sok - 13499 przepisów (strona:748/900)

Proste orkiszowe pierniczki 155

oleju kokosowego1 jajookoło 1/3 szklanki ciepłego mleka1/2 łyżeczki kakao do koloru1/4 laski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszkipolewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy z podgrzanym miodem, cukrem, sodą, przyprawą do piernika oraz nasionami wanilii. Dodajemy kakao i całość dokładnie mieszamy

Mango Papaja
Mus jabłkowy 227

Włożyłam wszystkie wysmażone porcje do  brytfanna Toscana od Florina, przykryłam ją i zostawiłam na noc.Na drugi dzień zaczęłam ostatni proces smażenia. Jabłek wyraznie ubyło, wyparowal z nich sok, ale zrobiły się gęste i słodsze.Smażyłam 3 godziny , pod przykryciem, bez mieszania- i tak im nic nie będzie w końcu to brytfanna Toscana.Do gorących dodałam przyprawy Skworcu 5 smaków

Z Kuchni Do Kuchni
Gruzińska sałatka Adżapsandali 260

odłożyłem ją na bok.Bakłażana umyłem i pokroiłem w poprzek w plastry o grubości jednego centymetra. Miąższ bakłażana posoliłem i odstawiłem na 10 minut, tak, aby lekko puścił soki, a po tym czasie dokładnie opłukałem go bieżącą wodą. Zabieg ten pozwala na pozbycie się ewentualnego gorzkiego posmaku bakłażana. Na patelni rozgrzałem niewielką ilość oliwy i smażyłem na niej plastry bakłażana

Wyprawy kulinarne
Bufallo wings 289

skrzydełka z kurczaka na 3 części. Końcówki nie będą nam potrzebne, ale możemy je zachować np. na rosół. Do miski dodajemy 1 łyżeczkę sproszkowanego czosnku, 1 łyżeczkę ostrej papryki, sok z połówki cytryny, pieprz. Wrzucamy skrzydełka i dokładnie mieszamy. Do drugiej miski dodajemy 300 gram mąki, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę czosnku sproszkowanego, 1 łyżeczkę słodkiej papryki. Mieszamy wszystko razem

Animelka Blog
PLACUSZKI CUKINIOWE 124

małych czerwonych - pokrojona w pióra,- przyprawy: dużo pieprzu ziołowego, pieprz czarny,- mąka ziemniaczana/bezglutenowa - bardzo mało (ilość zależy od wilgotności cukiń. Jeśli po starciu odstawimy na chwilkę i odlejemy sok, to można dać mniej).Cukinię ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Możemy do niej zetrzeć również ziemniaka, ale nie jest to konieczne (będzie troszkę mniej cukiniowe, a bardziej tradycyjne). Wbijamy jajka

Wypisz Wymaluj
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 144

jest wilgotny i puszysty, ale nie piankowy-budyniowy. Budyniu się w nim nie wyczuwa. Przypomina odrobinę sernik parzony, a to w połączeniu z delikatnymi owocami, bezą, która "napiła się" soku z brzoskwiń i kruchutkim ciastem, posypanym cukrem pudrem, tworzy bajkową poezję.W naszym domu smakuje wszystkim. Uwielbia go nawet nie-sernikowy przyszły mąż (córki) i zięć (matki), prosi o dokładkę

Wypisz Wymaluj
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 302

mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku.Obie masy schładzamy w lodówce.Wykończenie:Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy na nim mus czekoladowy.Blat środkowy - budyniowy, nasączyłyśmy sokiem z ananasów. Położyłyśmy na nim masę amaretto.I znów blat kokosowy, masa i pokrojone ananasy na wierzch.Torcik posypany wiórkami.Najlepszy po 12 godzinach w lodówce. :)Wyszedł genialnie i... wyszedł dosłownie. Był

Wypisz Wymaluj
RYŻOWE PĄCZKI PIECZONE (BEZGLUTENOWE) 204

wykonania uwieczniony jest na zdjęciach :)))/pseudo lukier:odrobina wody ugotowana z cukrem trzcinowym i małą ilością cukru żelującego lub (nada wkaskowości). Żelujący można zastąpić większą ilością trzcinowego i odrobiną soku z cytryny./posypka:owoce kandyzowane - u nas ananas i papaja.Mąka ryżowa:Naturalna mąka, która jest bezpieczna dla osób na diecie bezglutenowej. Powstaje ona z drobno zmielonego ryżu. Jej smak

Wypisz Wymaluj
Rewelacyjna sałatka na imprezę z paluszkami krabowymi 392

Czosnek rozgnieść, bardzo drobno posiekać i dodać do szklanki.  Sos dodać do warzyw, wymieszać. Sałatę lodową pourywać przed samym podaniem sałatki. Ilość sałaty dodawać wedle uznania.  Na koniec skropić sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz i wymieszać

cooklife
Co jeszcze z pigwy? 111

następnie pokroić w paski. Układać w słoiku zasypując na przemian cukrem  ok. 1 łyżka na mały słoik. Po kilku godzinach pojawi się sok. Pasteryzować ok. 10 min. , by postał dłużej. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Kiełkujący makaron z łososiem 198

dodajemy groszek i łososia, delikatnie mieszamy. Polędwica pod wpływem gorącego makaronu zmieni swój kolor.Makaron z kiełkami, łososiem i groszkiem podajemy z rukolą. Całość doprawiamy pieprzem. Możemy też delikatnie skropić sokiem z limonki.  Smacznego

Moniki Smakołyki
Makaron w pesto z rukoli z roladą mięsną i groszkiem cukrowym 193

końcówki foli skręcamy i nakłuwamy).Roladę gotujemy na parze ok. 30 min.Do blendera wkładamy rukolę, 2 łyżki orzeszków piniowych, ser żółty i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, 1-2 łyżki soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, ponownie miksujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente i odcedzamy.Pesto mieszamy z makaronem, dodajemy groszek cukrowy, krążki rolady, rukolę

Moniki Smakołyki
Miodowe ciasto z jabłkami 237

rozwałkowałam i upiekłam jak pierwszą. Jabłka obrałam, poszatkowałam na dużych oczkach i włożylam do granka z grubym dnem i zaczęłam smażyć od czsu do czasu mieszając. Kiedy jabłka puszczą sok, dodaj obydwie galaretki i smaż jeszcze chwilkę. Lekko wystudz jabłka by bardzo gorącyh nie nakladać na miodowe ciasto.Jeden miodowy blat włóż do blaszki, przykryj jabłkami. Rozsmaruj jabłka lekko dociskając. Przykryj

Z Kuchni Do Kuchni
Dorsz pod orzechową kruszonką 215

pietruszki, ząbek czosnku, szczypta ostrej papryki, 1/2 cytryny, 50ml oliwy z oliwek, sól, pieprz. WykonanieFilet oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy włoskie drobno posiekać, dodać do bułki tartej. Dodać posiekaną natkę pietruszki, rozmaryn, skórkę startą z 1/2 cytryny oraz oliwę z oliwek. Doprawić solą, pieprzem i papryką

Z miłości do słodkości
Torcik czekoladowo - kawowy 302

masę , dodać serek i połączyć w jednolitą masę .Dodatkowo :1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na grube wiórki .Do nasączenia biszkoptu ( opcjonalnie ) : 100 ml przegotowanej wody 50 ml wódki2 łyżki soku z cytrynyUkładamy warstwami :Nasączony biszkoptMasa capuccinoNasączony biszkoptMasa śmietanowaStarta czekolada Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka