śniadanie poleca się jaglanka pieczona z dodatkiem dyni i malin. Osłodzona syropem trzcinowym, rewelacyjnie komponuje się ze smakiem dyni. Dla koloru i smaku dołożyłam jeszcze kwaskowate maliny, które wniosły trochę owocowego smaku. JAGLANKA NA 2 PORCJE: 3/4 szklanki płatków jaglanych 1 szklanka mleka 2 kopiaste łyżki puree z pieczonej dyni hokkaido 2-3 łyżki Syropu Trzcinowego Diamant 1 jajko
https:KKuchniaMniamPrzedstawiam propozycję na słodkie śniadanie. Zasmakują nie tylko dzieciom ale i dorosłym. Składniki: - dżem truskawkowy Łowicz - 340 g twarogu półtłustego - 2 małe jajka - 2 łyżki cukru - 2 budynie śmietankowe z cukrem (jeżeli ktoś woli mniej słodkie to budyń bez cukru) - olej Przygotowanie: Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtko. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy
Kulinarne życieMiękka, wilgotna drożdżówka o intensywnym, żółtym kolorze z płatkami kukurydzianymi od Lubelli. Do niej gorące kakao, mleko lub kawa i mamy śniadanie z odrobiną słońca na poprawę humoru :) 2 szklanki mąki pszennej 150 g puree z dyni hokkaido 25 g drożdży 1 jajko 1 żółtko 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli 4 łyżki płynnego
https:KKuchniaMniamSałatka z dynią i salami to dietetyczna jesienna sałatka. Tą kolorową sałatkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub uczelni – będzie to świetna alternatywa kanapek. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 500 g dyni 100 g pomidorków koktajlowych ½ czerwonej cebuli 130 g sera feta 70 g salami 1 łyżka
KuchniaWeDwoje.plParówki w cieście lub inaczej bułka z parówką. Idealne na śniadanie lub kolację. Podałam z czerwonym barszczem do popicia. Znikają w ekspresowym tempie. Z podanej porcji wyszło mi 20 parówek otulonych ciastem. Na zdjęciach filiżanka ze sklepu tarka i miarka . Znajdziecie tam fajne i ciekawe rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam
O kuchni z uczuciemChyba każdy lubi naleśniki! Wolicie jeść je na słodko, czy na słono? Na śniadanie, czy na obiad? Zrolowane, czy złożone w kopertę? Dzisiaj proponuję przepis podstawowy na naleśniki z mąki orkiszowej! Składniki na naleśniki: 1 szkl mąki orkiszowej, np. TOTA 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej 1 jajo szczypta soli oliwa Wykonanie: Mąkę, mleko, wodę gazowaną, jajko
TrufelkowoKorzenno-miodowa kasza jaglana z suszonymi jabłuszkami , o idealna propozycja na chłodne jesienne lub zimowe dni. Szybka, prosta, sycąca i co najważniejsze smaczna Kaszę możecie wzbogacić
Słodkie okruszkiZdrowa porcja energii na drugie śniadanie. Dla mnie najlepsza słodycz jaką można posilić się w ciągu dnia, choć nie często. Bez dodatku cukru (tylko naturalna słodycz owoców), z dodatkiem niegazowanej wody mineralnej, z delikatnie wyczuwalnym miąższem owoców. Takie soki zawsze przygotowuję z obranych owoców i wrzuconych do blendera. Dodaję do nich tylko wodę, dzięki czemu czuję smak owoców
Zasmakuj KuchniZapraszam po przepis na prostą w wykonaniu pastę jajeczną do pieczywa. W sam raz na jutrzejsze śniadanie. Polecam Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu pół pęczka szczypiorku szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jajka obieramy ze skorupek i kroimy. Przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Szczypiorek myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnenajchętniej pomagają nam w kuchni. Czy to przy pieczeniu pierniczków, czy ciasteczek dla Mikołaja. A może by tak przygotować wytrawne przekąski mikołajkowe? Na przykład świetnie nadające się zarówno na śniadanie, kolację jak i „małe co nieco” na przyjęcie – tartaletki z twarożkiem, papryką i ketchupem. Można nadać im charakteru kojarzącego się z Mikołajem…albo jego kompanem
Mienta blogHarcha czyli marokański chlebek. Fajna alternatywa dla zwykłych bułek czy tostów na śniadanie. Można go podawać na słodko i wytrawnie, wybór zostawiam zajadającym. Harcha - marokański chlebek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś przygotowałam bułki pszenne ze słonecznikiem i sezamem. Polecam bo, takie domowe pieczywo jest najlepsze. Wyszły pyszne, chrupiące idealne na śniadanie. Składniki: 450 g maki pszennej 300 ml wody 20 g drożdży 1 jajko 3 łyżki oleju 100 g słonecznika 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru dodatkowo 3 łyżki ziaren sezamu 1 jajko
magiczna kuchnia Kasiszarlotka. Wszechobecna już świąteczna atmosfera udziela się, więc do zagniatanego ciasta dodaję pierniki. Niech deser zapachnie już grudniowym aromatem. Wstajemy, odsłaniamy zasłony, listopadowe słońce wpada do pokoju. Wspólnie jemy śniadanie, po którym częstujemy się kawałkiem szarlotki. Co będzie potrzebne? Składniki 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki rozdrobnionych pierników (użyłam zwykłych, „czystych” pierników bez polewy) 1/2 szklanki
Raj dla PodniebieniaDzisiaj na śniadanie jajecznica, omlet, jajka na twardo… a może znowu jajecznica? Nic z tych rzeczy! Oto kolejny przepis na przygotowanie jajek. Trzeba napracować się troszkę bardziej niż przy zwykłej jajecznicy, ale kto powie nam, że nie warto? Podobno trochę odmiany zawsze jest wskazane. ;-) Jajeczkowe koszyczki podawaj z dużą ilością zieleniny. Smacznego! Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: około
Keto PrzepisyPrzepyszne lekko słodkie rogaliki, które będą wspaniałym pomysłem na śniadanie zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Można podać je z dżemem, czy konfiturą, ale same również smakują doskonale :) Potrzebujemy: 600 g mąki pszennej 8 g suchych drożdży 250 ml ciepłego mleka + 1 łyżka do posmarowania 125 g nierafinowanego oleju kokosowego Radix - bis 5 łyżek cukru brązowego złocistego
MamaOskarka