Przepis na : śniadanie
Świetny przepis na urozmaicenie zwykłej jajecznicy - garść jarmużu bogatego w witaminy (A,C,E,K), antyoksydanty i składniki mineralne takie jak żelazo, magnez i wapń. Pysznie i zdrowo :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 185 kcal) garść jarmużu 2-3 jajka 1 łyżeczka masła sól pieprz PRZYGOTOWANIE Jarmuż myjemy, usuwamy grube końce i siekamy na mniejsze kawałki. Podsmażamy na roztopionym maśle i wbijamy jajka. Gdy białko lekko się zetnie mieszamy, doprawiamy solą i piep... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...