Fasola to u nas ciągle niedoceniany skarb, który większość z nas może sobie bez problemu wyhodować w przydomowym ogródku. Te niepozorne ziarenka są przepełnione wartościowym białkiem
WiszniówkaSpożycie jajek w Polsce sięga blisko 160 sztuk rocznie na jedną osobę. Liczą się tutaj jednak tylko te jajka jedzone w postaci gotowanych na twardo lub
Jacob TastesPod niemiecką nazwą liptauer kryje się odniesienie do słowackiego regionu spod Tatr Zachodnich - Liptowa. To piękne miejsce od dawna przyciągało gości z naszej strony Tatr: kiedyś
zadanie-gotowanieKoktajle możemy pić przez cały rok. Zachęcam do miksowania owocowych i warzywnych napojów niezależnie od pory roku. Każda z nich ma swoje bogactwo warzyw i owoców
Moja smaczna kuchniaDługi weekend rozpoczęty, a to najlepszy czas na lepienie pierogów, nie ważne jaka będzie pogoda, najważniejsze, że wreszcie można spokojnie zająć się lepieniem pierogów z jagodami
Moja smaczna kuchniaWrzesień zbliża się wielkimi krokami, więc jak większość rodziców i dzieci w wieku szkolnym, jesteśmy w trakcie kompletowania wyprawki. W tym roku chciałabym dobrze wybrać śniadaniówkę
WiszniówkaOwsianka z mango i daktylami to intrygujące połączenie smaków, jakie odkryłam w te wakacje. Spróbujcie, smakuje nieziemsko! :) Składniki: - 1 szklanka wody - 1/3 szklanki płatków owsianych bg
Smakuje zdrowoNo i wakacyjny wyjazd dobiegł końca... szkoda, bo to był pierwszy wyjazd od dawna kiedy naprawdę odpoczęłam :-) a dodam, że byliśmy na tych wakacjach z dziećmi
Czary - gary w kuchniHej :-)) Dzisiaj pyszne śniadaniowe placuszki z dodatkiem jogurtu i borówek. Tak miałam ich pół opakowania i potrzebowały już pilnego spożycia, więc wykorzystałam do placuszków :-). Placuszki są
kruche babeczkiBardzo lubię mąkę ryżową i kokosową. Mąka ryżowa jest bardzo delikatna, więc sprawia, że omlet jest jak biszkopt, a mąka kokosowa nadaje kokosowego i słodkiego smaku
Truskawkowa FiestaDomowe musli opierające się głównie na płatkach owsianych. Wystarczy wymieszać. Proporcje na dwie małe porcje śniadaniowe. 1/2 szklanki płatków owsianych 30 gram mieszanki studenckiej 2 kawałki
Czerwony GupikZachciało mi się maślanych bułeczek. No to już, na podstawie tego przepisu powstały szybko maślane rogaliki. Jedno co, to mocno czuć w nich posmak
Czerwony GupikJedno z najbardziej wiosennych dań - ser umieszany/zamieszany/wymieszany z ogórkiem, rzodkiewką i rzeżuchą. Wiosna w pełni. 1 ogórek 150 gram sera białego 4 łyżki śmietany 3 rzodkiewki
Czerwony GupikGotowana kukurydza przypomina mi wakacje. W domu nigdy nie mogłyśmy się doczekać aż kukurydza będzie gotowa lub nad morzem gotowana kukurydza z tego wielkiego gara. Potem
Czerwony Gupik