Witajcie :) Mam nadzieję, że wszyscy już ochłonęliście po świątecznym objadaniu się i jesteście gotowi na nowy przepis. Dzisiaj będziemy przygotowywać sałatkę Cezar. Jest prosta i smaczna
Czekoladowa muffinkaPatisony , faszerowane kiełbasą meksykańską To proste danie z niedocenianych u nas patisonów . Nie wiem czemu w sklepach są tak rzadkie , że trzeba je uprawiać samemu ,żeby
Ogrodnik w podróżyTo jest mój osobisty eksperyment. Powiem tak- powiódł się. Potrzebowałam czegoś dla dziecka. Czegoś dla siebie. Czegoś co można zjeść prosto ze słoiczka, gdy dopadnie głód
Z Kuchni Do KuchniSkładniki (na 1 porcję) - 2 jajka (ok. 100 g), - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - pół opakowania jogurtu naturalnego (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej
Humanistka w kuchniTą wersję sałatki ziemniaczanej zdecydowanie lubię najbardziej- podana na ciepło, na /lub z świeżym pieczywem. Szczególnie sprawdza się, gdy pozostały nam ziemniaki z obiadu z dnia
Tradycyjna KuchniaUważacie, że aronia jest kwaśna i mało soczysta? To prawda... Artykuł Konfitura z aronii pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPyszna sałatka z tuńczykiem którego uwielbiam do tego fasola,papryka ,kukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie
Swojskie jedzonkoTak, tym razem raj dla mojego męża Wszystkie składniki, które uwielbia, myślę, że innym też może posmakować Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaTak- dzisiaj coś dla mnie, bezmięsne z zieleniną, Tak- dzisiaj MONSZ je coś innego ;-) on miał wczoraj Pierwotnie miały być z suszonymi pomidorkami, ale okazały się
Pasja tworzeniaOstatnio chciałabym, żeby doba była dłuższa :) Tak wiele rzeczy do zrobienia, że blog wylądował na szarym końcu listy "to do". Strasznie mi żal, bo
Kraina Tysiąca SmakówBanany lubię te jeszcze zielone- ale kiedy owoc dojrzeje to znajduje swoje zastosowanie w placuszkach bananowo - jogurtowych . To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie. banan 1
AZgotuj!Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 250 g kurek 1 cebula 6 wiejskich jaj 2 łyżki masła sól i pieprz Przygotowanie: Kurki oczyścić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać grzyby i masło
czarrna od kuchniNasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym
Kuchnia PROzdrowotna