spiralami wyrobić ciasto jak na kruszonkę ciasto schować do lodówki na 1 godzinę tortownica 24 cm wysmarowana tłuszczem i obsypana mąką do tortownicy wsypać 3/4 ciasta rozłożyć odsączone z soku brzoskwinie na cieście posypać zmieloną wanilią na owoce rozsypać pozostałe ciasto piec w 200C około 40 minut wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.........SMACZNEGO!!! wanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt
W Mojej Kuchni Lubięzamieszać następnie dodać pokrojoną cukinię ze skórką, papryki i pokrojony por wszystko dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszając z 20 minut nie dolewać wody - warzywa puszczą swój sok i będzie sosik na koniec dodać paprykę, zioła prowansalskie i maggi najlepiej gulasz smakuje z ryżem........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii
W Mojej Kuchni Lubięopakowanie sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat, 4 duże łyżki jogurt gęsty kapustę drobno poszatkować lub cienko pokroićposypać kapustę szczyptą soli i lekko ją ugnieśćpo 15 minutach odcisnąć puszczony sok do kapusty dołożyć pokrojone drobno cebulę, paprykę, czosnek, liście selerasałatkę dobrze wymieszaćsos sałatkowy połączyć z jogurtem przed podaniem sałatki na stół wymieszać ją z sosem ta najprostsza sałatka smakuje do grilla
W Mojej Kuchni Lubięświeżo mielony, 3 łyżki masło cukinię utrzeć na tarce paseczki w blenderze lub na zwykłej tarce na grubszych oczkach startą ciut posolić i po 20 minutach wycisnąć dobrze puszczony sok z cukinii ziemniaki utrzeć na tarce do ziemniaków w blenderze lub na zwykłej cebulę zeszklić na 2,5 łyżkach masła /reszta do wysmarowania formy/ do cebuli dodać umyte i posiekane
W Mojej Kuchni Lubiędokładnie wymieszać silikonowa forma z kominkiem 24 cm - wlać do formy ciasto i piec około 40 minut do suchego patyczka lukier: cukier puder 2 łyżki wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny - dać tyle, aby lukier był rzadki i posmarować lukrem babę na mokry lukier posypać posypką kolorową i odstawić do zastygnięcia ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne podane
W Mojej Kuchni Lubięcukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1 łyżeczka proszek do pieczeniaśliwki bez pestek z łyżką masła, 4 łyżkami cukru mieszając w garnku zagotować wody nie dodawać bo śliwki puszczą swój sok do garnka ze śliwkami wsypać zmiksowane w blenderze płatki kukurydziane i wymieszać - zostawić do ostygnięcia jajka, miękkie masło, cukier i cukier waniliowy zmiksować na "kogel mogel" wsypać przesianą mąkę
W Mojej Kuchni Lubiępoukładać markizy holenderskie czekoladą do góry tabliczkę gorzkiej czekolady posiekać nożem na drobne kawałki pianę z 4-ech jajek ubić na sztywno żółtka, cukier, skórkę z 1 cytryny i sok utrzeć mikserem na kogel-mogel do masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać
W Mojej Kuchni Lubiędobrze opłukać, pokroić na kawałki i zetrzeć w pojemniku blendera na tarce "wiórki" lub na tarce zwykłej przełożyć do miski ciut posolić i po 20-stu minutach odcisnąć nadmiar soku ziemniaki zetrzeć w blenderze na tarce do ziemniaków lub na tarce zwykłej do odciśniętego kabaczka dodać ziemniaki, jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać na oleju gorącym smażyć rumiane placki
W Mojej Kuchni Lubięmasła, 100 gram cukru, 200 gram mąki - wyrobić palcami kruszonkę i posypać na ciasto - piec w 200C około 40 minut LUKIER: 3/4 szklanki cukru pudru rozetrzeć z 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką gęstej śmietany - polać lukrem upieczone ciasto.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszklanki cukier drobnyser typu homogenizowany bezsmakowy z wiaderka przełożyć do miski i mikserem ubić z cukrem gruszki z kompotu pokroić w kostkę i na sitko aby odciekły z soku 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać
W Mojej Kuchni Lubięprzełożyć do formy i piec w 200C ok. 45-50 minut ciasto wyjąć z formy przestudzone i polukrować nie za gęstym lukrem: 4 łyżki czubate cukru pudru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki gęstej śmietany 18% wymieszać łatwe, szybkie ciasto muffinkowe z makiem........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 5 sztuk matiasy,, 1 sztuka cebula czerwona i biała, 2 łyżeczki cukier, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżka sok z cytryny, 2 łyżki natka pietruszki posiekana, - ile potrzeba śmietana gęsta słodka matiasy raz wymoczyć w letniej wodzie przez 30 minut wodę wylać, matiasy ręcznikiem papierowym osuszyć obie cebule pokroić w grubszą kostkę i posypać je cukrem, pieprzem matiasy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 4 sztuki jajka, 1 szklanka cukier, - szczypta sól, 5 dag drożdże, 1 szklanka mleko, 10 dag masło lub margaryna, 60 dag mąka tortowa, 1 łyżeczka sok z cytryny, 800 gram masa makowa, - ile potrzeba mąka do podsypania, - ile potrzeba cukier puder zaczyn: 1/4 szklanki letnie mleko, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka mąki, 5 dag drożdży świeżych - wszystko rozetrzeć
W Mojej Kuchni Lubięformy przełożyć ciasto i wyrównać wierzchpiec około 40-45 minut w 200C - po ostudzeniu wyjąć z formy my lubimy lukier nie za gęsty i taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową posypkąta babka jest bardzo smaczna, dość wilgotna, łatwa, tania i warta zjedzenia.......SMACZNEGO!!! suszona żurawina
W Mojej Kuchni Lubiępotrzeba z makreli dokładnie usunąć ości i same mięsko wkładać do miski ogórek kiszony, cebulę drobno pokroić w kostkę i dać do ryby szklankę groszku z puszki bez soku dodać do ryby do smaku doprawić pieprzem, olejem rzepakowym tyle, aby pasta nie była za sucha wszystko dobrze wymieszać i łyżką do lodów uformować kule..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię