Składniki: - 4 jajka - łyżka mleka - łyżeczka mąki pszennej - pół awokado - jeden pomidor - 50 g sera z niebieską pleśnią - szczypior - mała cebula - ząbek czosnku - sól i pieprz
Cook&LoveSezon na szparagi w pełni, nie można tego nie wykorzystać! na pierwszy ogień w tym roku poszła szybka jajecznica ze szparagami z dodatkiem jogurtu naturalnego. Ten
Cook&LoveSkładniki( celowo nie podaję proporcji, zróbcie tyle tostów ile uda się Wam pochłonąć!): - chleb tostowy pełnoziarnisty - camembert light - szpinak baby - wędzone udko z kurczaka (może być
Cook&LoveSkładniki: - 200 g mrożonego szpinaku - 4 jajka - cebula - 3 ząbki czosnku - ser feta (wg uznania) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła do smażenia - łyżeczka mąki - 2
Cook&LoveNiby nic nadzwyczajnego, ot taka sobie prosta sałatka z kilku składników, które akurat miałam pod ręką, ale za to dzięki tym smakowi quinoy, ostrej papryczki i
Quinoa Raz!Idealne do pracy czy szkoły. Zamiast tortilli, możemy właśnie użyć naleśników zrobionych na słono. a do środka ulubione rzeczy. Z reguły robiąc naleśniki lekko solę masę
Pasja tworzeniaWczoraj zrobiłam sobie mały powrót do smaków dzieciństwa ... tak powstały kładzione kluski w nieco "uzdrowionej", bezglutenowej wersji - z kaszy jaglanej i mąki kukurydzianej. Ciasto z
Kuchnia EllieJak już pewnie wiecie cukinia idealnie nadaje się na dżemy, keczupy a także ciasta i placuszki. Placuszków i innych przetworów z cukinii szukajcie na blogu a
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1 banan 2 łyżki masła orzechowego masło Przygotowanie: Kromki chleba posmarować masłem orzechowym, plasterki obranego banana ułożyć na maśle orzechowym
czarrna od kuchniTego napoju nie trzeba reklamować, zna go i lubi niemal każdy. Nie ma nic wspanialszego niż rozpoczęcie dnia od ciepłego kubka kakao, dobrze jest też zakończyć
Moja smaczna kuchniaCudownie pachnące PIECZONE GRUSZKI Z RICOTTĄ I ORZECHAMI to deser,... Artykuł Pieczone gruszki z ricottą i orzechami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEW kręgu wegańskich znajomych zostałam mianowana królową naleśników. Nieskromnie muszę przyznać, że wszelkie przygotowane przez mnie wersje są smaczne. Dla niektórych wydaje się niemożliwe usmażyć naleśniki
Jeść, by żyć w zdrowiuZanim zaczęłam się "świadomie" odżywiać, moim popisowym daniem był makaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią
Jeść, by żyć w zdrowiuKoniec z tymi deserkami! Czas na porcję warzyw, kiełków i awokado. Muszę Wam się do czegoś przyznać...Jestem awokadoholiczką. Najchętniej zjadałabym je z każdym posiłkiem (oczywiście
Jeść, by żyć w zdrowiu