sok pomidorowy - 3097 przepisów (strona:116/207)

Gulasz z karkówki z cebulą, papryką, marchewką i czerwoną fasolą 130

karkówki 2 czerwone papryki 1 duża marchewka (ok. 200 g) 3-4 cebule 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 – 1 i 1/2 szkl. bulionu 3/4 szkl. passaty pomidorowej 3/4 szkl. ketchupu 2 łyżki brązowego cukru 3-4 łyżki białego octu winnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mąki mielona papryka ostra sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Obraną marchewkę kroimy(...)lekkiego przyrumienienia (jeśli mięso „puści” soki, smażymy aż do ich całkowitego odparowania). Dodajemy cebulę i smażymy aż do jej zeszklenia. Wlewamy bulion. Dusimy całość na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 30 minut. Dodajemy marchewkę. Smażymy razem kilka minut, po czym dodajemy paprykę. Smażymy dalej, aż warzywa lekko zmiękną. Passatę pomidorową łączymy z ketchupem, brązowym cukrem, octem, sosem

Smaki Na Talerzu
Przecier z mieszanych pomidorów 181

Składniki : pomidory (ilość nieistotna) kilka listków bazylii (mi wyszło 14 słoików, wzięłam jakiś tuzin listków bazylii tajskiej i bordowej) główka czosnku ewentualnie: cukier (na moją ilość sugeruję łyżkę) Przecier pomidorowy nie potrzebuje żadnych przypraw (sól, cukier), by go przechowywać nawet latami w chłodnym pomieszczeniu, np. w piwnicy . Cukru dodajemy tylko dla ładniejszego koloru przecieru, jeśli używamy pomidorów czerwonych. W moim(...)górze słoika, może być wykorzystana jako sos do pizzy (po uprzednim doprawieniu), sok z dołu można wypić, pić można zawartość całego słoika, przecier można oczywiście użyć jako bazę do wszelkiego rodzaju sosów, np. do makaronu, gołąbków lub pulpetów, przecier może być bazą do zupy pomidorowej. -------- Podobne: Sos pomidorowy Konfitura z czerwonej cebuli Ketchup z cukinii

Weekendy w domu i ogrodzie
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 152

Czas przygotowania: 10 minut   1. Zmiksuj blenderem tuńczyka, awokado i sok z cytryny (lub rozgnieć widelcem). Dopraw do smaku. 2. Pieczywo posmaruj pastą, nałóż kawałki papryki i koperek. OBIAD K:426.5 / B:11.4 / T:6.0 / W:79.5 / Błonnik:15.2   DUSZONA PAPRYKA Z ANANASEM W SOSIE POMIDOROWYM (PRZEPIS NA 3 PORCJE) Zjedz 1 z 3 porcji Olej rzepakowy(...)Szczypta) Czas przygotowania: 40 minut   1. Zacznij od ugotowania brązowego ryżu. 2. W czasie gotowania ryżu rozgrzej olej na patelni. Następnie dodaj i zeszklij cebulę. 3. Dodaj koncentrat pomidorowy i pokrojona paprykę, dokładnie wymieszaj i trzymaj na ogniu kilka minut. 4. Dodaj pomidory, ocet jabłkowy i bulion warzywny. dopraw solą i pieprzem, doprowadź do wrzenia i przykryj

Powiedz dietom nie
Tōmatynzupa, jakyj żejście jeszcze niy jedli (Wyjątkowa zupa pomidorowa) 77

Kole1 mie na handelku kupiōł żech sok ze tōmatōw2, kery pōnojś3 bōł wyciskany z tych nojlepszych we siyrpniu. I musza Wōm pedzieć4, że takego dobrego [...] Artykuł Tōmatynzupa, jakyj żejście jeszcze niy jedli (Wyjątkowa zupa pomidorowa) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
KISZONE POMIDORKI( KOKTAJLOWE )CHERRY 127

zupa jest smaczniejsza .A kiedy dodamy jeszcze koncentratu pomidorowego to nie będziemy chcieli robić zwykłej pomidorowej .Lekcja też dla nas - nieraz kupujemy takie pomidorki do sałatek i nieraz one leżą bo nie mamy co z nich zrobić , więc aby ich nie wyrzucać , zakiśmy.Sok można wypić dla zdrowia i witamin , a pomidorki schrupać z pieczywem.Smacznego!.  pomidorki koktajlowe lub zwykłe

