie Szpinak zblanszowałam i odsączyłam wodę. Posiekałam. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażyłam z każdej strony. Dodałam posiekany szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Delikatnie oprószyłam solą. Kiedy pierś już się usmażyła zalałam wszystko śmietaną i chwilę jeszcze podgrzewałam żeby sos się zredukował. Dorzuciłam do gorącego

Pieprzyć z Fantazją
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym 116

ulubiony ser * opcjonalnie kawałek sera czosnkowego typu brie Szpinak zblanszowałam i odsączyłam wodę. Posiekałam. Na patelni rozpuściłam masło i dodałam pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażyłam z każdej strony. Dodałam posiekany szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Delikatnie oprószyłam solą. Kiedy pierś już się usmażyła zalałam wszystko śmietaną i chwilę jeszcze podgrzewałam żeby sos się zredukował. Dorzuciłam do gorącego

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety siekane zapiekane pod serową pierzynką 333

smakują rewelacyjnie. Serowo-czosnkowa pierzynka nadaje im charakteru. Ja podałam je z fasolką szparagową. Obiad podałam na talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice. Kotlety: 3 pojedyncze filety z kurczaka   jajko 2-3 łyżki mąki 3 łyżki kukurydzy   1/2 czerwonej papryki sól pieprz ząbek czosnku Dodatkowo: 2 łyżki oleju   500 g fasolki szparagowej koperek Sos: 3 łyżki śmietany łyżka

Smakołyki Asi
LEKKA, DIETETYCZNA SAŁATKA WIOSENNA - czyli nietuczące nowalijki romansujące z jajkiem. 377

Sos tatarski mocno grzybowy 11.  Sałatka 3 sałaty - świeża, z bukietem sałat i serkiem, 12.  Sałatka pieczarkowa 13.  Sałatka szpinakowa z kawiorem 14.  Sałatka szpinakowa z oliwkami, ananasem, oscypkiem.  15.  Sałatka wiosenna - nowalijki + jajka 16.  łososiowa z cykorią, oliwkami i... 17.  brokułowa z dietetycznym indykiem, ananasową cebulą i dipem czosnkowym

Wypisz Wymaluj
Włoska Pizza Eksperymentalna 110

dodatkową mąkę. Pizze smarujemy sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy, ułożyć resztę składników...   Pizzę ułożyć na papierze do pieczenia i przenieść do nagrzanych płytkach szamotowych (30 min piekarnik na maxa bez termoobiegu).   Piec w wysokiej temperaturze przez 8-10 minut. Przyozdobić rukolą, podawać tylko z oliwą z oliwek- własną smakową( my mammy pikantną czosnkową i ziołową) :) Wyszła cieniutka

MarciochaKucharzy
Pizza serowa 160

wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Placek posypujemy obficie startym żółtym serem i parmezanem. Układamy na nim pokrojony w kostkę ser typu feta, plasterki mozzarelli i sera camembert. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł

PatiGotuje
ZAPIEKANKI Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I BUNDZEM 145

Chrupiące czosnkowe zapiekanki    możemy podawać jako dodatek do sałatek,wędlin lub jeść jako samodzielną przekąskę. Składniki: bagietka kawałek sera owczego bundz 3-4 ząbki czosnku łyżka miękkiego masła 5 łyżek oliwy z oliwek zioła prowansalskie sól słodka czerwona papryka W miseczce wymieszałam oliwę, miękkie masło, przyprawy i starte ząbki czosnku. Posmarowałam sosem kromki bułki. Wierzch posypałam startym bundzem

potrawyregionalne
Sałatka z kurczakiem i ananasem 318

poddusić, odparowując przy tym sos. Kurczaka przełożyć do salaterki i odstawić do ostygnięcia. Ananasa pokroić w kostkę wielkości kawałków kurczaka. Kapustę pekińską poszatkować. Do chłodnego kurczaka dodać odcedzoną kukurydzę, ananasa i kapustę pekińską. Dodać majonez. Całość dokładnie wymieszać. Można podawać od razu, ale najlepiej smakuje po ok. godzinie. ----------------- Podobne: Surówka z porów do obiadu Czosnkowa sałatka makaronowa Żółta sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie
CZOSNKOWA WĘDLINA Z INDYKA 222

indyka w czosnkowej glazurze.  Mięso naciera się marynatą dzień wcześniej , ale warto poczekać na efekt końcowy. Polecam 💕💕💕💕 SKŁADNIKI: 🍴1. 5 kg fileta z indyka 🍴2 ząbki czosnku 🍴1 łyżeczka czosnku granulowanego 🍴1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍴Sól i pieprz do smaku 🍴1 łyżka majeranku 🍴1 łyżeczka koperku suszonego 🍴1 łyżka oleju rzepakowego 🍴1 łyżka sosu sojowego ciemnego 🍴Siatka do wędlin

Gotowanie Patki
Szaszłyki na grilla z kurczakiem 140

grilla podawane z chlebkiem czosnkowym to niebo w gębie Pamiętajcie, że mięso z kurczaka warto zamarynować kilka godzin przed grillowaniem, a będzie bardziej soczyste. Składniki na około 10 szaszłyków: podwójna pierś z kurczaka kilka plasterków boczku jedna średnia cukinia jedna czerwona papryka 2 cebule Marynata do kurczaka: łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka czosnku granulowanego

Kuchnia Bazylii
Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym 307

Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś z kolei prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej , nadziane aromatycznym farszem pieczarkowo-paprykowym z dodatkiem suszonych pomidorów . Wyrazistości dodaje im sos ostry kebab-gyros firmy FOLWARK

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania