sałatka z tuńczyka Składniki: czerwona papryka 4 ugotowane jajka 4-5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka tuńczyka w zalewie własnej pęczek zielonej pietruszki kilka łyżek
Aromatyczne Podróżepasztet domowy Pasztet pieczemy z moim narzeczonym regularnie od ubiegłego roku. Zawsze staramy się przygotować go więcej, a po upieczeniu i wystudzeniu porcjujemy i większą część
Aromatyczne PodróżeŚledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Składniki: 80 dkg filetów matjasów 1 cebula 4-5 ząbków czosnku mały jogurt naturalny
Aromatyczne PodróżeCzas na domową wędlinę: gotowana szynka Składniki: 1-1,5 kg mięsa szynki (najlepiej kawałek tzw. kulki) 2l wody 1/3 szklanki soli kuchennej 1
Aromatyczne PodróżeMoja lampa imitująca światło dzienne, której używam do doświetlania ciemnych jesiennych i zimowych zdjęć, wyzionęła ducha. A raczej, ktoś jej w tym pomógł. Choć sprawcy nie
Posadzone i zjedzonePyszne, mięciutkie bułeczki na serwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi
Posadzone i zjedzoneDzieci rosną :) Dzisiaj wyjęłam wszystkie ubrania z szafy Krzysia, zapełniłam caluteńkie łóżko hałdą ciuchów i znalazłam całą furę spodni na wysokie wody i bluzek z rękawami
Posadzone i zjedzoneIm bliżej Świąt, tym więcej wyświetleń zauważyłam dla przepisu na pasztetową, którą pokazywałam TUTAJ . To była pyszna, podstawowa wersja. Teraz przedstawiam Pasztetową numer dwa, która jest
Posadzone i zjedzoneDawno minęły czasy, kiedy jadłam kupny paprykarz szczeciński w czerwonej puszce. Jedyny w swoim rodzaju. Na chrupiącej bułce lub pajdzie ciepłego chleba z piekarni u Lisińskiego
Posadzone i zjedzoneJeśli śledzicie mnie na profilu facebookowym, to wiecie, że od tygodnia przygotowuję sobie lunchboxy do pracy ;) Wbrew pozorom nie jest to łatwa sztuka, wymyślić i
Czerwona PorzeczkaSkładniki (na 1 porcję) - 2 łyżki kaszy jaglanej (ok. 30 g), - pół szklanki mleka (ok. 125 ml), - pół szklanki malin (ok. 60 g), - łyżeczka miodu (ok
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachA może by tak dzisiaj bezmięsny obiad? Co powiecie na wykorzystanie darów późnego lata w postaci jabłek do przygotowania przepysznych kluseczek? Polecam wypróbować, moi synowie oszaleli
Z Majeczką w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Nadal bardzo lubię wszystkie pasty kanapkowe i to, że nie pojawiają się one na blogu to czysty przypadek. Jeżeli szukacie nowego pomysłu na smarowidło to może
Polska ZupaPanzanella to genialna w swej prostocie toskańska sałatka z dojrzałych w słońcu pomidorów i czerstwego chleba, a także cebuli i octu. Jest ona doskonałym sposobem na
Słodko-Słony Świat Ilony