śmietanowego - 1000 przepisów (strona:26/67)

Ciasto Kubuś bez pieczenia 1619

masłem i cukrem. Na gotujący się sok wlać rozrobione budynie. Mieszać, aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na ciastka. Przykryć drugą warstwą ciastek i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masa śmietanowa:  500ml śmietanki 30%,  1/2 szklanki cukru pudru,  2 łyżeczki żelatyny,  100g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietany 12%. Śmietankę 30% ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru

Z miłości do słodkości
Meksykańskie enchiladas 151

zawsze smacznie. Miałem dzisiaj ochotę na kuchnię meksykańską i przygotowałem pyszne enchiladas nadziewane wołowiną tortille w sosie pomidorowym, zapieczone z żółtym serem, podane z salsą z awokado i sosem śmietanowym. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mielonego mięsa wołowego, 1 puszki pomidorów, 1 puszki czarnej fasoli, 1 cebuli, 4 ząbków czosnku, 1 czerwonej papryki słodkiej, 3 czerwonych papryczek chili

Wyprawy kulinarne
Kruche z bitą smietaną i owocami 169

blaszkę albo naczynię żaroodporne o średnicy 28 cm razem z brzegami aż do samej góry, piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 15-20 minut . Odstawić do ostudzenia. Masa śmietanowa : - 500 ml śmietany 30 %( schłodzona ) - poł szklanki cukru pudru - 3 sztuki  śmietan-fix Dodatkowo : - galaretka malinowa lub o smaku leśnych owoców - mały pojemniczek malin i jagód - poł

Wypieki Rene
Pulpety w sosie koperkowym 180

szklankę bulionu (może być ten sam w którym gotują się pulpety). Mieszamy aby nie powstały grudki.  Gdy składniki się połączą dodajemy ok 150 ml śmietany (jeżeli wolicie bardziej śmietanowy sos można dodać więcej). Do gotowego sosu dodajemy posiekany koperek. Pulpety podajemy z sosem i ziemniakami lub z kaszą. Smacznego. Pulpety w sosie koperkowym

Pyza i Surówka
Ciasto na niedzielę. Szarlotka królewska 470

Taka szarlotka na delikatnym biszkopcie , przykryta śmietanową pianką to szarlotka iście królewska. Jest bardzo smaczna, z dużą ilością jabłek i kremem więc zaspokoi wielu miłośników słodkości. Będzie idealnym deserem na specjalną okazję i ozdobą stołu w świąteczny dzień. Szarlotki i jabłeczniki są bardzo mile widzianymi ciastami w naszym domu. Wszyscy je lubią, zarówno domownicy jak i zaprzyjaźnieni gości. I dlatego

Smaczna Pyza
Muffinki-choinki nadziewane dżemem 132

dodałam drobno pokrojoną kandyzowaną skórkę pomarańczową i sok pomarańczowy) nadziewane dżemem o smaku kiwi. Do tego obowiązkowo musiała być jakaś świąteczna dekoracja. Wybór padł na zrobienie choinek z masy śmietanowej z mascarpone (mojej ulubionej). Jednak, aby nie było tak łatwo i „codziennie” postanowiłam, że choinki będą w trzech odcieniach zieleni. W tym celu użyłam specjalnego adaptera do wykonywania trójkolorowych dekoracji

MyCookBook.pl
Ekspresowy dżem śliwkowy 137

Dziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać przepis bo sezon śliwkowy w pełni… aż szkoda nie wykorzystać tych świetnych owoców w zimie np. do ciasta drożdżowego, czy nawet do zwykłej chałki z masłem i dżemem śliwkowym… mniammmmm. A więc

moj przepis na
Domowa masa cukrowa vel lukier plastyczny 193

plastyczny, masa cukrowa, plastyczna masa cukrowa, fondant są różne nazwy, jednak cel ten sam, dekoracja tortu. Innymi sposobami na dekorację tortu są: obłożenie tortu masą z pianek marshmallow, masą śmietanową, masą na bazie bezy szwajcarskiej, masą maślaną, masą śmietanowo-mascrapone, polewą czekoladową lub ganache z białej lub gorzkiej czekolady. Dziś sprzedam Wam mój przepis na masę cukrową, który dla mnie

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 498

tortownicy. Podzielić na dwie części o wielkości 19 na 25 cm i grubości około 2 cm. Jeżeli jest taka konieczność ściąć górkę, dwa blaty mają mieć identyczną grubość. Krem śmietanowy: 330 ml śmietany 30 % schłodzonej 300 gr serka śmietankowego do kanapek (typu Philadelphia) 3 łyżki cukru pudru 3 krople olejku rumowego Śmietanę umieścić w misie miksera, ubić prawie na sztywno

moj przepis na
Ciasto z topinamburem i kremem z czekoladą 111

pudru 100 g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki kakao Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odłożyć. Śmietanę ubić na sztywno, stopniowo dodawać mascarpone i cukier puder. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej wiórki czekoladowe i kakao. Delikatnie, ale dokładnie połączyć. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze, rozsmarować połową kremu czekoladowego, przykryć drugim krążkiem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostały krem

Domowa cukiernia Ewy
SPAGHETTI ala CARBONARA – kuchnia włoska / najlepsze! 164

osobnym naczyniu roztrzepujemy żółtko , dodajemy do niego połowę śmietany oraz 2 łyżki parmezanu. Resztę śmietany wlewamy na patelnię , dodajemy podsmażony boczek i na bardzo wolny ogniu podgrzewając dodajemy masę śmietanową. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Tort Snickers 214

nimi- wykorzystujemy te mniejsze (krojone wszerz). Górę tortu obsupujemy drobnymi odłamkami batoników. Bitą śmietanę wyjmujemy z lodówki i umieszczamy ją w rękawie do zdobienia tortów. Wykonujemy na torcie symetryczne, śmietanowe zdobienia, które oprószamy drobnymi kawałkami batoników, a pomiędzy nimi układamy te większe i… …tort jest gotowy! Gotowy tort wkładamy przynajmniej na kilka godzin do lodówki (a najlepiej

Domowe Torty
Biszkopt malinowy 171

domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka

Domowe Torty
Krem z białej czekolady 176

kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Krem z białęj czekolady przez Domowe Torty Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu… …i gotowe ! Gotowy krem nakładamy do pucharków, najlepiej za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Podpowiedź: krem smakuje wyjątkowo pysznie

Domowe Torty
Tort z likierem Baileys 217

czas SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 budyn waniliowy (proszek) 80 ml. likieru szklanka cukru brązowego łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY: 500 ml śmietany kremówki pół szklanki likieru szklanka cukru pudru 500 g serka mascarpone DODATKOWO: 200 g. marcepana białego lub migdałowego 4 łyżki ciemnego kakao pół tabliczki czekolady mlecznej pół

Domowe Torty