śniadanie - 17689 przepisów (strona:711/1180)

Puchate racuszki z masłem orzechowym 123

Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki puszystej do naleśników Lubella 2 jajka po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody 1 cukier waniliowy 3

czarrna od kuchni
Chleb z ziaren bez mąki 111

Chleb bez mąki z amarantusem i siemieniem lnianym Składniki: Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane Kresto – 150g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – 4 łyżki Nasiona chia – 2 łyżki Białko

Kuchnia Bon Appetit
Shakshuka z chorizo 77

Shakshuka z chorizo Składniki – 2 porcje: Pomidory – 5 sztuk (lub 1 puszka pomidorów i 2 sztuki świeżych) Papryka – 1 sztuka Kiełbaska chorizo – 100g Jarmuż – 1 garść

Kuchnia Bon Appetit
Omlet z łososiem i szpinakiem 148

Omlet z łososiem i szpinakiem Składniki: Jajka – 3 sztuki + 2 białka Mleko – 2 łyżki Mąka – 1 łyżka Łosoś wędzony – 50g Szpinak świeży w liściach – 1 szklanka

Kuchnia Bon Appetit
Chleb bez mąki z kaszy pęczak 102

Chleb bez mąki z kaszą pęczak Składniki: Kasza owsiana pęczak Risana – 200g Amarantus – ½ szklanki Siemię lniane – 50g Słonecznik – ½ szklanki Pestki dyni – ½ szklanki Płatki owsiane – ½ szklanki Jagody

Kuchnia Bon Appetit
Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów 114

Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów Składniki: Zielony groch suszony – 100g Czosnek – 2 ząbki Pasta sezamowa tahini – 2 łyżki Suszone pomidory – 10 sztuk Oliwa z

Kuchnia Bon Appetit
Pudding z awokado i banana z nasionami chia 91

Pudding z awokado i banana z nasionami chia Składniki – 2 porcje: Awokado – 1 sztuka Banan – 2 sztuki Nasiona chia – 2-3 łyżki Jogurt naturalny – 100g Owoce

Kuchnia Bon Appetit
Pain perdu z owocami 88

Pain perdu z owocami Składniki – 2 porcje: Chałka – 8 kromek Jajko – 1 sztuka Sok pomarańczowy – 20ml Masło – 3 łyżki Wykonanie: Jajka wymieszać z sokiem z pomarańczy

Kuchnia Bon Appetit
Kasza jaglana z jabłkami i bakaliami 130

Zapiekana kasza jaglana z jabłkami i bakaliami Składniki: Kasza jaglana – 200g Mleko – 1 szklanka Miód – 2 łyżki Jajka – 2 sztuki Mieszanka studencka Kresto – 200g Jabłka – 3

Kuchnia Bon Appetit
Herbaciana jaglanka 110

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Czekoladowy krem z daktyli 94

Nutella daktylowa Składniki: Suszone daktyle – 2 szklanki Kakao – 2 łyżki Mleko – 1-2 łyżki Orzechy nerkowce – ½ szklanki Wykonanie: Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 1

Kuchnia Bon Appetit
Wielkanocne jajka pieczone po szkocku 125

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Schab pieczony w ziołowej panierce 130

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym pasternakiem 72

Hummus z pieczonym pasternakiem Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Pasternak (można zastąpić go pietruszką) – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki + 2 łyżki do pieczenia pasternaku Pasta

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką 100

Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Burak – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki Pasta tahini – 4 łyżki Sok z 1 limonki

Kuchnia Bon Appetit