Kasze bardzo często goszczą na moim stole. W szafce z zapasami zawsze jest u mnie jęczmienna, gryczana, bulgur lub kuskus. Ostatnio pokochałam słodkie i wytrawne dania
Moja smaczna kuchniaW okresie jesienno - zimowym nie ma nic lepszego niż dania jednogarnkowe. Rozgrzewające, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Zapiekanki, zupy, gulasze to doskonałe potrawy na obiady i
Moja smaczna kuchniaDzisiaj publikuję 5 już przepis na zdrowy koktajl. Tym razem jest on inspirowany tortem Czarny Las. Serdecznie zapraszam do wypróbowania napoju. Przepis jest na 1 bardzo
Przepisy AleksandryDrożdżowe racuchy z jabłkami Moim kolejnym przepisem z jabłuszkami są racuszki drożdżowe, pomysł przyszedł bardzo szybko, kiedy z 10 jabłek które miałam 8 zużyłam do
Mój pomysł naWytrawna, prosta sałatka idealnie sprawdzająca się jako dodatek na chlebie :) Składniki: 15 dag kiszonych ogórków, 4 jajka, 10 dag kiełbasy jałowcowej, sól do smaku, pieprz do
Tradycyjna KuchniaNie ma to jak swoje domowe pieczywo i ten cudowny zapach rozchodzący się po kuchni... i do tego oczywiście wiesz co jesz-żadnych .ulepszaczy . Dziś polecam
Swojskie jedzonkoOd dłuższego czasu miałam ochotę na sałatkę z buraczków. Niskie temperatury sprawiły, że zaczęłam tęsknić za ich smakiem. Najsmaczniejszą sałatkę z buraczkami, w formie carpaccio, jadłam
Moja smaczna kuchniaCzasami się zastanawiam, czy nie przesadzam z tym, że wszystko staram się robić sama, ale nastał taki dzień, w którym Miśka jedząc „kupne” płatki
greenscarfBananowy krem z komosy ryżowej* i tofu z malinami, ekologicznymi orzechami brazylijskimi i nasionami lucerny Symbio podany z surowymi pistacjami, wiśniami i malinami * użyłam ekologicznych płatków
Poranek na słodkoZ okazji że dziś przypada Światowy Dzień Chleba mam dla Was pyszny i mięciutki chlebek na naturalnym zakwasie. Często jeszcze ciepły jem tylko z samym masłem
Bajeczna KuchniaSałatka ekspresowa to pomysł dla tych osób, co mają mało czasu a goście już są w drodze :) Czasem najprostsze dania smakują najlepiej - wystarczy kilka składników! Składniki
Alutka-GotujeKiedyś lubiłam paprykarz z wiejskim masełkiem i świeżą bułką... Dziś? Nie jadam już tych sklepowych, ponieważ każdy, na który trafiam - nie nadaje się do spożycia. Po
Di gotujeDelikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość
BullioDrożdżowe racuchy. Ciekawsze w smaku dzięki rodzynkom i dodatkowi banana. Pięknie wyrastają. Przepis wielokrotnie wypróbowany (zawsze się udają). Idealne na słodką kolację. Z podanej porcji wychodzi
Bullio