Przepis został wymyślony specjalnie na akcję 5:2. Na tej stronie można kupić książkę poświęconą tej diecie (klik) 200 ml. soku pomidorowego i 2 jajka (120 g) dostarczają: 175 kcal 15 g białka 10 g tłuszczy 6 g węglowodanów(...)musztardzie z 300 g cukinii dostarczają: 291 kcal 36 g białka 3 g tłuszczy 29 g węglowodanów 87 mg cholesterolu Całodniowy jadłospis dostarcza jedynie: 466 kcal ŚNIADANIE: 200 ml. soku pomidorowego 2 jajka ugotowane na twardo (średnie jajko ma 60 g) OBIADOKOLACJA: 5-6 sztuk pojedynczych piersi kurczaka 4 czubate łyżki miodu 4-5 łyżeczek musztardy (np. sarepskiej lub rosyjskiej
IMPRESJA SMAKUpuszki tuńczyk kawałki w oleju, 2 średnie marchewka, 2 ząbki czosnek, 0,5 litra sok pomidorowy, do smaku sól, do smaku pieprz do smaku parmezan starty Makaron spagetti gotujemy al dente w posolonej wodzie. W międzyczasie obieramy i ścieramy marchewkę na dużych(...)oczkach tarki, rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej z puszek tuńczyka i wrzucamy posiekany drobno czosnek, po chwili dodajemy startą marchewkę, którą dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, podlewając sokiem pomidorowym. Dodajemy tuńczyka,całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, posypujemy parmezanem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Dodatkowo: odrobinę sera żółtego(...)solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy i wino. Trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Usmażone placki polewamy sosem bolońskim i całość posypujemy żółtym serem startym
Kuchnia MagdaLenyłyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Dodatkowo: odrobinę sera żółtego(...)solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy i wino. Trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Usmażone placki polewamy sosem bolońskim i całość posypujemy żółtym serem startym
Kuchnia MagdaLenymarynatę. Tofu pokrój w 1 cm kostkę i wymieszaj z marynatą. Składniki na sos: 2-3 czerwone papryki 1 cebula lub por (por jest delikatniejszy dla żołądka) 200 ml soku pomidorowego 200 ml mleka kokosowego pęczek świeżej kolendry Paprykę pokrój w 2 cm kawałki, por w półplasterki. W duże głębokiej patelni rozgrzej 3-4 łyżki oleju i podsmaż na złoto(...)tofu. Odłóż tofu na bok. Na tą samą patelnię co smażyło się tofu wrzuć pokrojone warzywa i podsmaż je przez 5 minut cały czas mieszając. Następnie dodaj sok pomidorowy. Gdy sie zagotuje (2-3 minutki) dodaj mleko kokosowe. Po 2 minutach gotowania dodaj podsmażone tofu. Wymieszaj dopraw solą, dodaj posiekanę kolendrę. Smacznego Artykuł Curry pomidorowo-paprykowe
greenscarfSkładniki: tortilla 1 opakowanie, fasola Jaś 25 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, łopatka bez kości 20 dag, kiełbasa śląska 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 6 sztuk, sok pomidorowy 2 szklanki, majeranek 1 łyżka, kucharek 1,5 łyżki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, cukier 2 łyżki, ocet jabłkowy 1 łyżka fasolę jasiek namoczyć w wodzie wieczorem na całą(...)przed gotowaniem wodę odlać i wlać nowej, gotować fasolę do miękkości w szybkowarze 35 minut pokrojoną łopatkę podsmażyć na oleju z kiełbasą, dodać cebule, czosnek, wlać sok pomidorowy dodać paprykę, kucharka, majeranek, wlać fasolę ugotowaną razem z wywarem, gotować z 15 minut, zostawić do wystudzenia na placki tortilli nakładać gęstą fasolę i zwijać w rulony, można podgrzać w kuchni mikrofalowej
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: makaron spaghetti 1/2 opakowania, sok pomidorowy 4 szklanki, olej rzepakowy 4 łyżki, szynka wędzona 20 dag, cebula 1 sztuka, mrożona mieszanka soczewica zielona Frosta 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, sól czosnkowa 3/4 łyżeczki, śmietana gęsta 1 łyżka na oleju podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę razem z pokrojoną cebulę, wsypać mieszankę mrożoną soczewicy zielonej z warzywami i podsmażać(...)minut, wlać sok pomidorowy, doprawić do smaku i dusić z 7 minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i tylko zagotować wode zagotować z solą, włożyc makaron spaghetti i gotować z 7 minut na "al dente", wylac na durszlak i przelać zimną wodą nałożyć porcję makaronu i podać z sosem - danie jest syte, smaczne, szybkie do przygotowania....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięugotowanego makaronu penne 500 g mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 3/4 szkl soku pomidorowego szczypta oregano szczypta bazylii majeranek sól pieprz pół łyżeczki słodkiej papryki tłuszcz do smażenia 300 ml śmietany 18% 2 jajka 100 g mozzarelli z bloku szczypta chili suszonej w płatkach szczypta pomidorów suszonych sól pieprz 1 pomidor oregano Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć(...)posiekaną cebulkę i czosnek, dodać mięso, przysmażyć mieszając i rozdrabniając mięso. Dodać przyprawy i sok pomidorowy, pogotować ok 5 min. Ugotowany makaron wymieszać z sosem, przełożyć do naczynia do zapiekania. Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami, zetrzeć mozzarellę na tarce, pozostawić mały kawałeczek . Wymieszaną śmietaną polać makaron z sosem mięsnym, wyrównać, ułożyć cienkie plasterki pomidora, zetrzeć na zapiekankę resztę sera
