oglądając zdjęcia z Osaki trafiłam na fotkę osoby własnej, wcinającej ptysiową „bułeczkę” z obłędnym kremem. A było to tak: Mieliśmy z M zwyczaj, że nie jadaliśmy hotelowych śniadań, tylko zawsze wynajdywaliśmy jakąś knajpkę w najbliższej okolicy. Jednak wiadomo, z łóżka bez wypicia kawy nie wychodzę, a dodatkowo dzień był wtedy wyjątkowo paskudny – ciemno, lało, wiało, więc M ulitował się
Kate's KitchenNaleśniki z serem to świetna propozycja nie tylko na słodki obiad ale i na podwieczorek, bądź kolację. Są bardzo syte i mają puszyste wnętrze. Przesiąknięte sosem
Pieguskowa Kuchniaręcznik kuchenny, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy przygotowałam z podwójnej porcji podanych wyżej składników. Racuchy drożdżowe z morelami mogłabym jeść na okrągło – na śniadanie, obiad, deser i kolację. Jestem wielką fanką moreli. Za ich wygląd, smak i piękną barwę. Zwolenników domowych przetworów warto przestrzec przed nadmiernym dosładzaniem tych owoców. One wspaniale smakują
mojewypiekiinietylkopodkręcił smak samego sera i dopełnił całość. Pachną ciepłem górskiego schroniska, kiedy wchodzi się do niego po wędrówce usianej wspaniałymi widokami :) Możecie zabrać je ze sobą na szlak, drugie śniadanie albo podać jako przekąskę. Na ciepło i na zimno są pyszne! :) Drożdżowe ślimaczki z oscypkiem, żurawiną i lubczykiem ok. 18 bułeczek Potrzebujesz: Ciasto: 450g mąki pszennej 15g świeżych drożdży
Kuchnia w Słońcu Skąpanaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo prosty i szybki przepis na naleśniki z jabłkami, pomarańczami i sosem karmelowym. Doskonałe na śniadanie, na ciepło jak również na zimno, zaskakują wyraźnym cytrusowym aromatem. Składniki na 10 szt Ciasto: 500ml mleka (dwie szklanki) 250g mąki pszennej 2 jajka Sól 2 łyżki oleju roślinnego Nadzienie i sos: 1 pomarańcza 3 jabłka 4 łyżki cukru Dodatkowo
Księga-SmakuUwielbiam kaszę jaglana, często przyrządzam z niej budyń, jest smaczny i zdrowy. Możemy go podać z różnymi sezonowymi owocami, idealny na śniadanie, idealnie nas rozgrzeje w chłodne jesienne dni. Składniki: 100 gram kaszy jaglanej 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki korabu Targroch 2 łyżki miodu Maliny Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną płuczemy na sicie, wsypujemy do rondelka, zalewamy wodą
Bajeczna KuchniaDynia to bardzo zdrowe warzywo, które warto wykorzystywać w swojej kuchni. Oprócz walorów zdrowotnych jej największą zaletą jest wszechstronność. Można z niej wyczarować pyszne
wegujemyPrzepyszne bułki dziś przedstawiam. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, pracy, idealne z miodem do kawy czy herbaty. Doskonałe na słodko i ostro. Bułki - ciemne orzechówki z płatkami owsianymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekoktajl. Tym razem stawiam na smak i kontrast. Słodki ananas i jabłko łączę z cierpkim i kwaśnym rabarbarem (lub żurawiną), a całość tonizuję naturalnym jogurtem. Idealny koktajl na drugie śniadanie lub wczesny podwieczorek, w dodatku w dwóch wersjach. Składniki na 2 szklanki koktajlu : 1/2 świeżego
Dietologzawsze jest to idealna okazja do tego żeby zrobić coś nowego, tym bardziej, że 25 października jest obchodzony #ŚwiatowyDzieńMakaronu . Zapiekanka makaronowa którą zrobiłam jest tak samo dobra na śniadanie, obiad czy deser. Smaki niesamowicie ze sobą współgrają a orzechy w miodzie dopełniają całość. Polecam tą zapiekankę również zamiast ciasta, na poczęstunek dla gości. Na pewno się nie zawiedziecie
Mój pomysł nakubek kawy? Zanim to zrobisz warto wypić szklankę wody z cytryną. Dlaczego? Korzyści jest wiele! Być może wydaje ci się to dziwne, ale napój spożywany codziennie rano przed śniadaniem, wspomaga metabolizm, oczyszcza organizm i poprawia odporność! woda z cytryną pomaga schudnąć pomaga w trawieniu wspomaga układ odpornościowy alkalizuje organizm wspomaga odtruwanie organizmu. dodaje energii utrzymuje skórę w doskonałym stanie
Anioły w kuchniJesienne danie z dynią, pomidorami lima oraz jajkami.Szakszuka to potrawa serwowana na śniadanie w Tunezji,w kuchni marokańskiej, egipskiej. Nazwa oznacza bałagan. Postanowiłam zrobić polską wersję z dynią której o tej porze roku mamy pod dostatkiem. 3 jajka 70 dkg pomidorów lima 1 cebula 1 i 1/2 szklanka obranej dyni pokrojonej w kostkę 10 oliwek czarnych sól, pieprz papryka
wesoła kuchniarurki od Lubelli, które świetnie komponowały się kolorystycznie z pozostałymi składnikami. Sałatka wyszła kolorowa, bardzo smaczna i sycąca. Z powodzeniem możemy podać ją na kolację lub zabrać na drugie śniadanie do pracy. Sprawdzi się również podczas różnych uroczystości rodzinnych, gdzie zachwyci Waszych gości. Polecam:) 400 g makaronu mini rurki Lubella 150 g chorizo (u mnie łagodne) puszka kukurydzy puszka
Smaki Na Talerzudokładnie blendujemy. Z tak powstałej masy łyżką układamy na blasze ciastka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 15-20 minut. Ciastka to idealna przekąska na śniadanie czy podwieczorek. Są bardzo słodkie mimo, że nie zawierają cukru. Smacznego
Health-Fit-LifeDziś zapraszam Was na owsiankę na mleku kokosowym z karmelizowaną śliwką . To jedna z moich ulubionych jesiennych wersji owsianki. Słodycz śliwki wspaniale komponuje się z delikatnym
Słodkie okruszki