Dzisiaj zapraszam na domowe pizzerki, pyszne aromatyczne w sam raz na obiad lub na popołudniową przekąskę. Do ciasta użyłam mąki Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam
Sama słodycz i szczypta chiliPasta jajeczna - wykonanie thermomix Składniki : 30-40 dkg cebuli przekrojonej na pół 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu 1-2
Aromatyczne PodróżeHej :-)) Dzisiaj kolorowo i dla dzieci :-). Utworzyłam kategorię dla dzieci, w której to będę Wam przedstawiała przepisy, polecała książki dla dzieci. Ostatnio otrzymałam świetną książkę (przedstawię
kruche babeczkiOd kiedy odkryłam mąkę z migdałów ziemnych (orzechów tygrysich) robię takie placuszki przynajmniej 2 razy w tygodniu z różnymi dodatkami. Jednak w zestawie z figami, podgrzanymi
Quinoa Raz!Moje ulubione kanapki w tym sezonie. Teraz pomidory są najsmaczniejsze więc korzystajcie z tych dobrodziejstw. Uwielbiam też awokado a połączone z chrupiącą i ciepłą grzanką to
Magiczne Życie MartyPasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku
MamaOskarkaZastanawiałam się , od czego rozpocząć i padło na mój ulubiony dżem dyniowo-pomarańczowy . Dżemy to ulubione przetwory owocowe jedzone zimą przez nas :) Z pewnością ten przepis
Aromatyczne Podróżehummus z dyni Hummus z dyni to smak, którego jeszcze nie znałam, ale że uwielbiam eksperymenty w kuchni , a do tego od jakiegoś już czasu jestem
Aromatyczne PodróżeSałatka Gyros Niedawdno moja Babcia obchodziła 83 urodziny, w związku z tą okazją całą rodziną przygotowaliśmy dla niej prezent - niespodziankę, a dokładniej wydrukowane na płótnie i
Aromatyczne PodróżeIrlandzki chleb na sodzie oczyszczonej Przepis na chleb pochodzi z książki: "Wypieki", oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodifikowała :-) Chleb ten rośnie dzięki
Aromatyczne PodróżeHummus Hummus - puszka ciecierzycy (przeważnie 250g) lub ugotowanej , - 1/4 szklanki płynu z odsączonej ciecierzycy lub wywaru z ugotowanej ciecierzycy, - sok z połowy cytryny
Aromatyczne PodróżeDrożdżowe racuchy RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z Anielskiej Kuchni ) Składniki: 50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2
Aromatyczne PodróżeBrioszka z morelowym nadzieniem Od zawsze uwielbiam wszelkie wypieki drożdżowe, a zapach unoszący się w całym domu ciasta drożdżowego już zawsze będzie mi się
Aromatyczne PodróżePasztet z czerwonej soczewicy według przepisu Agnieszki Kręglickiej Idealne urozmaicenie wielkanocnego stołu, banalnie prosty do wykonania , przy czym bardzo zdrowy. Polecam wykonać go z czerwonej soczewicy
Aromatyczne Podróże