soczysty schab pieczony - 221 przepisów (strona:7/15)

Pieczone mięsa: karczek, boczki, schab ze śliwką 247

Schab i szynkę upiekłam w rękawie, boczki i karczek bezpośrednio na blasze wysmarowanej smalcem.Czas pieczenia 1.5 godziny w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na  180 st.C Czas peklowania odgrywa ważną rolę zwłaszcza dla mięs pozbawionych tłuszczu: schab, szynka. Dodatkowo upieczone w rękawie są kruche i soczyste. Smacznego

Gosia gotuje
Schab ze śliwką w przyprawie korzennej 196

wypadku była to przyprawa pięciu smaków , która wprowadziła świąteczną nutkę . Schabik jest soczysty i pachnący , a do tego smaczny , zarówno na ciepło jak i na zimno . Co najważniejsze jego wykonanie jest mega proste i na bank, każdemu się uda Składniki : 1,5 kg schabu ( można mniej(...)wędzonych śliwek bez pestek ( lub suszonych ) 2 łyżeczki przyprawy pięciu smaków 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka pieprzu sól do smaku można pod schab przed pieczeniem podłożyć kilka listków szałwii ale nie trzeba Schab płukamy , oczyszczamy z wszelkich błon i innych paskudztw . Teraz najważniejsza rzecz , nacinamy, bardzo ostrym nożem sam środek mięsa

Ogrodnik w podróży
Schab ze śliwką 2 244

jest w galarecie.  Schab pod galaretą jest delikatniejszy i bardziej soczysty. Oczywiście jest to moje zdanie. Składniki - 2 kg schabu - 400g śliwek suszonych - 1 łyżka soli  - 2 łyżki pieprzu - 2 łyżki majeranku - 8 ząbków czosnku - 5 łyżek żelatyny - 2 litr bulionu opcjonalnie rosołu - rękaw do pieczenia Do dekoracji - pomidorki koktajlowe - liść sałaty karbowanej , może  być inna - kilka

Eli Gotowanie
Schab zapiekany ze szpinakiem, mozzarellą oraz orzechami włoskimi. 259

plastrze układamy porcję szpinaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 30 min. Po tym czasie na wierzchu układamy plastry sera i posypujemy posiekanymi orzechami. Zapiekamy aż ser się rozpuści. Podajemy z ziemniakami i surówką lub samą surówką. Schab zapiekany w taki sposób jest bardzo soczysty, zapewne dzięki szpinakowi. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 253

indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Soczyste żeberka w keczupie autorka: migotka28 | blog: Monia miesza i gotuje

Kuchenna Kontrrewolucya
Akademia CookUp - Wieprzowina 226

wolimy przygotować jedną dużą pieczeń czy mniejsze kawałki! Decydujemy się na jedną dużą. Łukasz opowiada nam jak ważne jest dobre zawinięcie mięsa w odpowiedni sposób, aby było ściśle zawinięte i aby soki z pieczenia nam nie uciekały! I z pewnością warto porad Łukasza słuchać i je stosować, bo upieczona szynka była cudownie soczysta! Następnie przygotowaliśmy marynatę do żeberek BBQ - były(...)Cię serdecznie :) I mimo, że każdy robił i jadł schabowe wcześniej nikt nie był niezadowolony! Wręcz przeciwnie, bo Łukasz uraczył nas pięknymi schabami z kością, które najpierw obsmażaliśmy, a potem dopiekaliśmy w piekarniku! Były przepyszne! Kruche i soczyste! I to co zostało na koniec! Domowa wędlinka! Schab był przygotowany wcześniej - zamoczony przez trzy dni w solance - a my zadbaliśmy

Plate of Joy
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 339

bardzo. Schab mięciutki i soczysty. Sosik który powstał wyszedł bajeczka. Schab pokroić w plasterki o grubości 1 cm. Cały tłuszczyk odciąć. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelnię wlać olej i dodać masło, rozgrzać wszystko. Na gorącą patelnię położyć kawałki mięsa i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Obsmażony schab ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia(...)zredukować ilość płynu. Dokładnie wymieszać, żeby wszystko z patelni było w sosie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wylać wszystko na schab. Obsypać suszoną natką pietruszki. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec 1,20 minut. Sos nie wygląda najpiękniej więc trzeba lekko zaczarować Wyjąć mięso i marchewki, natomiast resztę przelać przez sitko. Zostawić czysty

Kuchnia Pokoleń
Schab z kiszona kapustą, faszerowany kabanosem pieczony w rękawie 189

Schab pieczony w rękawie foliowym z kiszona kapustą nie należy do dań typowo letnich, ale smakuje zawsze super. Danie powstało zupełnie przypadkowo. Ustawiając rzędy tegorocznych przetworów, natknęłam się na słoik ubiegłorocznej kapusty kiszonej i spożytkowałam go właśnie do upieczenia schabu. Danie robi się samo, a schab upieczony w rękawie jest wyjątkowo smaczny i soczysty. Pierzynka z kiszonej kapusty dodatkowo(...)ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Wykonanie: oregano, sól, czerwona paprykę i olej wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem. Schab naciąć przez środek i naszpikować (najlepiej zamrożonym) kabanosem lub inna pachnącą wędzonką kiełkaską. Powstałą pastą natrzeć schab i odstawić na 1 godzinę kapustę kiszoną gdy jest za kwaśna można delikatnie przepłukać i ewentualnie przesiekać. Nie płukałam, tylko dodałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczony filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną 161

Żadne święta nie mogą się obyć bez pieczonego mięsa! ;) Obok tradycyjnego schabu i boczku warto zrobić także lżejszą i zdrowszą, ale równie smaczną wersję: filet z indyka nadziewany morelami i żurawiną. Nie bójcie się tego, że wyjdzie suchy. Dodatek suszonych owoców oraz pieczenie w folii sprawią, że mięso będzie bardzo soczyste, kruche i smaczne. Może być wykorzystane jako wędlina

MyCookBook.pl
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 399

nadaje się na kotlety – jest bardziej tłusta, ale też częściej używana, lepiej ukrwiona i dodatkowo ma fragmenty ciemnego mięsa z szynki i polędwicy – jest schab tylny. I taki polecam Wam na te marynowane i pieczone kotlety. Cały kawałek mięsa – około kilogramowy – kroimy w poprzek włókien mięśniowych na dwucentymetrowe kotlety. Nie rozbijamy ich i nie odcinamy żadnego tłuszczu(...)kotlety „na dwa palce” piekły się równo 43 minuty). Upieczone mięso powinno mieć w środku temperaturę 72-78⁰C. Kotlety finalnie są mięciutkie, bardzo soczyste, lekko kwaskowe i mocno aromatyczne od ziół. Do podania, na przełamanie, świetnie pasuje młoda zasmażana kapusta z żurawiną – lekko słodka. SKŁADNIKI na 6-7 porcji 1kg schabu tylnego – z fragmentami mięsa z szynki

Karo in the Kitchen
Szynka pieczona w niskiej temperaturze-na kanapki 1256

domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie go  tutaj ),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka dni tylko 24 godz w marynacie-szyneczka wyszła mokra i niezwykle soczysta-pychotka.... polecam gorąco.... Składniki: szynka wieprzowa(najlepiej taka kulka

Swojskie jedzonko
Świąteczna pieczeń schabowa 305

boczek nie wysycha i jest bardzo soczyste. Do tego sos z grzybową nutą oraz z dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :) A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:) Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej też jest na zimno pokroić roladę i podgrzać w piekarniku. Składniki: Schab : 600g-1000g schabu sól, pieprz, papryka słodka

Czerwona Porzeczka
schab ze śliwkami w rękawie pieczony... 184

rękaw włożyć do blaszki i piec w nagrzanym piekarniku, grzanie góra/dół na 200 C około 60 minut, teraz rękaw trochę rozciąć i zostawić na 15 minut na termoobiegu na 160 C, zostawić w piekarniku do przestygnięcia wystudzony w rękawie włożyć do lodówki najlepiej na całą noc - schab ma pyszna galaretkę, jest soczysty, nie suchy, aromatyczny.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Schab z dziurką 161

temu będzie on soczysty w środku, a zarumieniony na wierzchu. Kolejno schab należy przełożyć do żaroodpornego naczynia, aby odpoczął. W tym czasie należy pokroić cebule w krążki a czosnek w płatki. Włączyć piekarnik, ustawiając go na temperaturę 180 stopni, program góra/dół.  Cebulą i czosnkiem obłożyć schab. Dodać listki majeranku oraz owoce jałowca. Zalać schab szklanką bulionu oraz(...)szklanką białego wina.  Zakryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach około 1,5 godziny (mały schab) 2 godziny (większy). W połowie pieczenia schab przewrócić na drugą stronę.  Bon appetit

Garniec Magalie

Proponowane wyszukiwania