Składniki (na 4 porcje) - 200 g mrożonego zielonego groszku, - ½ cytryny (ok. 30 g), - ząbek czosnku, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - 2 łyżki koperku (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachChrupiące, smaczne nie tylko w słodkich połączeniach. Orzechy świetnie sprawdzają się w sałatkach, jako dodatek do dań makaronowych, ale nie tylko. Niezastąpione w jesiennych ciastach marchewkowych
Moja smaczna kuchniaNareszcie na blogu pojawiły się placki ziemniaczane! Jesień to najlepszy czas na powrót do klasycznych przepisów, rodem z dzieciństwa. Podstawową wersję postanowiłam wzbogacić i w ten
Moja smaczna kuchniaWitajcie :) dzisiaj mam dla Was propozycję pieczeni z indyka z mięsem wieprzowym i mozzarella.Na kanapki w sam raz. Do mięsa użyłam foremki i przypraw firmy Tradismak
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: banan (2 szt.) mąka jaglana (3 łyżki) olej kokosowy Czas przygotowania: 15 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Banany obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę. Mieszamy
Weganka gotujeWytrawne, DYNIOWE SCONES Z TYMIANKIEM świetnie nadają się na drugie... Artykuł Dyniowe scones z tymiankiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKolejna zmiana zamieszkania i kolejna zmiana upodobań -uzalżnienie ze szparagów przerzuciło się na awokado A jak mówi awokado- Jestem tłusty ale to dobry tłuszcz ! :D Czytaj
Pasja tworzeniaSkładniki: 1 tortilla 30 cm Fanex 1 mały filet z kurczaka 10 dkg sera żółtego 1 cebula 30 dkg kurek sól, pieprz przyprawa do kurczaka masło
czarrna od kuchniPyszny i bardzo zdrowy chlebek,na mące orkiszowej,otrębach,słoneczniku i orzechach-nie rozpada się i długo zachowuje świeżość-do tego robi się banalnie prosto-polecam
Swojskie jedzonkoDzisiaj po raz pierwszy poczułam jesień. I to wcale nie przez pogodę (która to w Barcelonie jest jeszcze całkiem znośna), a przez dynię! No cóż, jej
Fill The BowlPrzepis, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Nie mogły być nie smaczne. Okazały się delikatne, mięciutkie, lekko słodkie. Podałam je w towarzystwie kakao, z powidłem
Dzieje kuchennej Wiewióry- Mamo, co robisz? - pyta córka (pięciolatka). - Będę zagniatać ciasto, z którego potem upieczemy rogaliki. - Chcę Ci pomóc! I pomogła. Zagniatała, wałkowała, smarowała wierzch jajkiem. Zresztą pomaga
zadanie-gotowanieTradycyjny, arabski dip z opiekanego bakłażana z dodatkiem sezamowej pasty... Artykuł Baba ghanoush pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEHej :-) Postanowiłam ostatnio poeksperymentować z różnymi mąkami. Zakupiłam kilka nawet już. Pierwsza poszła na próbę jaglana, którą zastąpiłam zwykłą mąkę i zrobiłam te oto placuszki. Dodałam
kruche babeczkiMoje pomarańczowe puree dyniowe wylądowało w bułkach. Ostatnio nie piekłam za dużo chleba, bo moja ręka jest jeszcze niewładna. Ale dzisiaj nabrałam ochoty na domowe bułki
codojedzenia