BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ

BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ

BUDYŃ CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ

Przepis na : deser

Składniki: 1 szklanka mleka spożywczego 2% 1/2 szklanki kaszy jaglanej 5-6 daktyli 2,5 łyżki kakao 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Kaszę przelać wrzątkiem, a następnie zimną wodą i powtórzyć. W ten sposób pozbędziemy się goryczki. Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy na średnim ogniu około 15 min., aż kasza wchłonie całe mleko. Wtedy zdejmujemy garnek z palnika i zostawiamy kaszę pod przykryciem na ok. 10 min. Daktyle zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 10 min. Wszystkie składniki wr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Warto przeczytać

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.