śmietanowego - 1000 przepisów (strona:27/67)

Tort z likierem Baileys 207

czas SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) 80 ml. likieru szklanka cukru brązowego łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół

Domowe Torty
Różowy biszkopt z różaną nutą 120

Dodatek wody różanej nadaje mu piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju

Domowe Torty
Krem różany 114

ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu okazuje się, że również w ustach pozostawia przyjemną różaną nutę…miła i smaczna niespodzianka! SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: ( na 6 pucharków) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone łyżeczka wody różanej barwnik spożywczy czerwony Przygowowanie Kremu : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna

Domowe Torty
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 177

Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów…i babeczki są gotowe! Jeżeli babeczki nie znikną wszystkie od razu- przechowujcie je w lodówce ( ze względu na śmietanowy krem) i wyjmijcie ok. pół godziny przed planowanym spożyciem . Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!!   Artykuł Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym pochodzi z serwisu Domowe

Domowe Torty
Krem cytrynowy 179

Delikatny, pyszny krem śmietanowy z dodatkiem soku z cytryny i serka mascarpone. Idealny jako dodatek do lodów, do przełożenia tortu lub po prostu jako smaczny deser! SKŁADNIKI NA KREM CYTRYNOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 duże cytryny barwnik spożywczy żółty Przygowowanie Kremu

Domowe Torty
Tort cappuccino 173

wychodziły nam czekoladowe paseczki. Tymi ładniejszymi paseczkami obkładamy boki tortu- a te mniej udane kładziemy na środek. Śmietanę ubijamy i umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów. Wykonujemy duże śmietanowe zdobienia dookoła góry tortu- w pewnej odległości od siebie. Natomiast u podstawy tortu, robimy takie zdobienia jedno przy drugim. Na końcu delikatnie opruszamy tort cappuccino lub startą czekoladą

Domowe Torty
Czekoladowy tort zebra 212

się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! CZEKOLADOWE OZDOBY- SERDUSZKA : Możecie zdecydować się na zakupienie gotowych ozdób czekoladowych np. czekoladowych kropelek i pominąć krok

Domowe Torty
Tort czekoladowy prezent 165

się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, przykrywamy kolejnym blatem i lekko

Domowe Torty
Tort migdałowy z truskawkami 179

DEKOROWANIE : Obkładamy boki migdałowymi płatkami, z wyjątkiem dolnej parti tortu. W dolnej parti- dookoła układamy odkrojone boki truskawek, a na wierzchu układamy pokrojone truskawki, zostawiając po brzegach miejsce na śmietanowe zdobienia. Śmietanę ubijamy i umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów ( końcówka: duża gwiazdka lub w pół otwarta gwiazdka). Wykonujemy kremowe zdobienia po bokach góry tortu, tworząc z nich kremową ramkę

Domowe Torty
Zupa gołąbkowa 196

minut. Dalej postępujemy jak w przepisie * Aby śmietana nam się nie zważyła, przekładamy ją do miseczki i łyżka po łyżce dodajemy gorącą zupę, za każdym razem dokładnie mieszając. Gdy śmietanowa mieszanka będzie już ciepła, wlewamy ją do zupy * Na następny dzień zupa prawdopodobnie będzie baardzo gęsta :) Można ją rozcieńczyć przegotowaną wodą. Dodajemy jej tyle, aż konsystencja zupy będzie nam odpowiadać

My Culinary Art
Malinowiec 183

części, posmarować placki, posypać migdałami i upiec około 20 min w 180'C. Rozpuścić galaretki, śmietanę ubić z cukrem i fixem. Na spód dać placek z migdałami, wyłożyć masę śmietanową, włożyć do lodówki do stężenia. Następnie posmarować masą malinową i przykryć drugim plackiem. Gotowe

Tagebuch po polsku
Tort na chrzciny 102

truskawkowe Miksujemy truskawki. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody. Gdy pod stygnie dodajemy do truskawek, mieszamy i czekamy aż zacznie tężeć, jak zacznie chwytać pomału wylewać na biszkopt. Masa śmietanowa  0,5 l śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru 3 galaretki różne kolorowe 4 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki mleka Galaretki rozpuścić każdą w 250 ml wody. Żelatynę rozpuścić

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Tort na 4 rocznicę ślubu W&R ♥♥♥ 115

lukier : 800g cukru p. 3łyżeczki żelatyny 3łyżeczki glukozy\ 50ml wody 2 blaty biszkoptu masa śmietanowa z truskawkami

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Espresso Pavlova 118

kiedy ciasto się upiecze i troszkę przestygnie można otworzyć piekarnik. Ubijamy śmietanę i jogurt i wykładamy delikatnie na upieczone ciasto. Duże owoce kroimy w mniejsze kawałki i nakładamy na śmietanową masę. Możemy też posypać orzechami. Owoce polewamy miodem i gotowe

Smaki Przyprawy i Kolory
Lekki cytrusowy gulasz wołowy z ciecierzycą 164

gulasz to miła odmiana od klasycznych, mocno zawiesistych wersji z tłustym, śmietanowym sosem. Jest lekki i ożywczy, a przez użycie ciecierzycy — bardzo sycący i dodatkowo bogaty w białko. Pomarańcza i użyte przyprawy dodają mu niesamowitego aromatu. Wołowinę oczyszczamy i kroimy ją w drobną kostkę — wielkości mniej więcej 4 ziaren ciecierzycy. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki masła na dużym ogniu

Karo in the Kitchen