śniadanie - 17689 przepisów (strona:705/1180)

Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado 147

Kremowa sałatka z jajek, białego sera i szalotki na awokado Składniki: 1 dojrzałe awokado 4 ugotowane na twardo jajka (z wolnego wybiegu) 1 szalotka 2 łyżki

Wino Francja Kuchnia
Pasztet z dyni i soczewicy 147

Jesienny, wegetariański pasztet Ma jedwabistą, zwartą konsystencję, co dla mnie jest podstawą udanego pasztetu. Ma wspaniały kolor i łatwo się kroi. Dynia w połączeniu z soczewicą

Bullio
Ciasteczka z ziarenkami dla dzieci i całej rodziny 151

Domowe ciasteczka z ziarenkami, a dokładnie z siemieniem lnianym, pestkami dyni i pokruszonymi pistacjami. Po całym tygodniu bez ciasta, zachciało mi się czegoś słodkiego. Ciasto odpada

SMYKWKUCHNI
Konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki 119

Rozpoczął się czas zamykania w słoikach letnich smaków. A jesienią i zimą w paskudne poranki, będziemy poprawiać sobie nastrój kanapką z cudnie pachnącą konfiturą. Nie zrobiłam

Codziennik Kuchenny
Sałatka pomidorowa z tuńczykiem 131

Sezon na pomidory w pełni. Na straganach jest duży ich wybór: czerwone, różowe, zielone, czerwono-brązowe, żółte, pomarańczowe, w różnych kształtach i rozmiarach. Wow! Ta różnorodność

Codziennik Kuchenny
Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami. Pasta do kanapek. 134

Pomidorową pastę słonecznikową kupowałam w sklepie eko dla mojego dziecka, które nie jada do pieczywa mięsnych dodatków - jest kanapkowym wegetarianinem :) Pasta jest bardzo smakowita i powstaje

Codziennik Kuchenny
Majonez domowy 126

Przygotowanie domowego majonezu jest bardzo proste, a według tego przepisu również i szybkie. Majonez kupiony w sklepie nie zawsze nam smakuje, często ma konsystencję niewłaściwą do

Codziennik Kuchenny
Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy 156

Na wielkanocny barszcz biały i żurek jest tak wiele przepisów, że trudno ustalić jaki jest ich jedynie słuszny skład tych zup;) Zamieszczam przepis na najprostszy jaki

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 121

Odwiedzającym mojego bloga życzę zdrowych i spokojnych  Świąt Wielkanocnych,  optymizmu, wiosennego nastroju, miłych spotkań w gronie rodziny i pysznych potraw na stole. Poniżej zamieszczam

Codziennik Kuchenny
Zawijane bułeczki ze szpinakiem 150

Zawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki: 450

Codziennik Kuchenny
Rillettes z łososia 138

Rilletes, to pochodzące z Francji smarowidło do pieczywa. Pierwotnie przygotowane z wieprzowiny, drobno pokrojonej i długo gotowanej w tłuszczu. Finalnie otrzymywano produkt przypominający miękki pasztet, łatwy

Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 117

Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego

Codziennik Kuchenny
Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem 205

Najczęściej gotuję zgodnie z porami roku. Jednak w takie paskudnie szare i deszczowe dni mam ochotę na nieco przekory i przygotowuję potrawę letnia oraz bardzo kolorową

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 224

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki - KWIECIEŃ. ZAPROSZENIE 148

Kuchnia Regionalnych Smaków w kwietniu gościć, będzie na Lubelszczyźnie. Upieczemy jeden z najsławniejszych przysmaków tego regionu, placek z cebulą, czyli Cebularz. Został on wpisany na Listę

Codziennik Kuchenny