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cukinia faszerowana mięsem 136

innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki pietruszki 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego dobrej jakości ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżkę szczypiorku ½ łyżeczki suszonych płatków chilli (jak nie lubicie ostrego, to pomińcie) na czubku łyżeczki przyprawy do piernika (zaufajcie mi) łyżeczkę soku z cytryny sól i sporo pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie

ladykitchen
Pomidory faszerowane lekką sałatką 177

opakowaniu. Dodajemy warzywa pokrojone w drobną (ale to naprawdę drobną) kosteczkę, a następnie odrobinę soku z cytryny oraz niewielką ilość oleju roślinnego. Doprawiamy do smaku. Pomidory delikatnie nacinamy, a następnie pozbawiamy miąższu (najlepiej zrobić to łyżeczką). Wypełniamy sałatką, oprószamy szczypiorkiem i przykrywamy pomidorową "czapeczką". Gotowe.    Smacznego! ❤ ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Cukinia faszerowana mięsem 134

innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki pietruszki 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego dobrej jakości ½ łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżkę szczypiorku ½ łyżeczki suszonych płatków chilli (jak nie lubicie ostrego, to pomińcie) na czubku łyżeczki przyprawy do piernika (zaufajcie mi) łyżeczkę soku z cytryny sól i sporo pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie

ladykitchen
Ryba po grecku 340

zeszklenia. Dodajemy starte warzywa i przyprawy. Podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ocet. Dokładnie wszystko mieszamy. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, wykładamy do dużego, płaskiego naczynia. Przykrywamy gorącym warzywnym farszem. Potrawę najlepiej zrobić dzień wcześniej aby ryba nasiąkła sokami z farszu

Qchnia po prostu
awokado z lososiem 124

pokroić w drobną kostkę usunąć nasiona. Pokrojone w kostkę pomidory włożyć do miski, dodać przecier pomidorowy sól i pieprz do smaku wymieszać. Na spód każdej szklanki wyłożyć doprawione pomidory. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę i wydrążyć środek . Awokado pociąć widelcem ,-- dodać trochę soku z cytryny ,aby awokado nie ściemniało ---następnie połączyć z serkiem ricotta). Dobrze wymieszać , dodać sól

w mojej kuchni
Jak zrobić domowy sos pieczeniowy ? 580

pomysły na sosy: Błyskawiczny sos śmietanowy. Sos śmietanowo-serowy Sos szpinakowo-śmietanowy . Jak zrobić sos pomidorowy na zimę? Przepis tutaj Jak zrobić sos ze świeżych pomidorów? Przepis tutaj Przepis na sos holenderski . składniki : 1 szklanka pozostałości po pieczeniu mięsa (tłuszcz, resztki przypraw i sok) 1 szklanka wody ok. 2 łyżeczki mąki ewentualnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciepło - zimno. Lato - chłodnik. Arbuzowo-pomidorowy. 139

chwila jest Twoja. Tylko Twoja. Znalazłeś to czego szukałeś. Smakujesz szczęście. CHŁODNIK ARBUZOWO-POMIDOROWY  1/2 kg pomidorów 1,5 kg miąższu z arbuza (bez pestek) 1 duży zielony ogórek garść świeżych listków mięty ser feta  4-5 łyżek oliwy z oliwek sok z cytryny do smaku szczypta soli Pomidory i wypestkowanego arbuza pokroić na kawałki. Ogórek obrać

KUCHARNIA
Wykwintne sorbety - perski smakołyk. 180

orzeźwiający przerywnik ,szczególnie wytrawny, podajemy po gorącej przystawce, a przed daniem głównym. Awangardowi kucharze serwują sorbety pomidorowe, ogórkowe, buraczane i ziołowe. Słodsze sorbety jemy na deser i nie liczymy kalorii, bo zawierają ich dużo mniej niż lody i torty.Sorbety to dobrze zamrożone kryształki soków owocowych, warzywnych, mogą być z dodatkiem alkoholu .Marco Polo przywiózł z Chin prototyp współczesnej maszynki

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym 78

troszkę musiałam coś odmienić po swojemu. To jest tylko godzinka roboty a jaki może być smak! Dziś miałam pałki z kurczaka. Składniki: * 1/5 kostki masła * 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego  * sól * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1/2 łyżeczki papryki ostrej * 1 łyżeczka papryki słodkiej * 3 ząbki czosnku * ketchup Do rondelka wlewam ok 2 szklanek wody. Zagotowuję i dodaję pozostałe składniki. Wszystko(...)ostra, nie za słona. Do sosu pałki oddały cały swój sok. Wszystko gra idealnie. I chociaż może wydawać się, że sos jest za ostry, tego nie będzie czuć po pieczeniu! Podałam z osobno ugotowanym ryżem i sałatką ze słoika. Smacznego! Lidka Artykuł Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania