mielone - 47549 przepisów (strona:707/3170)

Kurczak w sosie serowo-śmietanowym 123

śmietanki 36% 100 g twarogu koziego 200 g mrożonych podgrzybków 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki sosu tabasco 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Przygotowanie Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Śmietanę, pokruszony ser, rozmrożone grzyby, posiekany lubczyk, słodką paprykę, tabasco, sól i pieprz, dokładnie mieszamy. Dodajmy pałki z kurczaka, ponownie mieszamy

R'n'G Kitchen
Top 10 przepisów na letni piknik 172

sera cheddar startego 4 dymki drobno posiekane łyżka drobno posiekanej natki pietruszki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka soli czosnkowej łyżeczka soli morskiej 2 łyżki Tabasco łyżeczka mielonego kminku 150 ml piwa (lub trochę więcej gdyby ciasto wyszło zbyt gęste) jajko Pełen przepis tutaj. 4. Salsa z truskawek i chipsy Klasyczna salsa truskawkowa do chipsów. Dzięki zawartości(...)umytych i odszypułkowanych – zostawić kilka do dekoracji dojrzałe awokado – obrane mały ząbek czosnku (opcjonalnie) przetarty przez praskę dwie łyżeczki octu jabłkowego lub octu balsamicznego sok wyciśnięty z limonki świeżo mielony pieprz ogórek – obrany i z wyciętymi pestkami (nie wyrzucamy ich) pęczek rzodkiewek startych na tarce pęczek kolendry do dekoracji – posiekany pół opakowania sera feta do dekoracji – pokrojonej na kawałki

Ugotowane pozamiatane
Omlet francuski ze szparagami i szynką parmeńską 148

Czas przygotowania 10 min Ingredients 2 jajka 6-8 sztuk zielonych szparagów 1 plaster szynki parmeńskiej gałązki świeżego koperku 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony kolorowy pieprz sól do smaku Instructions Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Najlepszym sposobem jest wygięcie szparaga - wywczas końcówka sama się odłamie. Gotujemy w lekko osolonej wodzie(...)nieco się zetnie, a wierzch będzie płynny. W tym momencie zmniejszamy nie co gaz i układamy na wierzchu szparagi i kawałki szynki parmeńskiej. Wierzch dekorujemy koperkiem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Omlet smażymy tylko z jednej strony, nie przewracamy go. Powinien mieć jasnozłoty kolor i tylko delikatnie ścięty wierzch. Tradycyjny ma kształt rulonu z zawiniętymi na kształt migdała

Wędrówki po kuchni
Nachosy z czarną fasolą na ostro 93

składzie, użyłam vegańskich nachosów z chia, z fioletową kukurydzą i z jarmużem) puszka czarnej fasoli (400 g) kopiasta łyżka pikantnego sosu barbecue pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki mielonego kuminu salsa awokado: dojrzałe awokado duży pomidor malinowy sok z połowy limonki pół łyżeczki zielonego tabasco pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku spora szczypta soli dodatkowo: kwaśna śmietana cheddar papryczki

Mienta blog
Marokańskie burgery z jagnięciny i fasoli 170

połączenie nie sądzicie? Dlatego spodobał mi się oryginalny przepis, bo nigdy jeszcze przedtem nie robiłam burgerów mieszanych, z mięsa i fasoli. Marokańskie burgery Składniki: na 9 burgerów 1 kg mielonej jagnięciny 400 g ugotowanej fasoli, u mnie mieszanka, białej(...)fasoli, czerwonej i ciecierzycy 4 ząbki czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej szalotki 200 ml greckiego jogurtu, 10% tłuszczu 1 łyżka soli 1 łyżeczka kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 1 doniczka świeżek kolendry pęczek natki pietruszki 20 listków mięty pieprzowej Montowanie burgerów 9 bułek hamburgerowych, tutaj przepis sałata rzymska plastry pomidora i czerwonej

codojedzenia
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, JAJKIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 128

sałaty rzymskie, 2 jajka ugotowane na twardo, garść ugotowanej zielonej fasolki szparagowej, 10 pomidorków koktajlowych, puszka tuńczyka Princes w oleju słonecznikowym, 8 czarnych oliwek, 1/2 niedużej cebuli czerwonej, świeżo mielony czarny pieprz. Składniki sosu: 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, łyżka soku z cytryny, łyżeczka ostrej musztardy, łyżeczka syropu klonowego lub płynnego miodu. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam(...)półplasterki, oliwki w krążki, a fasolkę na mniejsze kawałki. Składniki sosu dokładnie łączę. Na talerzu układam sałatę, a na niej pozostałe składniki. Całość polewam sosem i posypuję świeżo mielonym pieprzem

JejKuchnia
Omlet francuski ze szparagami i kozim serem 128

Czas gotowania 5 min Czas przygotowania 10 min Ingredients 2 jajka 6-8 sztuk zielonych szparagów 20 g sera koziego * 1 łyżka zimnej wody 1 łyżka masła klarowanego świeżo mielony kolorowy pieprz sól do smaku Instructions Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Najlepszym sposobem jest wygięcie szparaga - wywczas końcówka sama się odłamie. Gotujemy w lekko osolonej wodzie(...)spód omletu nieco się zetnie, a wierzch będzie płynny. W tym momencie zmniejszamy nie co gaz i układamy na wierzchu szparagi i kawałki sera koziego. Wierzch posypujemy świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Omlet smażymy tylko z jednej strony, nie przewracamy go. Powinien mieć jasnozłoty kolor i tylko delikatnie ścięty wierzch. Tradycyjny ma kształt rulonu z zawiniętymi na kształt migdała końcami