Gotowanie jest łatwełyżki maślanki lub jogurtu sól i pieprz do smaku łyżeczka oleju szczypta sody oczyszczanej Dodatki: kawałek pieczonego kurczaka 2 liście sałaty kawałek surowej papryki Oraz szklanka dobrego soku pomidorowego Składniki na omlet mieszamy razem i zaraz po przygotowaniu wylewamy na gorącą patelnię z tłuszczem. Smażymy bardzo wolno pod przykryciem. Gdy się ładnie zrumieni obracamy i dopiekamy(...)jogurt to wiadomo. 4. Kurczak nie dość że niskokaloryczny to jeszcze skarbnica białka, nie mylić z nabiałem. 5. Warzywa wiadomo witaminy i minerały. Oraz przysłowiowa wisienka na torcie SOK POMIDOROWY. Ten dodatek to nie tylko smak, ale i zdrowie, a więc konieczność. Niskokaloryczny, jak mało co usuwa toksyny z organizmu. Podkręca nasz metabolizm, pomaga spalać tłuszcz. Duża zawartość błonnika wspomaga
Dieta moja pasjakucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, cebula 2 średnia, natka kolendry suszona Royal Brand - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, masło 1 łyżeczka, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, śmietana gęsta 1 łyżka kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą(...)bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę i wymieszać, włożyć mielone kotlety i duisc z 10 minut na małym ogniu, podać z tłuczonymi ziemniakami, kiszonym ogórkiem i posypać kolendrą - kotlety są delikatne, miękkie, aromatyczne
W Mojej Kuchni Lubięmarchewki 2 jajka sól, świeżo mielony pieprz szczypta mielonego ziela angielskiego mąka ziemniaczana do obtoczenia sos: 1 mała cukinia 1 średnia cebula 2 średnie ząbki czosnku ok. 1/2 litra soku pomidorowego 2 średnie liście laurowe 2 łyżki oliwy lub dobrego oleju sól, pieprz do smaku Ryż ugotować na sypko, przestudzić. Marchew obrać, opłukać, pokroić w niewielkie słupki. Dodać(...)posiekać drobno. Cukinię opłukać i pokroić w większą kostkę lub ćwierćplasterki. Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać cukinię i liście laurowe, przesmażyć przez 2-3 minuty. Wlać sok pomidorowy, przyprawić do smaku. (Można dolać wodę do sosu, jeśli ktoś lubi delikatniejsze smaki.) Gotować 2-3 minuty, cukinia powinna być al dente. W garnku zagotować lekko osoloną wodę. Zwilżonymi woda
Codzienna kuchnia niecodziennapracy. Poza tym tanie i z produktów, które z łatwością powinniśmy znaleźć w kuchennej szafce. Składniki (4 porcje): - 1/2 szklanki soczewicy (my użyliśmy zielonej) - 3/4 szklanki ryżu - 1.5 szklanki soku pomidorowego - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka kuminu - sól, pieprz - 3 łyżki oleju - 2 duże cebule Przygotowanie: 1) Soczewicę moczymy w zimnej wodzie przez około godzinę. 2) W dużym garnku(...)przez 3/4 czasu sugerowanego na opakowaniu (czas gotowania będzie zależny od rodzaju soczewicy). Soczewica nie powinna być jeszcze całkowicie miękka. 3) Ryż przepłukujemy wodą i dodajemy do soczewicy. Wlewamy sok pomidorowy, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy na średnim ogniu (często mieszając), aż ryż będzie miękki i woda wyparuje. 4) Gdy ryż będzie
Roślinożerni urlopowiczeszyczpta papryka słodka - duża szyczpta bazylia suszona - duża szyczpta fasolka szparagowa - 300g pomidory - 3 większe oliwa - 2 łyżki masło - 60g parmezan - garść (tartego) bazylia świeża - kilka listków sól, pieprz Sok pomidorowy: pomidory - ok. 1kg Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Na większej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy pokrojonego w mniejsze kawałki kurczaka i smażymy(...)świeżymi pomidorami - doskonały pomysł na obiad, który jesteście w stanie przygotować w mniej niż 30 minut. Przepyszne połączenie! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Makaron z kurczakiem, fasolką szparagową i sokiem pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plłyżeczka oleju -5 g. natka pietruszki sól i pieprz Szczypta cukru 1 łyżeczka przyprawy do kebabu Łyżka bułki tartej 0.5 jaja -25 g. cebula 30 g. sok pomidorowy 200 ml. ******************************************** Mięso mielone z indyka wymieszać z jajem ,solą ,pieprzem , cebulką, przyprawą do kebaba.Obtoczyć lekko w bułce tartej i usmażyć na oliwie 1 łyżce.Kapustę kiszoną wymieszać ze startą(...)dużych oczkach marchewką i posiekaną drobno cebulką (0.5 dać do mięsa i 0.5 dać do surówki), przyprawić solą, cukrem i pieprzem ,wlać oliwę ,wymieszać.Podawać z ugotowanym makaronem i sokiem pomidorowym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimożna było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki 4 drobno posiekane szalotki 1 duży pokrojony w kostkę pomidor pół łyżeczki suszonego(...)soli do smaku i wymieszałem. Wydrążone bakłażany osuszyłem z soku papierowym ręcznikiem, posmarowałem od środka pozostałą oliw. Napełniłem je nadzieniem ryżowo-warzywnym, ułożyłem w żaroodpornej formie do zapiekania. Polałem sokiem pomidorowym. Zapiekałem ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypałem natką i od razu podałem na gorąco
R'n'G Kitchen