śniadanie - 17689 przepisów (strona:707/1180)

Rillettes z łososia 136

Rilletes, to pochodzące z Francji smarowidło do pieczywa. Pierwotnie przygotowane z wieprzowiny, drobno pokrojonej i długo gotowanej w tłuszczu. Finalnie otrzymywano produkt przypominający miękki pasztet, łatwy

Codziennik Kuchenny
Tofucznica, siostra jajecznicy 115

Tofucznica, to daleka krewniaczka jajecznicy. Obie potrawy mają podobny wygląd, aromat, konsystencję i na tym podobieństwa się kończą. Tofucznica jest potrawą wegańską, przygotowaną z tofu naturalnego

Codziennik Kuchenny
Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem 199

Najczęściej gotuję zgodnie z porami roku. Jednak w takie paskudnie szare i deszczowe dni mam ochotę na nieco przekory i przygotowuję potrawę letnia oraz bardzo kolorową

Codziennik Kuchenny
Dietetyczny pasztet z indyka. 220

Dzisiejszy przepis, to druga wersja dietetycznego pasztetu drobiowego na moim blogu (klik: pasztet z kurczaka ). Ten przepis będzie odpowiedni dla osób na diecie niskotłuszczowej i bezglutenowej

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki - KWIECIEŃ. ZAPROSZENIE 142

Kuchnia Regionalnych Smaków w kwietniu gościć, będzie na Lubelszczyźnie. Upieczemy jeden z najsławniejszych przysmaków tego regionu, placek z cebulą, czyli Cebularz. Został on wpisany na Listę

Codziennik Kuchenny
Cebularz 151

W ramach kwietniowych Regionalnych Smaków piekłam Cebularz, jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Składniki na 6 cebularzy: 25 dkg mąki pszennej 30 g

Codziennik Kuchenny
Regionalne Smaki. Zaproszenie. Ruchanki Kociewskie 178

W maju zapraszam do przygotowania pysznych Ruchanek Kociewskich. Są to drożdżowe placuszki, które piecze się od dawna na Kociewiu. Przepis pochodzi z odcinka 2 serii Poszukiwacze

Codziennik Kuchenny
Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu 226

Pradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza

Codziennik Kuchenny
Ruchanki Kociewskie. Regionalne Smaki. Maj 173

Od dawna szukałam przepisu na racuchy, które po usmażeniu będą pękate jak pączki.  Kiedyś takie grube placuszki jadłam, a później bezskutecznie próbowałam odtworzyć przepis. Szukając

Codziennik Kuchenny
Frittata z kurkami 129

Cały rok czekam na sezon grzybowy, gdy się zacznie ogarnia mnie grzybowe szaleństwo. Ostatnio rozmyślałam, czy nie upiec chleba z kurkami ;P  Na szczęście rodzina

Codziennik Kuchenny
Batoniki z gryki ekspandowanej 247

Dzisiaj na słodko.  Pyszny, prosty i zdrowy przepis na batoniki, które można albo zajadać do kawy albo dodać do owsianki/jaglanki czy ulubionego smoothie. BATONIKI Z

Tetiisheri
Jesienna granola 115

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Labneh (ser z jogurtu greckiego) 169

Pyszny, kremowy serek z jogurtu greckiego. Ser uzyskujemy poprzez odcedzenie serwatki. Proces zajmuje kilka dnia. Takim serkiem, po dodaniu soli można smarować kanapki, ale można również

Bullio
Masło roślinne, czyli wegańska alternatywa dla masła 111

Masło roślinne, czyli wegańska alternatywa dla masła Ile to razy, od momentu przejścia na weganizm, miałem ochotę na pajdę świeżego chleba z masłem, na świeżą chałkę

Blendman
Bułeczki ze szpinakiem 225

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie ma nic lepszego niż świeże, pachnące pieczywo. Tym razem mam dla Was przepis na niezwykłe zielone szpinakowe bułeczki, które ostatnio

Marta Gotuje