Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem

Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem

Kimchi bokumbap, czyli kimchi smażone z ryżem

Kimchi bokumbap jest bardzo popularnym i niezwykle prostym daniem rodem z Korei. Potrzebne są w zasadzie dwa produkty, które można znaleźć w każdej koreańskiej kuchni: ryż i kimchi. W moim, niekoreańskim, domu te składniki też są łatwo dostępne . A ta potrawa to pomysł na smaczny i szybki posiłek. Polecam! Składniki: 1 szklanka pokrojonego kimchi 1/3 szklanki kwasu z kimchi mała cebula 1 łyżka pasty czosnkowejLINK lub 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wody 1 łyżka oleju sezamowego 3 szklanki ugotowanego ryżu 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.