Sezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej
Humanistka w kuchniTą wersję sałatki ziemniaczanej zdecydowanie lubię najbardziej- podana na ciepło, na /lub z świeżym pieczywem. Szczególnie sprawdza się, gdy pozostały nam ziemniaki z obiadu z dnia
Tradycyjna KuchniaUważacie, że aronia jest kwaśna i mało soczysta? To prawda... Artykuł Konfitura z aronii pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPyszna sałatka z tuńczykiem którego uwielbiam do tego fasola,papryka ,kukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie
Swojskie jedzonkoTak, tym razem raj dla mojego męża Wszystkie składniki, które uwielbia, myślę, że innym też może posmakować Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaTak- dzisiaj coś dla mnie, bezmięsne z zieleniną, Tak- dzisiaj MONSZ je coś innego ;-) on miał wczoraj Pierwotnie miały być z suszonymi pomidorkami, ale okazały się
Pasja tworzeniaOstatnio chciałabym, żeby doba była dłuższa :) Tak wiele rzeczy do zrobienia, że blog wylądował na szarym końcu listy "to do". Strasznie mi żal, bo
Kraina Tysiąca SmakówBanany lubię te jeszcze zielone- ale kiedy owoc dojrzeje to znajduje swoje zastosowanie w placuszkach bananowo - jogurtowych . To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie. banan 1
AZgotuj!Burak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 250 g kurek 1 cebula 6 wiejskich jaj 2 łyżki masła sól i pieprz Przygotowanie: Kurki oczyścić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać grzyby i masło
czarrna od kuchniNasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym
Kuchnia PROzdrowotnaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach, pszenne bułeczki z makiem to idealny sposób na świeże, domowe pieczywo. Bułeczki śniadaniowe są dziecinnie proste w przygotowaniu dzięki czemu
Słodka StronaSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 4 łyżki migdałów w płatkach 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 3 łyżki oleju rzepakowego 1 duży jogurt naturalny
Prosto i Smacznie z AnetąJeżynowe szaleństwo trwa, wykorzystuję ten czas na 100%. Większą ilość zawsze mrożę, robię koktajle, sorbety i musy. Ostatnio przygotowałam np. przepyszny dżem jeżynowo - czekoladowy z chia
Moja smaczna kuchnia