sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:341/429)

Sałatka z jajecznicą, prosty pomysł na śniadanie 80

dodając krojone pomidory i szczypiorek. Na koniec łączymy ze sobą składniki z listy sos i polewamy sałatkę. Taka jajecznicowa sałatka broni się sama, nie przesadźcie z dodatkami bo jajecznica nie lubi przepychu Idealna na śniadanie lub kolację, cóż na obiad tez będzie ok jak dodacie chrupiąca czosnkową grzankę Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka z jajecznicą, prosty pomysł na śniadanie

Ogrodnik w podróży
Pikantny kurczak w cieście kokosowym. 142

Było ciasto naleśnikowe, paprykowe, czosnkowe, czas na mojego ulubieńca, czyli kokos. Większości osób, kokos kojarzy się z ciastami i deserami. A warto go użyć do potraw słonych, znakomicie komponuje się z pomidorami. Tak całymi jak i wszelakimi sosami z ich dodatkiem. Ciasto: szklanka wody gazowanej szklanka mąki 3 jajka 1/2 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki

Dieta moja pasja
Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa 110

Składniki: ok 500 -600 g mięsa szynki, 2 duże cebule, 1 duży ząbek czosnku, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, pieprz kolorowy, sól czosnkowa, sól - do smaku 2

Lena Gotuje
Szpinakowe tagliatelle 139

przecedzeniu wrzucamy do sosu szpinakowego i mieszamy. Idealnie pasuje do tego typu sosów! Na sam koniec, dodajemy pozostały jogurt naturalny. Robimy to tuż przed podaniem, aby jogurt nie zważył się pod wpływem temperatury. Dzięki temu danie jest kremowe, wilgotne, aromatyczne i mocno jogurtowo-szpinakowo-czosnkowe! :) Smacznego!! aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Łatwe zapiekanki i szybki sos z bazylią 145

sos: 2 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu – użyłam Tarsmak 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego duża szczypta suszonej bazylii sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Łyżkę masła mieszamy ze startym ząbkiem czosnku, doprawiając pieprzem i solą. Bagietki przekrawamy, w ten sposób powstaną nam 4 zapiekanki. Układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą połówkę smarujemy przygotowanym czosnkowym masełkiem. Pieczarki(...)pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (u mnie grzanie góra-dół, z termoobiegiem). Zapiekanki obserwujemy. Ser ma się ładnie stopić, bułka być chrupka. W między czasie przygotowujemy szybki sos z bazylią. W miseczce mieszamy majonez, jogurt naturalny, starte ząbki czosnku i dużą szczyptę suszonej bazylii. Doprawiamy całość solą i czarnym pieprzem. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy. Bagietki podajemy polane ketchupem

Słodkie okruszki
Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą 182

mnie reszta mieszanek sałat, połówka awokado z porannego koktajlu i garść ciecierzycy, jaka została po zrobieniu hummusu. Wybór był prosty – sałatka z ciecierzycą i dodatkami. Do tego pyszny sos miodowo-pomarańczowy. Nie pozostało nic innego jak na obiad przygotować sałatę z dodatkami. Skład sałatki możecie dowolnie modyfikować w zależności od tego, co macie pod ręką. Taka sałatowa kompozycja, może(...)masełkiem czosnkowym lub ziołowym, albo dodatkiem do dania głównego. Jeśli nie dodamy cebulki, idealna będzie do lunchboxa – do szkoły czy pracy. Dzięki dodatkowi awokado i cieciorki, sałata jest bardzo sycąca. Drukuj Sałatka z ciecierzycą, awokado i mozarellą window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 opakowania mieszanki sałat kilka mozarellek 4 pomidorki suszone garść ciecierzycy połówka awokado sos 1 łyżeczka musztardy

Mieszam w Garnku
Sos (chutney) pomidorowo-paprykowy w słoiki na zimę 224

smaczny sos. Można go wykorzystać, jako dodatek do leczo czy do kaszy, ryżu i ziemniaczków. Jego przygotowanie wymaga trochę czasu, ale wierzcie mi na słowo, że naprawdę warto. Gorąco polecam!!! Składniki: 4 kg pomidorów 2 kg papryki czerwonej 350 g cebuli 1 szklanka octu jabłkowego (naturalnego) 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 2 łyżki pieprzu czosnkowego 1 łyżka papryki czerwonej(...)przyprawami. Zagotować. Gotować bez przykrycia na małym ogniu ok. 2 godzin od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze ½ godziny często mieszając, aby sos się nie przypalił. Przełożyć do słoików. Wstawić do kociołka, na dno położyć czysty ręcznik kuchenny i do połowy słoików zalać zimną wodą. Po zagotowaniu pasteryzować 15 minut. Smacznego!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Przepisy Babci
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 164

wrześniowe dni. My Polacy, nie wyobrażamy sobie długich weekendów i wolnych dni bez grillowanej kiełbaski czy karkówki. Natomiast ja najbardziej z grilla lubię boczek, szaszłyki z warzywami oraz pieczywo czosnkowe, bez nich sezon letni się dla mnie nie liczy Jestem ciekawa, jakie smaki Wam sprawiają największą przyjemność i jakie są Wasze sprawdzone przepisy na grilla! Podzielcie się nimi w komentarzach(...)wypiekizpasja.blox.pl/ Sos tzatziki BLOG: http://www.tysiacsmakow.eu/ Marynata do karkówki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Grillowane krewetki BLOG: https://karmelowy.pl/ Grillowany arbuz BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Łosoś z grilla BLOG: http://kaczodajnia.blogspot.com/ Sałatka ziemniaczana na grilla BLOG: http://lawendowydom.com.pl/ Grillowana cukinia BLOG: https://wegannerd.blogspot.com/ Zobaczcie też: Szaszłyki na grilla z kurczakiem Niezawodny dodatek na grilla | Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Masło czosnkowe

Kuchnia Bazylii
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 218

liści laurowych sól morska, świeżo mielony pieprz Sos chrzanowy: 1 łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej ok. 1 szklanka soków wytopionych z mięsa 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremowki 30% 2 łyżki startego chrzanu lub chrzanu ze słoiczka ok. 2 łyżki soku z cytryny ok. 1/2 łyżeczki cukru szczypta soli Przygotowujemy pastę czosnkową. Z całych główek czosnku odcinamy górne końcówki(...)będzie to konieczne. Całe mięso rozbijamy porządnie tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą. Gotowy płat karkówki posypujemy z obu stron solą, pieprzem i majerankiem. Na jedną stronę nakładamy pastę czosnkową i rozsmarowujemy. Zwijamy wzdłuż krótszego boku. Obwiązujemy bawełnianym sznurkiem, aby rolada nie rozwinęła się. Wierzch i boki smarujemy musztardą miodową. na wierzchy rolady układamy liście laurowe – najlepiej włożyć

Poezja smaku
Pikantna sałatka ogórkowa 246

myjemy pod bieżącą wodą, żeby wypłukać nadmiar soli. Odciskamy wodę, polewamy sosem i całość mieszamy. Podajemy np. jako sałatkę do obiadu – super pasuje do kotletów . Moja droga Teściowa – wielbicielka tej sałatki – bardzo ją lubi z samym chlebkiem. Tak też można Praktyczna uwaga: Sałatka jest dość czosnkowa w smaku i zalecam dostosowanie ilości ząbków czosnku do swoich preferencji

Lamarida.pl
Sałatka nicejska z dressingiem pietruszkowo-czosnkowym 126

najczęściej nie są w stanie nawet spróbować sałatek. Wymieszana masa warzywna, połączona sosem jest dla nich odpychająca. Co w tej sytuacji można zrobić? Podać wszystkie składniki osobno! Ja w ten sposób podaję w domu sałatkę nicejską, która wygląda bardzo […] Artykuł Sałatka nicejska z dressingiem pietruszkowo-czosnkowym pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 186

Chef! Wykorzystałam dwa serki - roladkę twarogową z dodatkiem miodu i serek ziołowo czosnkowy do smarowania. Te sery mają wyrazisty, pełny smak. Nadają się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym - za kilka miesięcy znowu będę

Smaczna Pyza
Domowe chrupiące nuggetsy (w majonezowej marynacie) 3005

przyjemnością. Idealnie pasują do domowych sosów, ketchupu, pieczonych ziemniaczków, najróżniejszych surówek itd. Przepis jest naprawdę prosty. Polecam Wam spróbować takich domowych nuggetsów. Polecam Wam majonezy i inne produkty Kętrzyński Składniki: (na dużą porcję, ilość można zmniejszyć / zwiększyć według potrzeb) 6 pojedynczych piersi z kurczaka Na marynatę: 4 czubate łyżeczki majonezu o smaku czosnkowym Kętrzyński 2 łyżki przyprawy do gyrosa(...)mnie po około 10-12 łyżek) Dodatkowo: olej do smażenia Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do większej miski i obsypujemy przyprawą do gyrosa. Dodajemy majonez czosnkowy i całość mieszamy (ja robię to ręką), tak aby nasza marynata pokryła mięso. Miskę z mięsem wkładamy do lodówki na godzinę. Do jednej miski wsypujemy: po 14 czubatych łyżek mąki

Słodkie okruszki