Postanowiłam zrobić słodkie naleśniki, tym razem z miodem. Do wysokiego naczynia dodać wszystkie składniki i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Patelnię rozgrzać z odrobiną
Kuchnia Pokoleńmniejsze cząstki. Wrzucić owoc do blendera, dodać ocet jabłkowy i miód. Zblendować na jednolity koktajl. Smacznego! Jak stosować powyższy koktajl? Należy przyjmować 4 łyżki koktajlu przed każdym głównym posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja), codziennie przez tydzień lub wariant drugi (całą porcję – szklankę – wypijamy zamiast kolacji). Następnie należy zrobić przerwę przez 7 dni i kolejno powtórzyć serię. Osoby, które
Kulinarne PrzebojeLeczo z cukinią i kiełbasą to danie jednogarnkowe i zdecydowanie kojarzące się ze zbliżającą się jesienią. To danie pełne kolorowych, dojrzałych warzyw, które o tej porze
Pieguskowa KuchniaJesień jest znakomitym czasem na wykorzystanie bogactwa lasów. Leśne grzyby podane w niecodzienny sposób mogą stać się rewelacyjnym śniadaniem lub obiadem. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru ¾ szklanki ciepłej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 100 g sera
VioletoweKucharzenieBułeczki, bułki, ciasta drożdżowe należą do moich ulubionych. Nie ma nic lepszego rano na śniadanie jak kawałek ciepłej jeszcze i pachnącej bułki. Bułeczki drożdżowe z fetą i cebulą Dla jednych ciasta drożdżowe są dość trudne do wykonania. Głównie dlatego, iż nieodpowiednio wyrobione często nie wyrastają. Nie tylko kwestia wyrobienia jest tutaj ważna. Liczy się też dużo innych czynników, które
mecooksMamy taką zasadę, że jeśli jest weekend, to śniadanie musi być na ciepło. Czasami powstaje coś spontanicznie, czasami ze składników, które leżą w lodówce, bo nikomu nie chce się iść do sklepu ;) Tak też było z tymi placuszkami, które jedliśmy w sobotę. Połączenie zdecydowanych smaków, jak chorizo i oliwki ze słonością dobrego żółtego sera. Serwować je można z różnymi
Zielona Kuchniaidealnie komponuje się smakowo z nadzieniem, które stanowi ugotowany buraczek z fenkułem i serem feta. Tarta jest wspaniała, idealna na ciepło lub na zimno do zapakowania np. na drugie śniadanie. Bardzo polecam wypróbowanie przepisu! Składniki na nałożenie: 250 g ugotowanych buraczków 200 g kwaśnej śmietany 2 jajka 200 g sera feta sól, pieprz 1 bulwa fenkułu koperek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ponoć Meksykanie jedzą quesadillas na śniadanie, my jednak wolimy je na kolację. Quesadillas z sosem meksykańskim i mozzarella to kolejne ulubione danie moich dzieci. Ja też lubię pieczone tortillas . Robię często wersję bezmięsną quesadillas z soczewicą . Moje mięsożerne dzieci wolą jednak quesadillas z sosem meksykańskim czyli sosem z mielonego mięsa. Sos meksykański to sos z mielonej wieprzowiny. Smak sosu
codojedzeniaMagiczny chleb z kaszy jaglanej i gryczanej Przepis na chleb z kaszy jaglanej i gryczanej jest wariacją przepisu na klasyczny chleb gryczany (kliknij po przepis) . Skoro
Book of spellsDziś dietetyczna wersja na pyszne śniadanie!. 2 kromki chleba pszennego sałata chudy biały twaróg odrobina chrzanu Koperek orzechy włoskie ****************************** Kromki chleba i kroić ze skórki.Upiec je na złoty kolor na patelni z obu stron i pokroić na małe kanapeczki.Twaróg utrzeć z odrobiną chrzanu.Sałatę i koperek opłukać ,pokroić i porwać na kawałki.Podpieczone kawałki chleba ułożyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiuwielbiam prawie tak samo jak pomidory. Pasuje do wieeeelu potraw. Jest świetnym dodatkiem jak również doskonale sprawdza się jako główny składnik. Jednak pierwszy raz króluje u mnie na.. śniadanie ;) Nie mogłam się powstrzymać otwierając rano lodówkę. I stało się ;) mała cukinia - ścieramy i solimy, odstawiamy na kilka minut, sól spowoduje że puści soki, następnie musimy ją dokładnie
BezglutenowaIzabelaCzas przygotowania również jest plusem bo zajmuje tylko kilka minut. Można zjeść na ciepło z ulubionymi dodatkami czy też zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Dla mnie zdecydowanie śniadanie numer 1 ostatnich dni. Do roboty :) 2 jajka szczypta proszku do pieczenia 20 g kakao duża marchewka (starta na tarce) wiórki kokosowe 15-20 g słodzik lub cukier
BezglutenowaIzabelaChleb wiejski doskonale nadaje się jako podstawa codziennego śniadania. Jest niezwykle sycący i aromatyczny. Chleb wiejski 2017-09-17 18:25:45 Z podanej proporcji otrzymałam 2 bochenki o wadze około 600 g każdy. Oceń przepis Zapisz przepis Drukuj przepis Zaczyn 450 g mąki chlebowej (typ 650) 270 g wody 10 g soli 1/8 łyżeczki drożdży instant Gotowe ciasto
Chlebki.plChyba wszyscy znamy taką sałatkę, w sumie to tylko pomidory, mozzarella i bazylia, jest prosta w przygotowaniu i lekka, na śniadanie, kolację lub jak przystawka super się sprawdza, można podawać tylko z solą i pieprzem, lub z oliwą i czosnkiem, tym razem zrobiłam z czosnkiem, oliwą i octem balsamicznym, również pycha. SKŁADNIKI: • mozzarella • pomidorki koktajlowe • bazylia świeża i suszona
KUCHNIA POLSKAPyszne i zdrowe śniadanie w wykorzystaniem kaszy jaglanej. W tym daniu w znakomity sposób możemy przemycić owoce. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno. 100 g kaszy jaglanej 1 szklanka mleka + 3 łyżki 1 łyżka miodu 1 jajko 1 brzoskwinia 1 jabłko Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy do miękkości
VioletoweKucharzenie