sos curry - 2998 przepisów (strona:85/200)

Kalafiorowe curry – nie dość że niskokaloryczne to jeszcze wyjątkowo smaczne. 334

Curry z kalafiorem to wspaniała opcja dla wegetarian lub wegan. Oczywiście może również stanowić posiłek dla nie-wegetarian. Jest niskokaloryczne, naładowane mnóstwem przypraw. Bardzo aromatyczne i

wysmienity
Lubella i orientalne spaghetti 134

kostkę. Doprawiam. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy a następnie dodaję mięso. Smażę na rumiano. Dodaję warzywa. Mieszam. Dodaję mleczko kokosowe. Następnie dodaję 2 łyżki curry. Natkę drobno siekam dodaję do mięsa. Makaron polewam sosem i kurczakiem

Gotowanie Patki
MAKARON W SOSIE PAPRYKOWO-BATATOWYM 172

patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Łączymy cebulę z upieczoną papryką i batatem, a następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Podgrzewamy doprawiając do smaku czosnkiem, curry, solą i pieprzem kolorowym oraz cayenne. Tak przygotowany sos jest dość słodki, dlatego warto go przełamać kilkoma kroplami cytryny. Dekorujemy na przykład rozmarynem :) Smacznego

wege i kropka
Curry z ananasem 244

Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonego ananasa 1 puszka mleka kokosowego 1 mały jogurt naturalny olej kukurydziany sos sojowy ocet ryżowy przyprawa orientalna 1 … Czytaj dalej Curry z ananasem

czarrna od kuchni
Salsa słodko - kwaśna 148

Trochę passaty, majonezu, curry i ... serka o smaku biszkoptowym i (pyszna!) salsa gotowa. Połączenie różnych smakowych produktów daje niesamowity, ciekawy smak i aromat całego dipu

Zasmakuj Kuchni
Makaron w sosie dyniowym (z pieczonych warzyw) 135

przygotowania, smacznego, wegetariańskiego dania.  Warzywa bez obierania w piekarniku pieczemy, następnie z bulionem blenderem miksujemy, przez sito przecieramy, do smaku doprawiamy, makaron do sosu dyniowego dodajemy, serem i sezamem czarnym posypujemy. Tymianek, curry jest wyczuwalny, dzięki temu smak jest niebanalny. Danie tanie, łatwe do przygotowania i zostaje dużo czasu do odpoczywania. Składniki: 2 – 3 porcje makaronu  np.warkoczyk, świderki

Moniki Smakołyki
SZASZŁYKI DO ZUPY 154

  1pierś z kurczaka mała cukinii curry pikantna bułka tarta ,nie musowo 1 jajko olej do smażenia patyczki do szaszłyków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pierś kurczaka myjemy i osuszamy.Kroimy w

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śledzie w sosie musztardowym 135

kawałki i ułożyć na półmisku. Cebulę pokroić w kostkę, przelać wrzątkiem na sicie by straciła ostrość. Śmietanę, majonez, musztardy, pokrojoną cebulę ,curry ,ocet,gorczycę i kurkumę wszytko wymieszać dokładnie. .Powstałym sosem zalać śledzie i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Viola cooks with passion
Pulpeciki z indyczego udźca 111

pulpety dowolnej wielkości. (Ja robię malutkie z połowy łyżeczki do herbaty). Pulpeciki ugotować w niewielkiej ilości wody. Na bazie tej wody można później przygotować sos (np. pomidorowy). Na zdjęciu pulpeciki indycze podane z curry szpinakowym z poniższego przepisu Skomentuj

MamaOskarka
Curry z pieczarek i zielonego groszku 114

Głównym składnikiem moich dań w tym tygodniu są pieczarki. Dziś postanowiłam przyrządzić je na sposób indyjski i przygotowałam curry z pieczarek i zielonego groszku . Grzybki w aromatycznym sosie, z dodatkiem czerwonej papryki i zielonego groszku okazały się bardzo smacznym i sycącym daniem, które doskonale sprawdzi się zarówno jako danie główne jak i przystawka czy dodatek do mięsa. Gorąco polecam

Codzienne Gotowanie
smazona brukselka w sosie pomidorowym 97

Składniki 400 g brukselki 1 cebula 300 ml sosu pomidorowego 2 -3ząbki czosnku zmiażdżone 1 łyżeczka. curry w proszku 1/2 suszony liść laurowy zioła prowansalskie do smaku sól i pieprz oliwa z oliwek Wykonanie Brukselkę umyć ,usunąć wszystkie uszkodzone liście . Jeśli brukselka jest dość duża, pokroić na pół. Gotową czystą brukselkę zblanszować   (Zagotować wodę z solą i odrobiną

w mojej kuchni
Danie chińskie 282

kurczaka 1,5 szklanki ryżu dwie garście rodzynek kapusta pekińska tłuszcz do smażenia marynata: 2 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki "Maggie" w płynie 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy

Pobite gary Barbary
Rigatoni z mięsem pod beszamelem 127

makaronu rigatoni 500 g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu szczypta przyprawy tureckiej lub innej do mięs z nutką curry szczypta papryki słodkiej 1 łyżka natki pietruszki biały sos 1 łyżka masła 1/2 cebuli 2 łyżki mąki 2 szk mleka szczypta imbiru sól pieprz jajko Makaron ugotować na pół miękko, odcedzić i wypłukać pod zimną bieżącą wodą. Mięso

Gotowanie jest łatwe
Grillowany kurczak w słodko-kwaśnej marynacie 207

Marynata: 4 łyżki keczupu pół szklanki soku pomarańczowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki pół łyżeczki suszonego oregano sól i pieprz Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso osuszyć i włożyć do marynaty

Czerwień i błękit
Smażone jajka w panierce 145

znowu w jajku i bułce (tzw. podwójna paniera). Smażyć na głębokim oleju, porządnie rozgrzanym. Podawać z ulubionymi sosami - u nas czosnkowy i słodko-kwaśny. Sos słodko-kwaśny: - dżem ananasowy lub brzoskwiniowy - ketchup - curry Dżem wymieszać z ketchupem w proporcji 2:1 (czyli na 2 łyżki dżemu dodać 1 łyżkę ketchupu), dodać max.1 płaską łyżeczkę curry (najlepiej zacząć

CookYourself