śniadania - 47413 przepisów (strona:1367/3161)

Drożdżówki fit 139

Drożdżówki fit z dżemem Pyszne drożdżówki fit !  Niesłodkie, wilgotne i miękkie - pyszna propozycja na II śniadanie. Składniki: (na 12 drożdżówek) - 3 szklanki mąki orkiszowej lub gryczanej; - 2 szklanki mąki pszennej; - 6 łyżek oleju; - 5 łyżek cukru trzcinowego/ksylitolu; - 1 łyżeczka soli morskiej; - 1 łyżka nasion chia; - 3 małe jaja; - 1/3 kostki świeżych drożdży; - 1 szklanka mleka; - ulubiony dżem

MintTaste
Omlet z płatkami owsianymi 116

Omlet z płatkami owsianymi Idealna propozycja na śniadanie albo obiad oraz przed lub po treningu! Czas przygotowania: 5-8 minut Składniki: - 2 jaja - 3 łyżki płatków owsianych - 1 łyżka wiórek kokosowych - szczypta soli morskiej - 1 łyżeczka oleju kokosowego Polewa: - jogurt naturalny - dżem borówkowy - borówki do dekoracji Sposób przygotowania: - połącz wszystkie składniki i roztrzep trzepaczką; - smaż z każdej strony

MintTaste
Kawa z olejem kokosowym 87

naszej diecie spożywamy kawę, a zamiast śniadania pijemy kawę z łyżką oleju kokosowego (nierafinowanego, tłoczonego na zimno). Nie dla wszystkich nowicjuszy tej diety jasne jest, jak zrobić tą kawę (co jest zupełnie normalne, też kiedyś wydawało mi się, że picie kawy z olejem jest czystym szaleństwem i nie wiedziałam, jak mam ją przygotować), więc specjalnie dla Was przygotowałam

Keto Przepisy
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 260

ciasto pomidorowe, bezglutenowe, bez laktozy i bez cukru, które nadal jest smacznym ciastem ;p W wersji fit zróbcie tylko ciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone – tu już trochę pogrzeszymy, bo oprócz białka

Eat me! Fit me!
Sałatka z kabanosem i papryką 175

Szybka, smaczna sałatka z kilku składników. Świetnie nadaje się na kolację, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, bo dzięki połączeniu warzyw i kabanosów syci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu.  Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka

Simply Food
Dyniowe ciasteczka 171

Czas na dynie! Można z nich robić dosłownie wszystko śniadania, obiady i ciacha przed wszystkim. Dawno nie było u mnie w domu ciasteczek, a że Miśka była chętna do pomocy to wykorzystałam moment. Te ciasteczka dyniowe miały starczyć na cały tydzień, ale naprawdę nie wiem co jest z moimi Miśkami nie tak, bo jak tydzień nic nie piekę

greenscarf
Szakszuka z boczkiem i czerwoną cebulą 191

Szakszuka z boczkiem i czerwoną cebulą zagościła w weekend na moim stole. Pokochałam to danie za prostotę wykonania oraz to, że można je dowolnie modyfikować, według

Kuchnia Bazylii
Bułki na zakwasie z kwasu chlebowego z żurawiną 128

Bardzo wyraziste w smaku bułki, o głębokim słodowym smaku a żurawina dodaje im słodyczy. Idealne bułki na śniadanie czy do szkoły, pracy, do kanapek. Najpierw jednak zanim zaczniemy piec bułki należy zrobić zakwas z kwasu chlebowego, nie jest to trudne ale chwilę trwa więc zabrać się trzeba za zrobienie go kilka dni wcześniej. Kupujcie kwas chlebowy w renomowanych sklepach

Moje Małe Czarowanie
Zielony koktajl z awokado i roszponki 274

Koktajl z awokado i roszponki Zielony koktajl z awokado i roszponki z dodatkiem kiwi, banana oraz wody kokosowej to smaczny napój pełen dobroczynnych składników. Świetnie sprawdza się jako drugie śniadanie albo lekki posiłek przed treningiem. Jego przygotowanie sprowadza się do zmiksowania wszystkich składników w blenderze. A co za tym idzie jest pysznie, szybko i zdrowo! Roszponka – mała roślina

Book of spells
Pszenno-razowe bułki z siemieniem lnianym 149

Pszenno-razowe bułeczki drożdżowe ze sporą ilością siemienia lnianego w środku i na zewnątrz. Bardzo dobrze spiszą się na śniadanie. Kto wie, może i Wasze dzieci polubią nasiona lnu, którym właściwości zdrowotnych nie brakuje!   Składniki: (na ok. 10 małych bułeczek) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej razowej

Nastoletnie Wypiekanie
Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka 141

lubię takiej pogody. Szaro, buro i ponuro. Ale coś trzeba jeść i dziś mam pastę, którą można zrobić na śniadanie lub kolację. Ja zawsze robię więcej i mam na dłużej, bo taką pastę można przechowywać w lodówce do 3 dni. Przy moich głodomorkach tyle nie wytrzyma ale u Was kto wie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jabłkowy chleb z cydrem na zakwasie 168

abym nie upiekła kolejny chleb na zakwasie . Jabłkowy chleb jest przepyszny! Upiekłam go jabłkami. Do ciasta dodałam również jabłkowy cydr, jakżeby inaczej! Chleb jest bardzo pulchny i idealny na śniadanie. Taki chleb mogę jeść tylko z masłem. Moje zadowolenie nie zna granic. Chleb wyrasta pięknie. Prowokuję go poprzez odgazowywanie, a więc wykładam chleb na blat, rozciągam w prostokąt

codojedzenia
Sałatka z kaszy jaglanej, grillowanej cukinii i papryki 173

Taka sałatka to niezły zastrzyk energii na cały dzień a zjedzona na śniadanie nie tylko pożywi ale i będzie smakowała wybornie. Polecam teraz jesienią aby wzbogacić organizm w cenne minerały i witaminy. Zasmakuje Wam na pewno. Sałatka z kaszy jaglanej, grillowanej cukinii i papryki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe gofry bez zbóż i cukru - low carb 134

razem coś szybkiego. Kolejny pomysł na bezglutenowe i niskowęglowodanowe danie -  gofry bez zbóż i cukru. Idealne gdy macie ochotę na coś słodkiego na śniadanie lub deser. Szybkie i proste w wykonaniu. Zapraszam Gofry bez mąki i cukru Składniki na 2 kwadratowe gofry: 2 jajka 2 łyżeczki mąki kokosowej 2 łyżeczki łupin babki plesznik  1 łyżeczka roztopionego oleju

Marta próbuje
Sałatka z brokułem, makaronem i serem Feta 814

się podzielić przepisem na pyszną sałatkę z brokułem, makaronem i serem feta, która idealnie nadaje się do podania na lekki obiad, kolację lub do wzięcia do pracy na drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebować: 300 g makaronu kokardki 1 brokuł kostka sera feta (około 270 g) 1/2 pęczka natki pietruszki 1 pęczek szczypiorku

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania