Placki z mąki razowej. Z podanej porcji wychodzi około 15 małych placków. Są dość delikatne (ze względu na pianę z białek), dlatego trzeba bardzo ostrożnie przekręcać
BullioPszenne bułki z dodatkiem mleka. Miękkie i delikatne. Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości bułek. ok. 410 g mąki + kilka łyżek przy drugim wyrabianiu 2 łyżeczki
BullioPyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży
BullioPlacki z białego sera, smażone na oleju na patelni. Podaję je z dodatkiem sosu np. truskawkowego lub świeżych owoców. Można również posypać cukrem pudrem. Serniczki są
BullioPasta z ciecierzycy i tahini. Dla mnie koniecznie musi być z dodatkiem kminu rzymskiego. Jest dość łatwa do wykonania, ale czasochłonna. Ciecierzyca wymaga długiego namaczania (najlepiej
BullioDelikatne placuszki z kremowego sera twarogowego i jogurtu greckiego. U mnie w wersji wytrawnej (podawane z łyżką jogurtu greckiego i kiełkami), ale równie dobrze smakują na
BullioPyszny, kremowy serek z jogurtu greckiego. Ser uzyskujemy poprzez odcedzenie serwatki. Proces zajmuje kilka dnia. Takim serkiem, po dodaniu soli można smarować kanapki, ale można również
BullioJesienny, wegetariański pasztet Ma jedwabistą, zwartą konsystencję, co dla mnie jest podstawą udanego pasztetu. Ma wspaniały kolor i łatwo się kroi. Dynia w połączeniu z soczewicą
BullioDziś zapraszam Was na szybkie danie – smażony ryż z jabłkiem i cynamonem. Idealny na jesienną szarugę. Ciepły, szybki, a za sprawą cynamonu i dodatku miodu
Słodkie okruszkiOd dawna nie kupuję gotowej bułki tartej. Wolę taką domową, bo wiem dokładnie z czego jest przygotowana. Nie marnuję żywności. Jeśli tylko zostanie mi np. połówka
Moja smaczna kuchniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitSkładniki (na 4 porcje) - 200 g mrożonego zielonego groszku, - ½ cytryny (ok. 30 g), - ząbek czosnku, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - 2 łyżki koperku (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachChrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych
Moja smaczna kuchniaNareszcie na blogu pojawiły się placki ziemniaczane! Jesień to najlepszy czas na powrót do klasycznych przepisów, rodem z dzieciństwa. Podstawową wersję postanowiłam wzbogacić i w ten
Moja smaczna kuchnia