Wędrówki po kuchni
Czebureki z mięsem 176

tradycyjną recepturą powinno do nadzienia powinno się używać drobno siekanej baraniny i smażyć pierogi w baranim łoju. Jednak ze względu na cenę baraniny jako nadzienie powszechnie wykorzystuje się mieloną wołowinę i wieprzowinę, a czebureki smaży się w oleju. Moje czebureki są w tej bardziej unowocześnionej wersji, czyli z wieprzowiną. Najlepiej smakują prosto z patelni, gorące, wtedy mają w środku(...)czekają, gorące przecież jeszcze, soczyste czebureki. Składniki (na 10 sztuk): ciasto: 2 szklanki mąki 150ml wody 1 małe jajko 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki soli farsz: 300g mięsa mielonego z łopatki lub karczku 1 cebula 3 łyżki jogurtu naturalnego (można też dodać kefir albo wodę) ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku 2 łyżki posiekanej

Obiad gotowy
Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym 141

cytrynowy Mus jabłkowy: 4 Jabłka Grójeckie Jonaprince 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki kardamonu /2 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki mielonego anyżku Wykonanie: Jabłka obieramy, usuwamy z nich gniazdka nasienne i kroimy w sporą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka ze szpinakiem, bekonem, serem blue i sezamem 132

łyżeczka prażonych pestek słonecznika 1/2 łyżeczki białego sezamu 1/2 łyżeczki czarnego sezamu 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i przekładamy do miski. Boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy(...)chrupko. Usmażony boczek wykładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Do miski przekładamy liście szpinaku. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.  Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Całość mieszamy i wykładamy na talerz.  Następnie do sałatki dodajemy pozostałe składniki: chrupki boczek, pokrojony w kostkę ser pleśniowy i pomidorki koktajlowe. Całość posypujemy pestkami słonecznika, sezamem

kulinarnyJa
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 270

wątróbką i pieczarkami: 200 g wątróbki drobiowej 400 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g pieczarek 60 g cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony ulubione przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie , bazylia 50 g tłuszczu do smażenia kotletów i zeszklenia cebuli (u mnie smalec gęsi ) opcjonalnie 1 jajko opcjonalnie 1-2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Ola la LCHF
LITTLE NIGHTMARES – STEK I KARMELIZOWANE MARCHEWKI 145

masło – 2 łyżeczki (20g) 0,30 zł sok z cytryny – kilka kropel 0,10 zł czosnek – 2 ząbki 0,30 zł pieprz czarny, świeżo mielony 0,10 zł sól Razem 9 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. WYBÓR MIĘSA Najlepsze mięso na stek dostaniecie u lokalnych rzeźników. Zapytajcie o porcję odpowiednią na stek – rostbef, antrykot, lub jeśli(...)grubość porcji mięsa miała ok. 3 cm. 2. PRZYPRAWIENIE MIĘSA (1 min) Stek wyciągamy z lodówki ok. 20-30 min przed smażeniem. Porcję mięsa obficie oprószamy i nacieramy grubo mieloną solą oraz pieprzem z każdej strony. 3. SMAŻENIE (5-10 min) Patelnię mocno rozgrzewamy, wlewamy 2 łyżki oleju, czekamy chwilę aż się nagrzeje i kładziemy na nim mięso. Powinno

Nerds Kitchen
PLACUSZKI ZIEMNIACZANE Z NATKĄ 145

łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 🍽 1 cebula 🍽 2 ząbki czosnku 🍽 1 łyżeczka soli (można więcej) 🍽 1 łyżeczka pieprzu (według gustu) 🍽 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 🍽 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej 🍽 2 jajka 🍽 2 łyżki mąki pszennej ale można dać ziemniaczanej 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Dodatkowo :   🍽 Jogurt , śmietanę,ser,cukier według uznania Przygotowanie:   1.Ziemniaki obieramy ,myjemy,trzemy

Gotowanie Patki
Zupa z czereśni 124

łyżki cukru palmowego (ew. trzcinowego) 1 gałązka estragonu 1 papryczka chili 2 liście kaffiru 1/4 łyżeczki esencji waniliowej 1 łyżka grenadyny 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki zimnej wody 300 g makaronu farfalle Przygotowanie   Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czereśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem i odstawiamy

R'n'G Kitchen
Serowo-paprykowy dip do słonych przekąsek. Kibicujemy! 251

przekonać sami Składniki: 3 serki topione (trójkąciki bez dodatków) 2 plasterki żółtego sera (około 3 łyżki po starciu) około 5 łyżek mleka 1 płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz do smaku Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wkładamy(...)serki topione, dodajemy na początek 4 łyżki mleka. Stawiamy na małym ogniu i cały czas mieszamy. W między czasie dodajemy stary żółty ser, słodką czerwoną paprykę i świeżo mielony czarny pieprz do smaku. Mieszamy aż do rozpuszczenia i połączenia składników w jednolity gładki dip (w razie potrzeby dodajemy jeszcze mleko, dip ma być dość gęsty, aby utrzymywał się

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania