Sałatka z pomidora i ogórka w kremowym sosie jest idealnym dodatkiem do śniadań, obiadów, czy kolacji. Równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych z grilla. Poprzez dodanie octu jabłkowego (lub zakwaszenie w inny sposób) nie musicie się martwić, że askorbinaza z ogórka będzie rozkładała witaminę C z pomidora ;) Więcej przepisów na sałatki i surówki znajdziecie tutaj: Sałatki
Kulinarne Przebojenadzieję, że znajdziecie coś wyjątkowego dla siebie. Szczególnie zachęcam do zajrzenia do wpisu 10 przepisów na smaczne i pożywne sałatki . Uważam, że sałatki to świetny pomysł zarówno na śniadanie, obiad i kolacje. Chętnie poznam także Wasze ulubione przepisy – podzielcie się nimi w komentarzu. Smacznego! Pamiętajcie, że warto jeść awokado – jest ono szalenie zdrowe i pyszne Na blogu
Kuchnia BazyliiJajka można faszerować na wiele sposobów. Można je przygotować nie tylko na Święta, jest to również doskonały pomysł na śniadanie czy jako przekąska na różnych imprezach okolicznościowych. Moja dzisiejsza propozycja to jajka faszerowane pastą warzywną z nutą grzybów leśnych Rolnik . Pasta ta idealnie sprawdza się jako smarowidło kanapkowe. jednak ja postanowiłam wypróbować ją jako farsz do jajka
Zrób to smacznieTrudno o zdrowszą przekąskę lub lekkie śniadanie jak nasze SMOOTHIE... Artykuł Smoothie dyniowo-bananowe pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESałatka makaronowa świetnie sprawdzi się na imprezie, w roli śniadania czy jako pudełkowy obiad w pracy. Jest prosta, zdrowa i sycąca. Zawiera mnóstwo prowitaminy A ze świeżej papryki, dzięki czemu pozytywnie wpływa na nasz wzrok, skórę oraz paznokcie. Natomiast likopen zawarty w skórce pomidorów zapobiega powstawaniu nowotworów. Samo zdrowie ! Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaWszelkie placki, placuszki na słono, czy słodko to idealny pomysł na śniadanie, lunch, czy przekąskę do pracy i szkoły. Zazwyczaj są one proste w wykonaniu, nie zabierają dużo czasu, a sprawiają, że jesteśmy syci przez kolejnych kilka godzin. Jedząc je, nie musimy kombinować z nożem i widelcem, a możemy po prostu chwycić je w rękę i zajadać. Tym razem
Be Fit Be StrongPyszne i lekkie desery na jogurcie z batonikami zbożowymi i malinami. Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek, polecam. Składniki : 200 gram malin 1 banan 250 ml. jogurtu naturalnego 4 batony zbożowe Helio 2 łyżki płatków owsianych Sposób przygotowania: Batony kroimy w drobną kostkę, na dnie szklanki lub pucharka wsypujemy po łyżce płatków owsianych oraz układamy pokrojone batony wykładamy
Bajeczna Kuchniałączymy. Tak przygotowane ciasto rozlewamy do foremek na muffiny. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Muffiny to idealna przekąska na drugie śniadanie czy podwieczorek. Z powodzeniem można zapakować i zabrać ze sobą na wynos. Smacznego
Health-Fit-Lifezabiegana, więc takie dzień był mi mega potrzebny. Do pełni szczęście brakuje tylko dobrego jedzenia, dlatego zakładam ciepły szlafrok i zabieram się za smażenie pancakes Idealne na leniwe, jesienne śniadanie Proteinowe pancakes ze śliwkami przepis na dwie porcje 200 g mąki gryczanej 30 g odżywki białkowej o smaku solonego karmelu 3 śliwki łyżka miodu jajko 150 ml mleka kokosowego
365 dni dookoła kuchnipiekielnie smaczne! Nie wnikam jakie są w oryginale niezbędne składniki czy przyprawy, gdyż zawsze nawet ten odzwierciedlony przepis, sprowadzam do własnego smaku i własnych upodobań 😊 Polecam na leniwe niedzielne śniadanie albo zwyczajnie na obiad. Składniki: 2 pomidory kawałek czerwonej papryki 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 3 jajka sól pieprz ziołowy bazylia oregano masło klarowane szczypiorek lub natka Wykonanie
Walijskie PichcenieWeekendowe śniadania zawsze są u nas na ciepło. Ostatnio od czasu do czasu gości na naszym stole quesadilla z różnymi farszami. Koniecznie mocno zgrillowana na chrupko z ciągnącym się serem. Czas grillowania można skrócić, wówczas tortille pozostaną półmiękkie, ale równie smaczne. Składniki (4 porcje) -4 tortille -250 g mielonego mięsa wołowego -2 łyżki keczupu (albo łyżka koncentratu pomidorowego
Zielona KuchniaOtóż pierwszą i podstawową tajemnicą grubaśnych dobrych placków jest... nieżulenie nieżałowanie dodatków! Dlatego posypujcie je orzechami, polewajcie jogurtami i smakowitymi syropami,dodawajcie owoce,marchew,miodelki, nutellki
U FiolkiSkładniki : Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
U Fiolkitego stopnia że zamiast kształtnych placuchów wychodziła serowa jajecznica) bądź dodając rodzinne akcenty eksperymentując i kombinując tak,że ze zwyczajnych placków z twarogu,smażonych na patelni - wychodziło Królewskie Śniadanie, a raczej deser. Kto nie popełnił małdrzyków niech pierwszy rzuci kamieniem ... yyy ... plackiem ...niech leci do kuchni smażyć małdrzyki! Bo warto męczyć blogosferę takimi pysznościami. Przepis małopolski od ślązaczki wykonany
U Fiolki